ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Τριφυλλάρα, ομαδάρα και πρωτάθλημα ξανά!

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική επαναφορά, γύρισε τούμπα το ματς από 0-1 και πήρε πανάξια για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-2 σετ, γράφοντας ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος.

Παναθηναϊκός: Τριφυλλάρα, ομαδάρα και πρωτάθλημα ξανά!

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική επαναφορά, γύρισε τούμπα το ματς από 0-1 και πήρε πανάξια για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-2 σετ, γράφοντας ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος.

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου στην πάσα, την Ανθούλη διαγώνια, τις Κρος και Μέντιτς κεντρικές, τις Ανάε και Γκρότες ακραίες και την Ρόγκα σε θέση λίμπερο. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τις Καράρο ως πασαδόρο, λίμπερο την Κοσμά, ακραίες τις Σάλας και Γουίντερς, κεντρικές τις Λαμπρούση και Εμμανουηλίδου και διαγώνια την Κούμπουρα.

Το γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού με 1-3 βρήκε άμεση απάντηση από τις «πράσινες» που ισοφάρισαν 4-4. Τα πρώτα προβλήματα στην υποδοχή του Παναθηναϊκού έκαναν την εμφάνισή τους και αυτό έδωσε την ευκαιρία στις «ερυθρόλευκες» να βρουν με ευκολία κάποιους πόντους και να προηγηθούν με 7-11. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ άλλα η έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση των γηπεδούχων έφερε το +8 (8-16) για τις φιλοξενούμενες, αφού η Λαμπρούση με τα σερβίς της είχε φέρει μπελάδες στην υποδοχή του Παναθηναϊκού.

Τα νέο τάιμ άουτ του Καλμαζίδη έπιασε τόπο. Με την Ανάε στο σερβίς ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 4-0 μειώνοντας σε 12-16 και τότε ήταν η σειρά του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να καλέσει τάιμ άουτ. Η βελτίωση του «τριφυλλιού» ήταν εμφανής, η κακή υποδοχή ήταν πλέον πρόβλημα των «ερυθρολεύκων» και ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα περισσότερο (15-17) αναγκάζοντας τον Ιταλό τεχνικό του Ολυμπιακού να πάρει και το δεύτερο τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός βρήκε συνεχόμενους πόντους, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του σετ όντας στο +5 (15-20). Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σετ, που με 21-25 από πόντο της Σάλας πήγε στον Ολυμπιακό, διαμορφώνοντας το 0-1 στα σετ.

Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν και πάλι κακό για τον Παναθηναϊκό, επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες να προηγηθούν με 2-6. Οι «πράσινες» σταδιακά ανέβασαν στροφές και ασκώντας πίεση στις «ερυθρόλευκες» μπόρεσαν να μειώσουν σε 7-9 με μπλοκ-άουτ της Ανθούλη. Ένα σερί 0-4, αύξησε και πάλι το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο +6 (7-13), σε μια κακή περιστροφή για τον Παναθηναϊκό, η υποδοχή του οποίου δυσκολεύτηκε από τα σερβίς της Καράρο. Τα λάθη για το «τριφύλλι» συνεχίστηκαν και σε συνδυασμό με το άγχος που επήλθε στις «πράσινες» έφεραν το -7 (10-17) και το τάιμ άουτ από την πλευρά του Γιάννη Καλμαζίδη.

Ένα καλό διάστημα των κοριτσιών του Καλμαζίδη έφερε το 13-17 και έχοντας με άσσο της Ανθούλη λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (18-19), μπαίνοντας εκ νέου στην διεκδίκηση του σετ. Ο Ολυμπιακός με κάποιους μεγάλους πόντους διατηρούσε το προβάδισμα (21-22), αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως είχε σφυγμό για κάτι καλύτερο. Με άουτ της Σάλας έγινε το 22-22, ενώ το 24-24 έστελνε το σετ πέραν των 25 πόντων. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος στο τέλος με 26-24, πήρε το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σε αντίθεση με τα πρώτα δύο σετ, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο τρίτο και προηγήθηκε με 5-3. Η Γκρότες ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά της στην επίθεση και με άσσο η Ολλανδέζα ακραία διαμόρφωσε το 9-5, που έφερε το ταίμ άουτ για τον Λορέντζο Μιτσέλι. Οι «πράσινες» είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση και αυτό τις βοήθησε να διατηρήσουν το προβάδισμα (14-11), χωρίς ωστόσο να υπάρχει διαφορά ασφαλείας. Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση του σετ ισοφαρίζοντας σε 15-15, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός έβαλε το πόδι στο γκάζι και με ένα εμφατικό επιμέρους 10-2, διαμόρφωσε το 25-17 και έκανε το 2-1 στα σετ.

Πράσινες»" />

Ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο και αυτό το στοιχείο ανάγκασε τις «ερυθρόλευκες» να μπουν δυνατά στο τέταρτο σετ και να προηγηθούν με 3-6. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την κατάσταση να ξεφύγει περαιτέρω και πολύ γρήγορα έφερε το σετ στα ίσια (8-8). Δύο λάθη και μία επιτυχημένη κόντρα επίθεση έφεραν και πάλι τις φιλοξενούμενες στο +3 (10-13), που στη συνέχεια έγινε +4 (13-17), αφού η Σάλας με τα σερβίς της είχε φέρει μπελάδες στην υποδοχή του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ, όμως το +4 (16-20) δεν άλλαξε, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του σετ. Ο Παναθηναϊκός που είχε εμφανίσει κάποια σημάδια κόπωσης δεν είχε αντίδραση και με 20-25 ο Ολυμπιακός πήρε το τέταρτο σετ και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Ερυθρόλευκες» και οδηγούν το παιχνίδι στο tie break" />

Στο πέμπτο η Χατζηευστρατιάδου ήταν κομβική και η κεντρική του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που με ένα μπλοκ και έναν πρώτο χρόνο έγραψε το 6-3, με αποτέλεσμα ο Μιτσέλι να πάρει τάιμ άουτ. Η αλλαγή πλευρών βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται 8-4, έχοντας κάνει τη μισή δουλειά για να φτάσει στον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τα… φρένα σπασμένα και την ψυχολογία στα ύψη. Το 11-4 έφερνε τον Παναθηναϊκό μία ανάσα από τη νίκη και το πρωτάθλημα, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα αφού οι «πράσινες» διαμόρφωσαν το 15-10, επικρατώντας με 3-2 σετ, «σκουπίζοντας» ταυτόχρονα τον Ολυμπιακό στους τελικούς.

Τα σετ: 21-25, 26-24, 25-17, 20-25, 15-10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Γιάννης Καλμαζίδης): Ανάε 15 (14/37 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. – 17% άριστες), Γκρότους 12 (8/25 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 67% υπ. – 39% άριστες), Παπαφωτίου 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Ανθούλη 26 (24/73 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κρος 11 (6/11 επ., 5 μπλοκ), Μέντιτς 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 37% υπ. – 15% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 11 (7/11 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Νικολογιάννη, Μεταξά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Λορέντζο Μιτσέλι): Εμμανουηλίδου 9 (6/14 επ., 3 μπλοκ), Γουίντερς 13 (13/37 επ., 54% υπ. – 25% άριστες), Λαμπρούση 8 (2/9 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Σάλας 26 (20/47 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ, 39% υπ. – 9% άριστες), Κούμπουρα 18 (15/42 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καράρο 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ) / Κοσμά (λ, 58% υπ. – 17% άριστες), Τσιτσιγιάννη 4 (4/9 επ.), Χριστοδούλου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.