ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Άδειασε» συναισθηματικά και γκέλαρε – Υπέροχος κόσμος και… ραντεβού στ’ αστέρια στα τέλη Ιουλίου

Ο Παναθηναϊκός άδειασε από ενέργεια και συναίσθημα λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος, ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε και πήρε βαθμό (1-1) στη Λεωφόρο. Απίστευτη στήριξη από τον κόσμο, αποθέωσε σε Γιοβάνοβιτς και παίκτες και ραντεβού στα... αστέρια με το «Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός». Το γκολ για το «τριφύλλι» ο Κλεϊνχέισλερ στο 8' που είχε και δοκάρι στο 84'. Για τον Άρη ισοφάρισε ο Πάλμα (25'), είχε δοκάρι ο Νταρίντα (84') και χαμένο πέναλτι ο Καμαρά (76').

«Άδειασε» συναισθηματικά και γκέλαρε - Υπέροχος κόσμος και... ραντεβού στ' αστέρια στα τέλη Ιουλίου

Ο Παναθηναϊκός άδειασε από ενέργεια και συναίσθημα λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος, ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε και πήρε βαθμό (1-1) στη Λεωφόρο. Απίστευτη στήριξη από τον κόσμο, αποθέωσε σε Γιοβάνοβιτς και παίκτες και ραντεβού στα… αστέρια με το «Ελλάς – Ευρώπη – Παναθηναϊκός». 

Το γκολ για το «τριφύλλι» ο Κλεϊνχέισλερ στο 8′ που είχε και δοκάρι στο 84′. Για τον Άρη ισοφάρισε ο Πάλμα (25′), είχε δοκάρι ο Νταρίντα (84′) και χαμένο πέναλτι ο Καμαρά (76′).

Το ματς

Με το γνωστό 4-3-3 και με αρκετές αλλαγές παράταξε το «τριφύλλι» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Λοντίγκιν, όπως και στο αντίστοιχο ματς του «Κλ. Βικελίδης». Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Χούανκαρ, Σάρλια, Μάγκνουσον και Κώτσιρας. Τριάδα στα χαφ οι Κλεϊνχέισλερ, Πέρεθ και Κουρμπέλης. Στις «πτέρυγες» οι Μαντσίνι και Μπερνάρ και μοναδικός προωθημένος ο Ιωαννίδης.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.237 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ως συνήθως στην έδρα του μπήκε δυνατά και μόλις στο 6ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο Κλεϊνχέισλερ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Αμέσως μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, ο Άρης έχασε καλή στιγμή με τον Οντουμπάτζο στο 8’, με το σουτ να κοντράρει σε σώματα και η μπάλα απομακρύνθηκε. Τρία λεπτά αργότερα (11’) ο Παναθηναϊκός έχασε νέα καλή στιγμή, όταν ο Μαντσίνι έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε την μπάλα αλλά το σουτ του Κλεϊνχέισλερ βρήκε στον Πίρσμαν και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί και στο 14’ έχασαν νέα ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Xoυάνκαρ γύρισε την μπάλα, αλλά το σουτ του Κλεϊνχέισλερ το απέκρουσε ο Σιαμπάνης.

Στο 25’ ο Άρης βρήκε την ισοφάριση (1-1) με «δράστη» τον Ιτούρμπε που «τσίμπησε» την μπάλα από τον Πέρεθ, έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, παραβιάζοντας την εστία του Λοντίγκιν.

Η ισοφάριση των φιλοξενούμενων έφερε έντονες διαμαρτυρίες από τον Παναθηναϊκό, με τον Τζήλο να περιμένει πριν υποδείξει τη σέντρα και τη φάση να ελέγχεται από το VAR. Έπειτα από αρκετά λεπτά αναμονής ο Λαρισαίος ρέφερι πήγε και έκανε ο ίδιος την ανασκόπηση της φάσης, καταδεικνύοντας τη σέντρα για το 1-1.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το δεύτερο γκολ για το νέο προβάδισμα. Στο 37’ το «τριφύλλι» έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ιωαννίδης μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Σιαμπάνη και στην επαναφορά ο Μπερνάρ σούταρε πάνω σε σώμα αμυνόμενου.

Στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός απώλεσε άλλες δύο καλές στιγμές, πρώτα με τον Μαντσίνι στο 43’ που έδιωξε ο Σιαμπάνης και στη συνέχεια το γύρισμα του Ιωαννίδη έφυγε άουτ. Στα 3 επιπλέον λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε το παραμικρό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες (1-1) για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, το ματς δεν είχε φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη καλή στιγμή με τον Κλεϊνχέισλερ στο 57’ που σούταρε πάνω στον Σιαμπάνη. Ο Άρης από την πλευρά του στο δίλεπτο (60-61’) είχε δύο καλές στιγμές για να παραβιάσει την εστία του Λοντίγκιν, με τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να αντιδρά θετικά και να αποσοβεί τον κίνδυνο σε σουτ του Καμαρά.

Από το 65ο λεπτό και έπειτα, οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τους Τσέριν και Σπόραρ στη θέση των Ιωαννίδη και Μπερνάρ, ενώ για τον Άρη πέρασε ο Γκαρσία στη θέση του Ιτούρμπε.

Η κατάμεστη Λεωφόρος δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο, δείγμα της μέγιστης στήριξης που έδειξαν όλη τη χρονιά στην ομάδα οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Αγωνιστικά το ματς έπειτα από τις αλλαγές «πάγωσε», φάσεις δεν υπήρχαν, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να συνεχίζει να κυνηγά για να βρει δεύτερο τέρμα. Η κεφαλιά του Σπόραρ στο 74’ ήταν χλιαρή, με αποτέλεσμα να καταλήξει η μπάλα στα χέρια του Σιαμπάνη.

Στο 76’ ο Καμαρά δέχθηκε το χτύπημα από τον Μάγκνουσον, με τον Λαρισαίο ρέφερι έπειτα και από υπόδειξη του VAR, να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση στο 78’, την ανέλαβε ο ίδιος που το κέρδισε, με τον Λοντίγκιν να τον «ψαρεύει» και να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 80ο λεπτό, ο Τσέριν έκλεψε, έδωσε στον Σπόραρ που σούταρε με παρέμβαση αμυντικού, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ. Αμέσως μετά την εκτέλεση κόρνερ, είχαμε το δοκάρι για τον Παναθηναϊκό με τον Κλεϊνχέισλερ και στην επιστροφή ο Σάρλια δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 82’ ο Νταρίντα δοκίμασε ένα «κεραυνό» με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Λοντίγκιν. Στα επιπλέον λεπτά των καθυστερήσεων, ο Νταρίντα αποχώρησε και στη θέση του μπήκε ο Φαμπιάνο, το σκορ δεν άλλαξε, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83′ Πούχατς), Κουρμπέλης (77′ Παλάσιος), Ρούμπεν, Μπερνάρ (64′ Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (64′ Σπόραρ), Κλεϊνχέισλερ (83′ Βέρμπιτς).

Άρης (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (90’+1′ Φαμπιάνο), Σγούρος (46′ Ρουπ), Ιτούρμπε (65′ Γκαρσία), Γκρέι (46′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (46′ Πάλμα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...