ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Επιστροφή εκεί που ανήκει

Και τώρα ραντεβού στα... αστέρια. Εκεί που ανήκουμε. Και από Σεπτέμβρη σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για να θυμηθούμε τα... δικά μας. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Επιστροφή εκεί που ανήκει

Είναι πικρό το φινάλε της σεζόν. Στενάχωρο, παγωμένο, αμήχανο. Γιατί όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού πίστεψε πως σήμερα θα πανηγύριζε την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 13 χρόνια. Και γιατί άξιζε να το πανηγυρίζει με την πορεία που έκανε όλη τη χρονιά.

Μιας χρονιάς που πέρασαν 17 ολόκληρες αγωνιστικές για να δούμε πως είναι να χάνει ο Παναθηναϊκός, που παρέμεινε στην κορυφή στις 33 από τις 36 αγωνιστικές που έγιναν, που ήταν ο κυρίαρχος καθ’ όλη τη διάρκειά του. Που… πέθαινε στο γήπεδο για κάθε νίκη και κάθε βαθμό. Η κανονικότητα επέστρεψε και στον Παναθηναϊκό και γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτή η κανονικότητα του ποδοσφαίρου μας έχει τους πράσινους πρωταγωνιστές. Διεκδικητές του τίτλου. Και πρωταθλητές.

Δεν ήρθε η κούπα γιατί τα εμπόδια και οι τρικλοποδιές αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει και να μιλήσει και ο μεγαλομέτοχος για όλα αυτά. Για όσα στέρησαν από την ομάδα του, από την επένδυσή του αν θέλετε, με πρακτικές που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Για τα ματς που αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα και εν τέλει κρίθηκε ο πρωταθλητής. Για όσα γνωρίζει πως συμβαίνουν σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που παραμένει ποτισμένο από την αρρώστεια του παρασκηνίου.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.203 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θα πρέπει να μαθευτούν όλα, με ονόματα και διευθύνσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν και την επόμενη χρονιά τα ίδια. Γιατί δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως και την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός θα μπει στο πρωτάθλημα για να το κατακτήσει. Και είναι δεδομένο πως θα υπάρξει εξέλιξη και πρόοδος, αρκεί να γίνουν και οι σωστές μεταγραφικές κινήσεις. Και το ποσοστό στην επιτυχία αυτών να είναι καλύτερο από το περσινό. Μην ξεχνάμε πως έχουμε και την εσωτερική, αλλά καλύτερη απ’ όλες, μεταγραφή. Αυτή του Αϊτόρ.

Θα χρειαστεί μεγαλύτερο βάθος ο Παναθηναϊκός γιατί θα έχει δύο καρπούζια σε λίγους μήνες. Μπαίνει και η Ευρώπη στην εξίσωση, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν και ο πήχης θα τοποθετηθεί ψηλότερα. Και η Ευρώπη είναι αλήθεια ότι μας έχει λείψει. Πολύ. Ο επόμενος μεγάλος στόχος – πρέπει να – είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η δεύτερη θέση στέλνει τον Παναθηναϊκό εκεί που παραδοσιακά ανήκει, στα προκριματικά του Champions League, με τους πράσινους να έχουν μια χρυσή ευκαιρία μπροστά τους. Αρχικά να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στα αστέρια και αν δεν τα καταφέρουν, να ψάξουν τουλάχιστον μία πρόκριση που θα τους φέρει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τον Σεπτέμβρη. Μας έχει λείψει πολύ και αυτό, όσο μας είχε λείψει και ο πρωταθλητισμός.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.