ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Θέλει η μοίρα το φινάλε της να παίξει

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, πάει στο Φάληρο για να σηκώσει το πρωτάθλημα και η αγωνία παραμένει.

Παναθηναϊκός: Θέλει η μοίρα το φινάλε της να παίξει

Το φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς, εκτός από θρίλερ.

Ειδικά για τους φίλους του Παναθηναϊκού η όλη κατάσταση, είναι τρομερά αγχώδης. Μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με 10/10 με ορισμένες γκέλες και με νέα άνοδο που χτυπάει τον πιο παλικαρίσιο τίτλο που έχει παιχτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Το “τριφύλλι” κόλλησε στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ στο 1-1 και πλέον πρέπει να πάει την Κυριακή (7/5) στο Φάληρο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι κατά τη διάρκεια του ντέρμπι, είχαν τις ευκαιρίες τους αλλά έπεσαν αφενός επάνω σε έναν απίστευτο Κοτάρσκι, αλλά έγιναν έρμαιο της ατυχίας για ακόμη μια φορά.

«Bόμβα» από Τουρκία: «O Παναθηναϊκός θέλει τον Μάουρο Ικάρντι»!
«Bόμβα» από Τουρκία: «O Παναθηναϊκός θέλει τον Μάουρο Ικάρντι»! 2.484 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γρήγορο γκολ, ευκαιρίες, ένταση. Όλα είχαν φτιαχτεί ιδανικά τη στιγμή που και το άλλο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια παρέμενε στο 0-0, όμως αφενός η ισοφάριση στο 60′ και η αποβολή του Σένκεφελντ λίγο πριν το τέλος άλλαξαν τα πράγματα. Μέσα σε όλη την ατυχία ο “τυχερός” όπως υποστηρίζουν πολλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, Παναθηναϊκός είχε ακόμη μια ατυχία. Συγκεκριμένα 15η φορά στη σεζόν είχε δοκάρι, με τον Μαντσίνι που έκανε τρομερό ματς, να νικά τον Κοτάρσκι αρχικά στο 8′ και να προσπαθεί να το επαναλάβει ξανά στο 80′ αφού το τρομερό σουτ εκτός περιοχής.

Επιπλέον, η μοίρα έπαιξε ακόμη ένα παράξενο παιχνίδι αφού, με τον ίδιο αντίπαλο στο ίδιο γήπεδο και σχεδόν στο ίδιο λεπτό ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη όπως ακριβώς έγινε και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας.

Και αν νομίζατε ότι είναι μόνο αυτά; Διπλό στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια, ήττα από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ματς. Ο “δικέφαλος του βορρά” έχει γίνει κακός δαίμονας φέτος μιας και ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί όλη τη σεζόν 14 γκολ εκ των οποίων τα έξι είναι από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και αν συνυπολογίσουμε και εκείνα του Κυπέλλου, το παθητικό του “τριφυλλιού” πάει αυτόματα στα 17 με τα 9 να είναι από το σύνολο του Λουτσέσκου.

Η έδρα τείνει να γίνει πληγή, αφού στα playoffs ο Παναθηναϊκός έχει κάμψει μόνο την αντίσταση του Ολυμπιακού, με τον Βόλο, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να φεύγουν με την ισοπαλία, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και σε άλλα ντέρμπι μεταξύ των υπόλοιπων “μεγάλων” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν το καλοσκεφτούμε στο σύνολο των 22 ντέρμπι, οι άσοι είναι μόλις επτά.

Πλέον ο κατάκοπος από την υπερπροσπάθεια Παναθηναϊκός πρέπει να πάει στο Φάληρο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να πάρει νίκη που θα ισούται με κάτι παραπάνω από μισό πρωτάθλημα. Τρελό; Πρόκληση; Αγχωτικό για όλους; Ναι!

Σίγουρα πάντως είναι ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας, με το οποίο μπορεί να γραφτεί το ιδανικότερο σενάριο και έχει οδηγό το αήττητο του Γιοβάνοβιτς απέναντι στους “ερυθρόλευκους” αλλά και το μεγάλο κίνητρο του τίτλου. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Η “πράσινη” αρμάδα του Ιβάν είναι έτοιμη να ολοκληρώσει το θαύμα και να μας αποζημιώσει για την αγωνία που περνάμε εδώ και λίγο καιρό. Υπομονή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.