ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Σε μια διαδικασία άδικη για όλους, ο Παναθηναϊκός καλείται να αντέξει για να κρατηθεί

Τα ματς Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή τόσο «βαθιά» στη σεζόν στερούν από τις ομάδες το δικαίωμα να εμφανίζονται φρέσκες και θα χαρίσουν το πρωτάθλημα σε όποιον αντέξει ψυχολογικά και αγωνιστικά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Σε μια διαδικασία άδικη για όλους, ο Παναθηναϊκός καλείται να αντέξει για να κρατηθεί

Η ΑΕΚ πήγε να παίξει στη Λεωφόρο και αυτό που ακούγαμε πριν από το παιχνίδι και μετά απ’ αυτό ήταν πως είχε «χτυπηθεί» από ιώσεις. Γι’ αυτό και η μισή αποστολή εμφανίστηκε με μάσκες, σε μια εικόνα που θύμιζε τις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Σαφώς και τα προβλήματα της αντιπάλου ίσως να στέρησαν την ευκαιρία από τον προπονητή της να κάνει όλα όσα είχε σχεδιάσει, πλην όμως είδαμε τελικά να μπαίνουν στο γήπεδο όλοι. Είτε από την αρχή, είτε σαν αλλαγές, η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να τους βάλει να αγωνιστούν.

Επειδή στην Ελλάδα του… λέγε – λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει, είναι εύκολο να δημιουργούνται εντυπώσεις, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια του αγώνα είδε τα προβλήματα να του χτυπούν την πόρτα. Ο Ρούμπεν από το 10ο λεπτό έπαζε με το πόδι δεμένο και μπορεί να έβγαλε όλο το ματς, αλλά οι ενοχλήσεις δεν του επέτρεπαν όπως φάνηκε να πάει σε φάσεις κρίσιμες όπως θα ήθελε. Για παράδειγμα, στη φάση με το δοκάρι του Τσούμπερ είναι προφανές πως στο μαρκάρισμα δεν πιέζει το πόδι του γιατί μπορεί να βγει εκτός.

Ο Παναθηναϊκός έχασε και τον Τσέριν και έπαιξε δίχως αυτόν στο δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή δίχως τον παίκτη που έχει ίσως τα περισσότερα τρεξίματα από κάθε άλλον στον άξονα και πατάει και στις δύο περιοχές. Ήταν λογικό με τους δύο από τους τρεις κεντρικούς χαφ να «χάσει» το κέντρο, ενώ στο τέλος πήγε να χάσει και τον Τσόκαϊ, που μαζί με τον Κλεϊνχέισλερ τον βοήθησαν να το μαζέψει το πράγμα. Και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να είναι απειλητικό στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Η διαδικασία των Playoffs έτσι όπως είναι δομημένη είναι άδικη για όλες τις ομάδες. Παίζοντας πάρα πολλά δύσκολα και κρίσιμα ματς σε απόσταση τόσο λίγων ημερών. Κρίνεται ένα πρωτάθλημα με παιχνίδια Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή – Τετάρτη, με τις ομάδες να έχουν ταξίδια, να μην προλαβαίνουν να κάνουν σωστή αποκατάσταση, να έχουν χρόνο για 1-2 προπονήσεις και να ξανά στο γήπεδο. Για να παίξουν ματς που κρίνουν μια ολόκληρη σεζόν. Ίσως θα πρέπει στη Λίγκα να αναθεωρήσουν και να δουν πως θα βγαίνει το καλεντάρι διαφορετικά, δίνοντας στις ομάδες το δικαίωμα να ανασάνουν.

Ο Παναθηναϊκός επειδή έχει πιο «κοντό» ρόστερ από την ΑΕΚ, με την οποία διεκδικεί το πρωτάθλημα, είναι εκείνος που αυτή τη στιγμή σε θέμα κούρασης είναι περισσότερο προβληματικός. Και του βγαίνει αυτό στο γήπεδο. Δεν είχε τη φρεσκάδα χθες και ως εκ τούτου και το καθαρό μυαλό προκειμένου να έχει σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο, όταν πήγαινε εκεί έχοντας ανοιχτούς χώρους. Με αποτέλεσμα να μην τελειώνει καν τις φάσεις και να μη δημιουργήσει τις στιγμές που θα έβαζαν πίεση στον αντίπαλο. Και δε βοηθήθηκε και η εξέδρα απ’ αυτό. Αν μια ομάδα παίζοντας στην έδρα της έχει ένα 5λεπτο – 10λεπτο πίεσης και ευκαιριών στον αντίπαλο, θα βάλει στην εξίσωση την εξέδρα, θα κάνει τους αντιπάλους να μαζευτούν και θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στο μυαλό. Δεν το έκανε ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με ότι είχε κάνει κόντρα στον Ολυμπιακό, που είχε δύο φάσεις, πέτυχε το πρώτο γκολ και μετά από λίγο ήρθε και το δεύτερο.

Το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί από εδώ και πέρα όλα αυτά. Γιατί τα ματς δε σταματούν και την Τετάρτη έρχεται ένα ακόμα απαιτητικό ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Για τον οποίο κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα παρουσιαστεί το ίδιο αφελής όπως έκανε πριν λίγες μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά θα έρθει να παίξει πιθανόν το ματς της χρονιάς του στη Λεωφόρο, έχοντας φυσικά το κίνητρο της τρίτης θέσης. Το ίδιο έκανε και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Θα λείψει ο Κουρμπέλης, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Ρούμπεν και ο Τσέριν, αν μπορεί να αγωνιστεί ο Τσοκάι. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές, για παράδειγμα Μαντσίνι, Ιωαννίδης λογικά θα είναι ενδεκαδάτοι, ενώ και στο δεξί άκρο της άμυνας ίσως προκύψει αλλαγή.

Προβλέψεις για το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής δεν μπορούν να γίνουν. Δεδομένα θα συνεχίσουμε με μπόλικο άγχος, μιας και η χθεσινή ισοπαλία διατηρεί πολύ υψηλά επίπεδα… αδρεναλίνης, δεδομένα πάμε για ακόμα ένα θρίλερ την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πλέον το κάθε ματς ξεχωριστά βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Κερδίζεις τον ΠΑΟΚ και συνεχίζεις στο Καραϊσκάκη. Για μια χρονιά που ήδη είναι επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την έξοδό του στα προκριματικά του Champions League και κρατάει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.