ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Τα ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα playoffs

Για 4η φορά θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Παναθηναϊκός σε διαδικασία playoffs.

Παναθηναϊκός: Τα ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα playoffs

To μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι αυτό που βρίσκεται στο μυαλό απάντων στον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” αντιμετωπίζουν τον “αιώνιο” αντίπαλο στο Φάληρο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League και με νίκη παραμένουν, αν μη τι άλλο ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτή θα είναι η 4η φορά που το “τριφύλλι” θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Πειραιά στην έδρας της στην εν λόγω διαδικασία και… τρίτη κεκλεισμένων των θυρών.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 282.889 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι είχε γίνει όμως στις προηγούμενες τρεις;

21/06/2020-3η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0

Η πρώτη αναμέτρηση στο Φαληρικό γήπεδο για τα playoffs, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “εφιαλτική”. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο γήπεδο του Ολυμπιακού με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα (και τότε) για να αντιμετωπίσει τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό. Με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο τους και μια ενδεκάδα ανάγκης ουσιαστικά, οι “πράσινοι” ηττήθηκαν 3-0 από τα τέρματα των Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί και Καφού. Ήταν το πρώτο “άδειο” Καραϊσκάκη εν μέσω κορονοϊού, με τον Παναθηναϊκό στο τέλος της διαδρομής να τερματίζει στην 4η θέση της βαθμολογίας και να μην καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά σαλόνια της επόμενης περιόδου.

11/04/2021-3η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1

Την επόμενη ακριβώς σεζόν τα πράγματα δεν άλλαξαν κατά πολύ για τον Παναθηναϊκό. Και πάλι στην 3η αγωνιστική των playoffs σε άδειο λόγω covid-19, γήπεδο και με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο το “τριφύλλι” κατάφερε να προηγηθεί με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα στο 31′. Ωστόσο, οι κακές επιλογές του Ρουμάνου αλλά και τα λάθη της άμυνας έφεραν τον Ολυμπιακό στο σημείο να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Χασάν. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες έφτασαν στο 2-1 με τον Αιγύπτιο, ενώ στην τελευταία φάση του ματς ο Διούδης ανέβηκε μέχρι την περιοχή του Ολυμπιακού σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε ο Μπρούμα έκανε την κούρσα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1. Φυσικά δεν έλειψαν και οι παράλογες διαιτητικές αποφάσεις στο ματς καθώς στο 65′ ο Πούγγουρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα που προκάλεσε απορία στο “πράσινο” στρατόπεδο.

11/05/2022-8η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2

Τα πράγματα άλλαξαν τη σεζόν 2021/22 για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο τους έπαιζαν μόνο για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και τον κόσμο του έχοντας ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και τη συνέχεια στο σερί κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο αφού στο ματς του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο είχαν επικρατήσει 1-0. Το “τριφύλλι” χρειάστηκε 10 λεπτά για να προηγηθεί, με την γκολάρα του Παλάσιος. Στο δεύτερο μέρος ο Μπαρτ Σένκεφελντ, που δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι εξαιτίας την κόκκινης που πήρε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έκανε με κεφαλιά-δυναμίτη το 2-0.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Τικίνιο, όμως μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη που του έδωσε το έναυσμα για τη συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.