ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σεισμός στο Ηράκλειο – Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ»

Στο «χορό» των Ρίχτερ βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Ηράκλειο και η Κρήτη, με το μεγαλύτερο σεισμό που σημειώθηκε να είναι αυτός των 5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης.

Σεισμός στο Ηράκλειο – Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ»

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Ηράκλειο, καταγράφηκαν απανωτές δονήσεις, με μεγαλύτερη ένα σεισμός 4,3 Ρίχτερ, ο οποίος καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, υπήρξαν άλλοι 3 πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3.9, 3.1 και 3.3.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε αρχικά πως το ρήγμα αυτό, δεν έχει σχέση με αυτό του Αρκαλοχωρίου.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 58.441 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τόνισε επίσης πως ένα ζήτημα με τους τελευταίους σεισμούς είναι πως τα επίκεντρα είναι σε χερσαίο μέρος και όχι στην θάλασσα, κάτι που θα δημιουργούσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επίσης σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι πολύ ενεργή σεισμολογικά, ωστόσο είναι αυτή που πριν μερικές δεκαετίες είχε δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ, και άρα θέλει παρακολούθηση.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε και για τους απανωτούς ασθενείς σεισμούς που σημειώθηκαν τελευταία στην Κορινθία και τον Κορινθιακό κόλπο. Είναι κάτι για το οποίο μιλά εδώ και καιρό, και όπως είπε μπορεί οι σεισμοί να ήταν ασθενείς, ωστόσο ένα φαινόμενο που επιμένει θέλει παρακολούθηση.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Κορινθιακός δίνει ένα σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ κάθε 20 – 30 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το 1995, δηλαδή πριν 28 χρόνια. Και όπως είπε, η φύση… είναι αντικειμενική και δεν έχει να κάνει με το εάν θέλουμε να έρθει ο σεισμός ή όχι. Θα έρθει.

Πηγή: Newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...