ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Απολαυστικός Παναθηναϊκός, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την πολύ καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την άνετη νίκη επί του Περιστερίου.

Απολαυστικός Παναθηναϊκός, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης

Παρά την απραξία 20 ημερών και το… άγουρο της ώρας, ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός στον πρώτο ημιτελικό με το Περιστέρι, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους κι έκανε με χαρακτηριστική άνεση το 1-0 στη σειρά (101-57).

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει τους «πράσινους» να είναι τόσο επιβλητικοί και να παρουσιάζονται όπως… πρέπει. Κακά τα ψέματα, δεν έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε να έχουν τη σωστή νοοτροπία και να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να ελπίζουν ότι θα πάρουν κάτι από το ματς.

Άλλωστε, το μεγαλύτερο πρόβλημα του «τριφυλλιού» τα τελευταία χρόνια είναι ότι δίνει συνεχώς δικαιώματα σε κατώτερους ποιοτικά αντιπάλους, με συνέπεια να έχει υποστεί κάποιες οδυνηρές ήττες. Θυμηθείτε απλά την περσινή σειρά στα ημιτελικά της Basket League με τη Λάρισα, η οποία οδηγήθηκε σε Game 5.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.320 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή τη φορά, οι παίκτες του Σερέλη μπήκαν με… μάτι που γυαλίζει, είχαν συνεχώς το προβάδισμα και τη διάθεση να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι. Βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα και πολύ καλές συνεργασίες στην επίθεση, ξέφυγαν από την αρχή και έκλεισαν το ημίχρονο με +24 (51-27).

Από ‘κει και πέρα, το ματς μετατράπηκε μάλλον σε… τυπική διαδικασία, καθώς ο σημερινός Παναθηναϊκός δεν είχε σκοπό να σηκώσει το πόδι από το γκάζι και να επιτρέψει στην ομάδα του Σπανούλη να μπει στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου και να πιστέψει στο break. Οι «πράσινοι» διάβασαν εξαιρετικά το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν όλα τα mismatch και μόλις βρήκαν το χέρι τους έξω από τα 6,75μ. (13/24 τρίποντα), τελείωσαν όλα. Επιπροσθέτως, φρόντισαν να τροφοδοτήσουν σωστά (ειδικά στο πρώτο 20λεπτο) τον Γκουντάιτις, ο οποίος δεν είχε… αντίπαλο κάτω από το καλάθι, ταλαιπώρησε την άμυνα των φιλοξενούμενων και έφθειρε τους ψηλούς του Περιστερίου.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως ήταν ότι οι παίκτες του Σερέλη «θωράκισαν» τη ρακέτα τους και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα αναγκάζοντας την ομάδα των δυτικών προαστίων σε αρκετά λάθη και σε τραβηγμένες προσπάθειες. Τα λέει όλα το γεγονός ότι το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 κλεψίματα, τα 10 εξ αυτών μέχρι το 30’, όταν υπήρχε κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Πάμε και στα επιμέρους στοιχεία. Ο «εξάστερος» τελείωσε τον αγώνα με 32 ασίστ (!), οι 9 εκ των οποίων ήρθαν από τους σέντερ του (Γκουντάιτις, Παπαγιάννης), κάτι που δείχνει τη διάθεση για κυκλοφορία της μπάλας. Συν τοις άλλοις, είχε 14/15 δίποντα στα 3 πρώτα δεκάλεπτα, αριθμός σχεδόν εξωπραγματικός. Ειδικά για τον φετινό Παναθηναϊκό…

Η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» έκαναν το 1-0 χωρίς… περιπέτειες και άγχος. Αυτό που προέχει τώρα είναι να συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση και την ίδια νοοτροπία για να μην μπλέξουν στη σειρά…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.