ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τα καλύτερα έρχονται με το «πράσινο» ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα στο «τριφύλλι».

Τα καλύτερα έρχονται με το «πράσινο» ΟΑΚΑ

Μετά από αναμονή και προσπάθειες ετών, το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων περνάει στον Παναθηναϊκό, καθώς το ΔΣ του ΟΑΚΑ ενέκρινε χθες ομόφωνα τη σχετική παραχώρηση, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να πιστώνεται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Επιτέλους λοιπόν ολοκληρώνεται αυτή η υπόθεση, που τόσο ταλαιπώρησε τους ανθρώπους της «πράσινης» ΚΑΕ με τα εμπόδια που συνεχώς υψώνονταν από διάφορες πλευρές. Μιλάμε για μια κατάσταση που όφειλε να έχει τελεσφορήσει εδώ και καιρό, αφού είχε γίνει νόμος του κράτους από τον Μάιο του 2022.

Όπως και να ‘χει, η ουσία είναι ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Μοιάζει δεδομένο ότι θα προσδώσει άλλη δυναμική γενικότερα στον «οργανισμό», αφού θα φέρει πολλά περισσότερα έσοδα από την εκμετάλλευσή του. Ας ελπίσουμε ότι τα καλύτερα έρχονται για το τμήμα μπάσκετ, που βιώνει μια «μαύρη» τριετία.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.155 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το επόμενο διάστημα οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» θα βάλουν μπρος τις… μηχανές προκειμένου να μετατραπεί σε στολίδι το κλειστό, με το οποίο έχει συνδεθεί ο «εξάστερος». Εκεί έχτισε τη δυναστεία του, εκεί έζησε τις περισσότερες επιτυχίες του και εκεί «μεγάλωσαν» γενιές και γενιές φιλάθλων της ομάδας.

Θα ρωτήσει (εύλογα) κάποιος αν αρκεί για τον Παναθηναϊκό να έχει το δικό του γήπεδο για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και της κανονικότητας; Η απάντηση προφανής. Ξεκάθαρο όχι. Θα χρειαστεί να φτιάξει και αντίστοιχη ομάδα, πολύ ανώτερη από αυτή που βλέπαμε (με το ζόρι) τα τελευταία 3 –μαρτυρικά- χρόνια.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη συμφωνία του «τριφυλλιού» με τον Εργκίν Αταμάν, έναν προπονητή από το υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Άλλωστε, η παρουσία του Τούρκου προπονητή στον πάγκο αποτελεί ένα δυνατό «χαρτί» για τους «πράσινους» στις διαπραγματεύσεις με πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

Μιας και αναφερθήκαμε στα μεταγραφικά, να σημειώσουμε ότι οι διαθέσεις των ανθρώπων του «εξάστερου» φαίνονται και μόνο από το γεγονός ότι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Λούκα Βιλντόσα και «χτυπούν» έναν παίκτη σαν τον Φακούντο Καμπάτσο: μια πιθανή απόκτηση του Αργεντινού γκαρντ θα εκτοξεύσει ποιοτικά την ομάδα. Θα τα δούμε όλα αυτά εν καιρώ όμως…

Συμπερασματικά και για να επανέλθουμε στο θέμα της παραχώρησης του κλειστού, το δίκαιο γίνεται πράξη και ο Παναθηναϊκός αποκτά το δικό του «σπίτι» για τα επόμενα 49 χρόνια. Το ΟΑΚΑ θα γίνει «πράσινο» και θα μεταμορφωθεί σε ένα μοντέρνο και πιο λειτουργικό γήπεδο, κάτι που ανέκαθεν αποτελούσε το όνειρο των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας, του Παύλου και του Θανάση. Των ανθρώπων δηλαδή που δημιούργησαν την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.