ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Συσπείρωση, Γιοβάνοβιτς και η ευκαιρία της Ευρώπης

Το Panathinaikos24.gr καταγράφει τα κέρδη της φετινής version του Παναθηναϊκού, την παρουσία του Γιοβάνοβιτς που προδιαθέτει περαιτέρω πρόοδο και την ευκαιρία που έχει το «τριφύλλι» στην Ευρώπη, για να επανέλθει το ιστορικό του status.

Παναθηναϊκός: Συσπείρωση, Γιοβάνοβιτς και η ευκαιρία της Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός την Κυριακή κόντρα στον Άρη, ολοκληρώνει το δεύτερο κεφάλαιο μιας ιστορίας ή ενός restart που έθεσε, από εκείνη την ημέρα που προσελήφθη στον πάγκο του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με όραμα να επιστρέψει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών και να κάνει βήμα βήμα πρόοδο.

Το πρόσημο αν είναι θετικό ή αρνητικό αυτό ανήκει στην κρίση του κάθε ανθρώπου, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως στη σεζόν που ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής στην ιστορική Λεωφόρο, υπάρχουν κέρδη για έναν Παναθηναϊκό που δείχνει μέρα με τη μέρα, πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί και πάλι στην κορυφή, εκεί όπου τον έχουν συνηθίσει τα εκατομμύρια του κόσμου του.

Η φετινή version εξ’ αρχής κέρδισε το «στοίχημα» που είχε βάλει απέναντι στον κόσμο της. Το κατάμεστο «Απ. Νικολαΐδης» σε κάθε αναμέτρηση και τα απανωτά sold out, δείχνουν τη δυναμική και τη συσπείρωση που έδωσε φέτος ο λαός του «τριφυλλιού», απέναντι σε προπονητή και παίκτες με αποκορύφωμα όλων την διπλή πανστρατιά στο «Πανθεσσαλικό στάδιο» για τα ματς με τον Βόλο τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ.

Φυσικά δε λησμονούμε και της μικρότερης κλίμακας εξορμήσεις που έκαναν οι φίλοι της ομάδας σε γήπεδα όπως του Λεβαδειακού, της Λαμίας, του Παναιτωλικού κλπ. Προφανώς αν οι συνθήκες το επέτρεπαν, κάθε γήπεδο της Ελλάδας θα γέμιζε τη φετινή σεζόν με κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό είναι κομμάτι μιας άλλης κουβέντας.

Μπορεί η σεζόν να ολοκληρώνεται με πικρή γεύση, καθώς ο κόσμος περίμενε και ήλπιζε για το φετινό πρωτάθλημα, όμως δεν παύει να μην αναγνωρίζει την προσπάθεια που έκαναν άπαντες για να επιστρέψει το «τριφύλλι» στην κορυφή του πρωταθλήματος έπειτα από 13 χρόνια.

Ο κόσμος με όσα είδε φέτος και με την πίστη που έχει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χαρίσει την Κυριακή το τελευταίο χειροκρότημα για τη σεζόν, δείχνοντας έμπρακτα πως η διάθεση σε ότι αφορά τη σχέση ομάδας-κόσμου έχει αλλάξει και αυτό ήταν το πρώτο και το μεγαλύτερο κέρδος για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Επιπλέον, η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας προδιαθέτει για περαιτέρω εξέλιξη ενός συνόλου που είναι ταγμένο στον προπονητή του. Ο Σέρβος τεχνικός με την προσωπικότητα που έβγαλε ουκ ολίγες φορές τη φετινή σεζόν και με την ηθική του, δείχνει τα σημάδια για το που θα βαδίσει ο σύλλογος στο μέλλον και όσο θα αυξάνονται οι απαιτήσεις και το μπάτζετ, τόσο ραγδαία θα είναι και η εξέλιξη αυτού του γκρουπ.

Αν φυσικά ο Παναθηναϊκός θωρακιστεί κατάλληλα και εξωαγωνιστικά εκεί που δείχνει για την ώρα να έχει έλλειμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τότε θα μπορεί να προσθέσει ακόμα ένα συστατικό στο ήδη υπάρχον μείγμα.

Τέλος, ένα ακόμα κέρδος για την ομάδα από τη φετινή σεζόν, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που της παρουσιάζεται για επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Εκεί όπου το Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός, δέσποζε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στο κλαμπ παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως συνθήκη, που οφείλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και αγωνιστικά, αλλά το κυριότερο οικονομικά. Το status του συλλόγου και όλα όσα πηγάζει από την ιστορία του, δεν επιτρέπει πλέον τα λάθη και το μόνο που οφείλουν άπαντες να δουν είναι, πως η ομάδα θα αποτινάξει από πάνω της το φαύλο παρελθόν και θα επιστρέψει αργά, αλλά σταθερά και με πιο δυνατά βήματα προς την κορυφή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.