ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ψηλά το κεφάλι γι αυτόν τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε covid, επηρεάστηκε, δεν είχε ανάσες στο Καραϊσκάκη και ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό από γκολ του Ρεάμπτσιουκ (68') χάνοντας το πρωτάθλημα. Ψηλά το κεφάλι και μόνο περηφάνεια για τον Ιβάν και τα παιδιά του.

Ψηλά το κεφάλι γι αυτόν τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε covid, επηρεάστηκε, δεν είχε ανάσες στο Καραϊσκάκη και ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό από γκολ του Ρεάμπτσιουκ (68′) χάνοντας το πρωτάθλημα. Ψηλά το κεφάλι και μόνο περηφάνεια για τον Ιβάν και τα παιδιά του.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-3-3 και τον Φακούντο Σάντσες να παίρνει φανέλα βασικού, παρέταξε το «τριφύλλι» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι υπόλοιποι δέκα είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Στα στόπερ το δίδυμο ήταν οι Χόρντουρ Μάγκνουσον και Ζβόνιμιρ Σάρλια, με τον Χούανκαρ αριστερά και τον Φακούντο Σάντσες όπως προαναφέραμε στο δεξί άκρο.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 282.909 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τριάδα στα χαφ οι Ρούμπεν Πέρεθ, Δημήτρης Κουρμπέλης και Άνταμ Τσέριν. Στις πτέρυγες οι Μπερνάρ και Σεμπάστιαν Παλάσιος και μπροστά στην επίθεση ο Άντραζ Σπόραρ.

Στην πρώτη απόπειρα επίθεσης του Ολυμπιακού στο 3ο λεπτό, η σέντρα του Ρέαμπτσιουκ πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11ο λεπτό, με τον Τσέριν να δέχεται τη μπάλα από τον Μπερνάρ, αλλά να μην προλαβαίνει να κάνει επαφή μαζί της, με αποτέλεσμα ο Τζολάκης να προλάβει και να μαζέψει.

Στο επόμενο λεπτό (12’) ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σάντσες, αλλά στην αντεπίθεση ο Χουάνγκ σούταρε ψηλά άουτ. Στο 17΄ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία με τον Μπερνάρ να κάνει ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά το πλασέ ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Στο 21’ ο Χούανγκ έψαξε στον χώρο τον Μπακαμπού, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να μην κάνει καλή επαφή και την άμυνα του «τριφυλλιού» να διώχνει. Στο 24΄ ο Ρέαμπτσιουκ σούταρε από καλή θέση πάνω στον Μπρινιόλι.

Με το ημίωρο συμπληρωμένο, από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Χουάνγκ, που σούταρε η μπάλα βρήκε στον Σάρλια και έφυγε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Το ματς κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει και να ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο και η πρωτοβουλία των κινήσεων να παραμένει σε πόδια ερυθρόλευκων. Στο 42΄ η σέντρα από τα δεξιά του Τσέριν κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Το ματς πήγε «σβηστό» μέχρι την ανάπαυλα, με τον Παναθηναϊκό να μην ρισκάρει και τον Ολυμπιακό που είχε καλύτερη εικόνα να μην βρίσκει την καλύτερη στιγμή του πέρα από 2, 3 περιπτώσεις που δεν τις αξιοποίησε.

Στην επανάληψη και πάλι ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη στιγμή στο 48΄ με τον Ρέαμπτσιουκ να σουτάρει άστοχα. Ενώ στο 50ο λεπτό ο Εμβιλά είδε την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι στην καλύτερη στιγμή του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο 55΄ υπήρξαν διαμαρτυρίες για παράβαση του Ντόη στον Σπόραρ, με την φάση να ελέγχεται από το VAR και το ματς να συνεχίζεται. Στο 58΄ ο Τσέριν έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις και τη μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να φεύγει άουτ. Στο 64΄ ο Φορτούνης δεν πρόλαβε να εκτελέσει σε δεύτερο χρόνο, με τον Μπρινιόλι να μαζεύει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο κινητικός, είχε καλό διάστημα που πίεζε τον Ολυμπιακό, αλλά δίχως να βρίσκει τη μεγάλη φάση. Στο 66΄ Μαντσίνι και Ιωαννίδης, πήραν τις θέσεις των Παλάσιος και Σπόραρ, με τον Σέρβο τεχνικό να βάζει «φρέσκα» πόδια.

Στο 68΄ ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση γρήγορα, άλλαξαν τη μπάλα οι πλάγιοι, με τον Ρέαμπτσιουκ να βρίσκεται ολομόναχος και να σκοράρει για το 1-0. Ο Μπερνάρ τέσσερα λεπτά αργότερα (72’), θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά το σουτ μετά την περίτεχνη ενέργεια που έκανε βρήκε στο δοκάρι.

Στο 76΄ ο Μάγκνουσον παραλίγο να παραβιάσει την εστία της ομάδας του, με τον Μπρινιόλι να πετάγεται και να αποσοβεί το γκολ τελευταία στιγμή. Στο 78΄ ο Ρόντινεϊ γύρισε άψογα τη μπάλα, ο Βρουσάϊ τη βρήκε με το τακούνι, με τον Μπρινιόλι να σώζει και πάλι την κατάσταση για την ομάδα του.

Στο 81’ ο Κώτσιρας βρήκε τη μπάλα μετά την πάσα του Μπερνάρ, αλλά σούταρε πάνω στον Τζολάκη. Ο Παναθηναϊκός όσο και να προσπαθούσε δεν έβρισκε ούτε τη φάση για την ισοφάριση, με τον Κλεϊνχέισλερ να μην μπορεί να σουτάρει με την πρώτη και στη συνέχεια να ανακόπτεται.

Με το 90ο λεπτό συμπληρωμένο και τις καθυστερήσεις να «τρέχουν», οι «πράσινοι» έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια για να βρουν έστω την ισοφάριση. Στις καθυστερήσεις ο Μπριχ άφησε τον Ολυμπιακό με παίκτη λιγότερο, αποβάλλοντας τον Ραμόν με κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Σάρλια.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, πέρα από μια ευκαιρία του Κλεϊνχέισλερ που σούταρε άστοχα, τίποτα δεν άλλαξε, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε και τον Παναθηναϊκό να χάνει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Σαμασέκου, Εμβιλά, Χουάνγκ (75’ Κασάμι), Φορτούνης (75’ Ραμόν), Μπιέλ (63’ Βρουσάι), Μπακαμπού (46’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (73’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78’ Πούχατς), Σάρλια, Μάγκνουσον, Πέρεθ (73’ Κλαϊνχάισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (67’ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (67’ Ιωαννίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.