ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στο Φάληρο ερχόμαστε να το σηκώσουμε…

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (Μαντσίνι 9΄), ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Τόμας (59΄), αλλά δεν το πλήρωσε βαθμολογικά , καθώς το 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν άλλαξε τη βαθμολογία και πάει στο ντέρμπι «αιωνίων» την Κυριακή για να παίξει τα... ρέστα του για το πρωτάθλημα. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς το «τριφύλλι» λόγω της αποβολής του Σένκεφελντ στο 84΄.

Στο Φάληρο ερχόμαστε να το σηκώσουμε...

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (Μαντσίνι 9΄), ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Τόμας (59΄), αλλά δεν το πλήρωσε βαθμολογικά, καθώς το 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν άλλαξε τη βαθμολογία και πάει στο ντέρμπι «αιωνίων» την Κυριακή για να παίξει τα… ρέστα του για το πρωτάθλημα. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς το «τριφύλλι» λόγω της αποβολής του Σένκεφελντ στο 84΄.

Το ματς

Με 4-4-2 και δύο επιθετικούς για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τη φετινή σεζόν, παράταξε το «τριφύλλι» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Κώτσιρα, Τσέριν, Τσόκαϊ, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε σε θέση άμυνας τον ΠΑΟΚ από τα πρώτα δευτερόλεπτα και στην πρώτη του αξιόλογη προσπάθεια μπροστά στα καρέ του Κοτάρσκι στο 9ο λεπτό, ευτύχησε να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ που του έδωσε το προβάδισμα 1-0, όταν ο Σπόραρ έφυγε στην αντεπίθεση, δέχθηκε το μαρκάρισμα δεν έπεσε και στην επαναφορά ο Μαντσίνι εκτέλεσε τον κίπερ του Δικεφάλου, με την ιστορική Λεωφόρο να παίρνει φωτιά.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.358 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 15΄ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας, με τη σέντρα του Σοάρες να πηγαίνει κατευθείαν στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή όταν στο 28΄ ο Χουάνκαρ επιχείρησε γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Σπόραρ βρήκε τη μπάλα, αλλά εκείνη κατέληξε άουτ. Στο 35΄ οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν την εκτέλεση κόρνερ, με τον Ιωαννίδη να πιάνει άτσαλα την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 39΄ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την ετοιμότητα του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό κιπερ να είναι εκεί που έπρεπε και να αποσοβεί σίγουρη παραβίαση της εστίας του, με τον Σάρλια να απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο σε σουτ του Τόμας έπειτα από σέντρα του Σοάρες.

Ακριβώς στο 45΄ ο Μπερνάρ έφυγε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, με τον νεαρό τερματοφύλακα να κάνει σπουδαία επέμβαση και να αποσοβεί το σίγουρο 2-0 για τον Παναθηναϊκό που θα του έβαζε βάσεις μεγάλης νίκης. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς να αλλάξει το παραμικρό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, το ματς είχε ρυθμό, με το «τριφύλλι» να απειλεί πρώτο με μακρινό σουτ του Τσοκαϊ και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει στο 51’. Δύο λεπτά αργότερα (53΄) ο Παναθηναϊκός έφυγε υπέροχα στην αντεπίθεση, με τον Ιωαννίδη να ανοίγει στον ελεύθερο Σπόραρ, αλλά ο Σλοβένος φορ τραβήχτηκε πλάγια και το πλασέ του πήγε πάνω στον Κοτάρσκι.

Στο 58΄ ο Κωνσταντέλιας με περίτεχνη ενέργεια κέρδισε το κόρνερ, αλλά πέρασε χωρίς κίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανεβασμένος και στο 59΄ ο Τόμας πέρασε επικίνδυνα τη χαμηλή πάσα, αλλά ο Μπρινιόλι βγήκε και έσωσε. Ένα λεπτό αργότερα (60’), ήρθε η ισοφάριση για τον Δικέφαλο, με τον Τόμας να πλασάρει εύστοχα τον Μπρινιόλι για το 1-1 στη Λεωφόρο.

Στο 62’ ο Κοτάρσκι έσωσε την ομάδα του για ακόμα μια φορά, όταν ο Μπερνάρ βρέθηκε απέναντί του και τον νίκησε για δεύτερη φορά, σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για το «τριφύλλι». Στο 63΄ ο Χουάνκαρ κέρδισε φάουλ, ο Μπερνάρ το εκτέλεσε η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Κοτάρσκι και πάλι να λέει «όχι» στον Βραζιλιάνο.

Το ματς είχε πάρει φωτιά, στο 65΄ ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ακόμα μια ευκαιρία με τον Τσέριν που κυνήγησε τη φάση, βρέθηκε στην πορεία αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε άουτ. Στο 70΄ ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 1-2, όταν συνδυάστηκαν οι Τόμας και Ζίφκοβιτς με τον Σέρβο να σουτάρει πάνω στον Μπρινιόλι. Στο 79ο λεπτό, ο Τσέριν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν σούταρε καλά, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Στο 80΄ ο Μαντσίνι εκτέλεσε, αλλά ήταν άτυχος με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κοτάρσκι, σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία για το 2-1. Στο 84΄ ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο, με τον Σένκεφελντ να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα απευθείας, για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Τόμας.

Οι «πράσινοι» έπρεπε να επιβιώσουν με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει κερδίσει φάουλ σε επικίνδυνο σημείο, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει την εκτέλεση του Βιεϊρίνια. Με το 90ο λεπτό συμπληρωμένο και τις καθυστερήσεις να «τρέχουν», ο Παναθηναϊκός έψαξε το γκολ, χωρίς αποτέλεσμα με το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.