ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Κάκιστη εικόνα και ήττα από το Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στο Περιστέρι, είχε άσχημα ποσοστά στην επίθεση και δικαιολογημένα ηττήθηκε (73-58) στο δεύτερο ματς της σειράς των ημιτελικών της Basket League.

Παναθηναϊκός: Κάκιστη εικόνα και ήττα από το Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στο Περιστέρι, είχε άσχημα ποσοστά στην επίθεση και δικαιολογημένα ηττήθηκε (73-58) στο δεύτερο ματς της σειράς των ημιτελικών της Basket League.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατό στο ματς παίρνοντας το προβάδισμα με 6-0 στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα, την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν υποπέσει ήδη σε τέσσερα λάθη! Το Περιστέρι διατήρησε το προβάδισμα και στη συνέχεια αφού η φτωχή επιθετική συγκομιδή του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, με τον Πονίτκα να είναι η βασική πηγή σκοραρίσματος, μειώνοντας σε 10-6 στο 5’.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Πολωνός, με τη συμβολή του Μαντζούκα, έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (10-11 στο 6’), αλλά με σερί 8-0 η ομάδα του Σπανούλη προσπέρασε (18-11 στο 9’), την ώρα που ο Μπίλαν είχε φτάσει τους 8 προσωπικούς πόντους. Ο Παναθηναϊκός πείσμωσε και τρέχοντας με τη σειρά του σερί 6-0, μπόρεσε να κατεβάσει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, διαμορφώνοντας το 18-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Το ματς συνέχισε να έχει τη μορφή ντέρμπι και στη δεύτερη περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα (24-21) στο 13’. Η αστοχία και οι κακές επιλογές στην επίθεση συνεχίστηκαν, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο οποίο είχαν κυριαρχήσει εξολοκλήρου οι άμυνες και η δύναμη στις δύο ρακέτες. Όλα αυτά αποτυπώνονταν στο σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί στο 17’ στο 27-23, όταν και ο Χρήστος Σερέλης κάλεσε τάιμ άουτ.

Η είσοδος του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο ματς έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό, κυρίως στην άμυνα, ο Λι εκμεταλλεύτηκε κάποιους διαδρόμους σκοράροντας πόντους κοντά στο καλάθι, ωστόσο το κακό πρώτο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 33-29. Αξίζει να σημειωθεί πως η αναλογία ασίστ-λαθών για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη στο πρώτο ημίχρονο ήταν 3-8, ενώ για αυτή του Σπανούλη 7-6.

Για πρώτη φορά στον αγώνα το Περιστέρι πήρε διψήφια διαφορά με 39-29 στο 22’, ενώ στη συνέχεια έφτασε και στο +12 (44-32 στο 23’), αναγκάζοντας τον Χρήστο Σερέλη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι κακός και να μην μπορούσε να απειλήσει τόσο από κοντά όσο και από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα το Περιστέρι να διατηρεί το +10 (48-38 στο 26’), παρότι το «τριφύλλι» νωρίτερα είχε τρέξει σερί 6-0, μειώνοντας τη διαφορά στους 8 από το -14.

Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στην επίθεση, ενώ στην άμυνα παρέμεναν σκληροί. Έτσι ο Φρανσκίσκο διαμόρφωσε το 55-40 στο 28’ και ο Ραντάνοβ το 59-43 στο 29’ αυξάνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στο +16.  Το 61-46 στο τέλος της τρίτης περιόδου έφερνε σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό, που επί 30 λεπτά είχε κάκιστη εμφάνιση, την οποία έπρεπε να αλλάξει άρδην στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα εάν δεν ήθελε να δει το Περιστέρι των Μπίλαν (14π), Φρανσίσκο (10π) και Ντένμον (12π) να ισοφαρίζει τη σειρά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε να αντιδρά και με οκτώ σερί πόντους του κορυφαίου του παίκτη, Ματέους Πονίτκα μείωσε σε 61-53 στο 33’. Το Περιστέρι έδειχνε να έχει χάσει τον προσανατολισμό του στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός με τον Πονίτκα να συνεχίζει την καταπληκτική του εμφάνιση μείωσε σε 61-55 στο 34’.

Όσα έχτιζαν οι «πράσινοι» τα γκρέμισαν μέσα σε τρεις κατοχές, όπου επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά στο +13 (68-55) στο 36’. Το τάιμ άουτ για τον Χρήστο Σερέλη ήταν μονόδρομος, αφού οι παίκτες τους δεν έδειχναν ικανοί να ανατρέψουν το σκορ. Ένα τρίποντο του Κασελάκη στο 38’ «έγραψε» το 73-58 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στο παιχνίδι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 73-58.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-29, 61-46, 73-58.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.