ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το πρωτάθλημα στα χέρια του

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε την ΑΕΚ, αλλά το 0-0 τον αφήνει στην κορυφή της βαθμολογίας στην ισοβαθμία. Οι «πράσινοι» με τρία στα τρία απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη στέφονται πρωταθλητές, χωρίς να ενδιαφέρονται για άλλα αποτελέσματα. Μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ στο πρώτο μέρος, δύο δοκάρια είχε η ΑΕΚ.

Το πρωτάθλημα στα χέρια του

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε την ΑΕΚ, αλλά το 0-0 τον αφήνει στην κορυφή της βαθμολογίας στην ισοβαθμία. Οι «πράσινοι» με τρία στα τρία απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη στέφονται πρωταθλητές, χωρίς να ενδιαφέρονται για άλλα αποτελέσματα. Μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ στο πρώτο μέρος, δύο δοκάρια είχε η ΑΕΚ.

Το ματς

Με 4-3-2-1 ο Παναθηναϊκός στον τελικό πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παρατάσσει τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτα μόλις στο 3ο λεπτό, έπειτα από φάση διαρκείας και κεφαλιά του Τσούμπερ στο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στην αρχή της φάσης πάντως, ο Λιβάϊ Γκαρσία ήταν φανερά εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ το οποίο ο επόπτης δεν το υπέδειξε.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 9ο λεπτό, μετά από συνεργασία Λιβάϊ Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, ο Σέρβος χαφ σούταρε ψηλά άουτ από την εστία του Μπρινιόλι.

Το ματς δεν είχε φάσεις, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει με αξιώσεις, με την ΑΕΚ να έχει ακόμα μια απόπειρα απειλής των καρέ του Μπρινιόλι στο 28΄ με το μακρινό σουτ Χατζισαφί που κατέληξε στην εξέδρα.

Στο 33΄ ο Πινέδα έκανε ατομική ενέργεια, γύρισε μέσα στην περιοχή, με τον Μπρινιόλι να βγαίνει και να μαζεύει. Στο 35΄ η ΑΕΚ απείλησε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τσούμπερ έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπρινιόλι έβγαλε πάνω στην γραμμή το σουτ του Ελίασον.

Στο 40΄ η ΑΕΚ σπατάλησε ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Γκατσίνοβιτς να πατάει περιοχή, να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος, ακριβώς στο 45΄, όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σπόραρ πετάχτηκε πήρε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε εντυπωσιακή επέμβαση, με την μπάλα να πηγαίνει μετά στον Βίντα και να απομακρύνεται πλάγιο άουτ.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, έπειτα από το τραγικό λάθος του Κώτσιρα που έχασε τη μπάλα, αλλά η σέντρα του Λιβάι Γκαρσία πέρασε άουτ.

Στο χρόνο των καθυστερήσεων, η Ένωση θα μπορούσε να μείνει με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μουκουντί μάρκαρε απρόσεκτα τον Σπόραρ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά ο Πορτογάλος ρέφερι δεν την έδωσε (θα ήταν η δεύτερη).

Στην επανάληψη, το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να διασπάσει το κέντρο της ΑΕΚ, η οποία με τη σειρά της έψαχνε την κόντρα.

Με τη μια ώρα συμπληρωμένη, ο Γιοβάνοβιτς έκανε διπλή κίνηση με Ιωαννίδη και Κλεϊνχέισλερ στη θέση των Σπόραρ και Μπερνάρ για να δώσει ένταση στο παιχνίδι της ομάδας του.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή μπάλας, προσπαθούσε με τον Λιβάϊ να απειλεί στο 62΄ και τη μπάλα να φεύγει κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (63’) ο Μουκουντί απείλησε μετά την εξαιρετική σέντρα του Ελίασον, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 65΄ έπειτα από στημένη μπάλα, ο Τσούμπερ σούταρε η μπάλα έφυγε άουτ, αλλά ο Πορτογάλος ρέφερι έδειξε κόρνερ, το οποίο πέρασε χωρίς κίνδυνο. Το ματς πήγαινε μέχρι το 70΄ σβηστό και χωρίς μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες.

Στο 72΄ ο Μαντσίνι εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Κουρμπέλης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 76΄ ο Τσόκαϊ σούταρε από μακριά, με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 78΄ ο Κουρμπέλης σούταρε εντελώς άστοχα, σε μια φάση που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να απειλήσει με καλύτερες προϋποθέσεις.

Στο 83΄ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε έντονα για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βίντα, σε φάουλ που έκανε στον Τσοκαϊ με τον ρέφερι να μη δίνει τίποτα. Με το 90ο λεπτό, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη μία στιγμή, όμως το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και τις δύο ομάδες να συμπορεύονται στη βαθμολογία.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (88’ Βέρμπιτς), Τσέριν (46’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (59’ Κλαϊνχάισλερ), Παλάσιος (72’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (59’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (21’ λ.τρ. Πινέδα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Γαλανόπουλος (75’ Μάνταλος), Γιόνσον (69’ Σιμάνσκι), Ελίασον (75’ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (75’ Άμραμπατ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.