ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις σε αυτή

Ο Παναθηναϊκός μετά από μια δύσκολη σεζόν κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή, κατακτώντας το 25ο πρωτάθλημα μέσα σε αποθέωση, αποδεικνύοντας ότι η μαχητική ψυχή και η στόφα του πρωταθλητή υπάρχει στο DNA του.

Παναθηναϊκός: Δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις σε αυτή

Κράτησε τα σκήπτρα για ακόμη μια σεζόν και ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε μέσα σε αποθέωση πρωταθλητής για δεύτερη διαδοχική σεζόν και 25η στην ιστορία του “σκουπίζοντας” τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών. Οι “πράσινες” ήταν κυνικές αλλά και ψυχωμένες απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο σε τρεις τελικούς, βγάζοντας χαρακτήρα και ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισαν σε αγωνιστικό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και απέδειξαν ότι η φανέλα είναι πολύ βαριά για να την υποτιμά κανείς.

Φυσικά όλα δεν θα ήταν τα ίδια αν στον πάγκο δεν βρισκόταν ο Γιάννης Καλμαζίδης. Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός παρά τον χαμένο τελικό, τον οποίο και δεν πιστώνεται, κατάφερε να γυρίσει το κουμπί στην ομάδα επαναφέροντας την ηρεμία και τη σοβαρότητα που απαιτείται για τον πρωταθλητισμό.

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 389 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παραλαμβάνοντας μια ομάδα πρωταθλήτρια αλλά στην 4η θέση της βαθμολογίας χρειάστηκε να βγάλει άσσους από τα μανίκια και με δυο απλές κινήσεις να βάλει ξανά τα “φίνα κορίτσια” στο DNA του πρωταθλητισμού.

Πρώτο και κυριότερο συσπείρωσε και πάλι τα αποδυτήρια, ενώ με την εμπειρία του καθοδήγησε τις “μπαρουτοκαπνισμένες” Παπαφωτίου, Χατζηευστρατιάδου, Γκρος και Γκρότους και Ρόγκα επενδύοντας επάνω τους. Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι ότι υπενθύμισε σε όλους το που βρίσκονται και κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα, γράφοντας ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά πρωτάθλημα σε άνδρες και γυναίκες.

Η Ευρωπαϊκή διάκριση δεν ήρθε αφού το σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Κιέρι ήταν μεταβατικό, όμως η ανωτερότητα απέναντι σε όλες τις αντιπάλους ήταν εμφανής.

Το χαμένο Κύπελλο πείσμωσε την ομάδα και την έκανε να συγκεντρωθεί στον μοναδικό στόχο που της είχε απομείνει. Και το κατάφερε! Απάντησε στην ΑΕΚ, αποκλείοντας την με δυο break ενώ έκανε ένα εκκωφαντικό “πενταρέ” απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε με κάθε τρόπο.

Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις πρωταγωνίστριες. Την συγκλονιστική Πέννυ Ρόγκα που ιδρώνει τη φανέλα, την “μαέστρο” Αθηνά Παπαφωτίου, την “rookie” αλλά εντυπωσιακή Μάρθα Ανθούλη, τις έμπειρες Γκρότους και Γκρος, την θεαματική Ανάε και την ήρεμη δύναμη, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου. Φυσικά και βοήθησαν όλα τα κορίτσια, αλλά οι βασικές κολώνες της επιτυχίας είναι οι προαναφερθείσες που με εξαίρεση την Ανθούλη που δεν βρισκόταν πέρυσι στο ρόστερ, οι υπόλοιπες κατέθεσαν την ψυχή τους κάνοντας υπερήφανο τον κόσμο.

Ο φετινός Παναθηναϊκός, ήταν χαμαιλέοντας! Δυσκολεύτηκε, φάνηκε πως το χάνει σε κάποια στιγμή της σεζόν, ανέκαμψε, πίεσε, αντέδρασε και νίκησε. Έμεινε στην κορυφή. Και αυτό ήταν το δύσκολο. Γιατί η παραμονή στην κορυφή, είναι δυσκολότερη από την άφιξη σε αυτή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.