ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Η ολομέτωπη επίθεση στην ΑΕΚ και το «αύριο» ενός ακόμη καλύτερου Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος και στέκεται στην επόμενη μέρα για έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή παντού.

Η ολομέτωπη επίθεση στην ΑΕΚ και το «αύριο» ενός ακόμη καλύτερου Παναθηναϊκού

Τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος και η δημόσια τοποθέτησή του για πρώτη φορά μετά το 2017, προκάλεσαν «σεισμό». Κυρίως σε ό, τι αφορά τις καταγγελίες του κατά της ΑΕΚ, της ΕΠΟ και του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς περιστροφές, δίχως μισόλογα ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΠΑΕ έστειλε το μήνυμά του, αναφερόμενος τόσο στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη Σούπερ Λίγκα, όσο και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Απέναντι σε ΑΕΚ, Μελισσανίδη και χοντρό παρασκήνιο

Ο Αλαφούζος μίλησε για κλεμμένο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ και έκανε ολομέτωπη επίθεση στον Δημήτρη Μελισσανίδη.  Προχώρησε σε πολύ σοβαρές και συγκεκριμένες καταγγελίες. Αναφέρθηκε στη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, στους μεθυσμένους διαιτητές, στον Διαμαντόπουλο, ενώ κατήγγειλε δημοσίως ότι οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» είχαν covid στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με την ΠΑΕ να το αποκρύπτει! Είναι ο δεύτερος που κάνει δημόσια αναφορά σε κάτι τέτοιο. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ντέμη Νικολαϊδη πρόσφατα, που είχε τονίσει ότι είχε πληροφορίες για κρούσματα κορωνοϊού στους «κιτρινόμαυρους».

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ δεν έμεινε εκεί. Επιτέθηκε σε ΕΠΟ, Μπαλτάκο, Μπένετ, ενώ χαρακτήρισε αστεία την απόφαση της Λίγκας, με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων και την ΑΕΚ να πρωτοστατεί για μόλις μια ημέρα παράταση στην αγωνιστική, μετά τα κρούσματα στο «τριφύλλι». Όλα αυτά τη στιγμή που οι «πράσινοι» έδιναν το ντέρμπι της δεκαετίας. Επίσης, στάθηκε και απέναντι στην Πολιτεία, κάνοντας λόγο για αδιαφορία να αντιμετωπίσει τη διαφθορά!

Η επόμενη μέρα και η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς

Πέρα από τις καταγγελίες, είναι πολύ σημαντική η τοποθέτησή του για τις άριστες σχέσεις του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την επόμενη μέρα. Ο Αλαφούζος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σέρβο προπονητή, γεγονός που το ανέφερε. Οι «πράσινοι» θα πορευτούν, φυσικά, με τον αναμορφωτή αυτής της ομάδας με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας και το επόμενο level. Σε πρόσφατο άρθρο είχαμε αναφερθεί στο τελευταίο.

Τα λάθη δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Γι αυτό και είναι εξίσου σημαντική η δήλωση για 3-4 κρίσιμες μεταγραφές μέχρι τις 15 Ιουνίου. Οι «πράσινοι» θέλουν να ενισχυθούν σημαντικά φέτος, αφού πλην του στόχου για τίτλους στην Ελλάδα, υπάρχουν το καλοκαίρι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς, τα όσα είπε και γι αυτό το κομμάτι ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνουν την ξεκάθαρη διάθεση για την ενίσχυση, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο.

Τα χρέη αποτελούν παρελθόν

Η αναφορά στο παρελθόν και τα όσα συνέβησαν το 2017, είχε και αυτοκριτική από τον Γιάννη Αλαφούζο. Από τότε έχουν γίνει πολλά. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα, μετά τη μεγάλη ταλαιπωρία των περασμένων ετών, δεν υπάρχει ο οικονομικός βραχνάς. Αυτά αποτελούν παρελθόν και οι εποχές λιτότητας και οφειλών δεν πρόκειται να ξανάρθουν για τον Σύλλογο.

Με στόχο την κορυφή

Είναι ξεκάθαρη η διάθεση να αφήσει πίσω του ο Παναθηναϊκός το παρελθόν και να κοιτάζει μόνο το μέλλον και τη διαρκή εξέλιξη και πρόοδο αυτής της ομάδας. Οι βάσεις άρχισαν να μπαίνουν από πέρυσι και φέτος το «τριφύλλι» έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο. Το «από εδώ και πέρα» είναι και το πλέον  σημαντικό. Ένα «από εδώ και πέρα», το οποίο πρέπει να βρει τον Παναθηναϊκό ακόμη πιο ανταγωνιστικό, με… υποχρέωση τίτλου ή τίτλων κάθε χρονιά και φυσικά με σταθερή ευρωπαϊκή παρουσία. Τόσο απλά και… Παναθηναϊκά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE