ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Λίγη τσίπα ρε παιδιά

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την απαράδεκτη εικόνα του Παναθηναϊκού στον δεύτερο ημιτελικό με το Περιστέρι.

Λίγη τσίπα ρε παιδιά

Δεν κράτησε και πολύ η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί ανταγωνιστικός στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία ακόμα τραγική εμφάνιση και παραδόθηκαν άνευ όρων στο Περιστέρι (73-58), που ισοφάρισε τη σειρά των ημιτελικών και βάζει δύσκολα στο «τριφύλλι». Το μόνο που μπορούμε να πούμε μετά το σημερινό κάζο είναι… λίγη τσίπα ρε παιδιά.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, στον αθλητισμό επιτρέπονται και οι ήττες από κατώτερο ποιοτικά αντίπαλο. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Απαγορεύεται όμως να παρουσιάζεις σημάδια διάλυσης και έλλειψη προσπάθειας. Όπως έλεγε και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς «δεν υπάρχει ντροπή στην αποτυχία. Η μόνη ντροπή είναι να μην δίνεις τον καλύτερο εαυτό του». Πραγματικά είναι να απορείς ώρες-ώρες για το μπάσκετ που προσπαθούν να παίξουν και τι έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του «εξάστερου». Στον δεύτερο ημιτελικό με το Περιστέρι είδαμε μια άψυχη και απαθέστατη ομάδα, η οποία δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι της και δεν κατάφερε να αντισταθμίσει το πάθος και τη μαχητικότητα των γηπεδούχων.

Μάλλον ανεξήγητα, οι «πράσινοι» μπήκαν με τρομακτική νευρικότητα στο ματς και έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο: στα πρώτα 3 λεπτά του αγώνα είχαν 0/2 εντός παιδιάς, 0/3 βολές (από τον Γκριγκόνις του 90% στην καριέρα του) και 4 λάθη! Ούτε σε παιδικοεφηβικό πρωτάθλημα δεν γίνονται αυτά… Όχι ότι στην πορεία του ματς βελτιώθηκαν.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.633 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για παράδειγμα ξεκίνησαν την 3η περίοδο δεχόμενοι επιμέρους σκορ 13-3 από το Περιστέρι σε 3 περίπου λεπτά έχοντας 0/5 τρίποντα. Ακόμα και το διάστημα που επιχείρησαν να ελέγξουν τον ρυθμό, δεν ήταν αρκετό. Αναφερόμαστε στην εκκίνηση του 4ου δεκαλέπτου, όταν έτρεξαν 9-0 σερί και μείωσαν στο -6. Μέσα σε 63 δευτερόλεπτα κατάφεραν να δεχθούν 7 αναπάντητους πόντους, που επί της ουσίας κλείδωσε τη νίκη των γηπεδούχων.

Από τους 101 πόντους ενεργητικό και τις 32 ασίστ του πρώτου ημιτελικού, το «τριφύλλι» έμεινε στους 58 πόντους και στις 9 μόλις τελικές πάσες (όλες από 3 παίκτες), ενώ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την πιεστική άμυνα της ομάδας του Σπανούλη σε όλα τα μήκη και πλάτη τη γηπέδου. Επιπροσθέτως, οι παίκτες του Σερέλη φρόντισαν να… σπάσουν τα καλάθια έχοντας 3/26 τρίποντα (1/23 όλοι πλην Μαντζούκα), 17/37 δίποντα και 15/22 βολές. 43 άστοχα σουτ εντός παιδιάς!!! Ειλικρινά δεν θυμόμαστε ομάδα στο σύγχρονο μπάσκετ που να νίκησε σε ματς με τόσο μεγάλη αστοχία.

Οι μοναδικοί που διασώθηκαν από το ναυάγιο ήταν ο Ματέους Πονίτκα, που πάλευε μόνος του ανά διαστήματα, και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Ακόμα κι εκείνοι ωστόσο είχαν τις κακές τους στιγμές. Ο Λι έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου (2/11 εντός παιδιάς με 0/7 τρίποντα) και δεν γινόταν να «καλυφθεί» το κακό του βράδυ ελλείψει δεύτερου playmaker, οι ψηλοί τροφοδοτήθηκαν ελάχιστα κι έχασαν πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια από τους Μπίλαν και Χάμερ, ενώ και οι υπόλοιποι έμοιαζαν χαμένοι στη… μετάφραση.

Για πολλοστή φορά φέτος αποδείχθηκε όμως ότι ο φετινός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού θα γραφτεί στην ιστορία με μαύρα γράμματα. Μετά την αποπομπή του Μπέικον, η ομάδα έχει ξεμείνει με… 4,5 ξένους (αφού και ο Γουίλιαμς έχει περιορισμένο ρόλο πλέον) στην τελική ευθεία κι έχοντας μπροστά της τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει: να φανεί κάπως ανταγωνιστική στα playoffs. Αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο αν αναλογιστούμε ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε φτάσει να έχει 9 ξένους! Στον δεύτερο ημιτελικό παρατάχθηκε με… 11άδα, χωρίς δεύτερο playmaker και δίχως ουσιαστική στόχευση στο παιχνίδι της.

Τώρα αυτό που προέχει είναι να επέλθει ηρεμία και να φροντίσουν οι «πράσινοι» να αφήσουν πίσω τους το κακό βράδυ στο Περιστέρι και να βελτιωθούν άμεσα για να πετύχουν 2 νίκες στα επόμενα ματς, που θα τους χαρίσουν την πρόκριση στους τελικούς.

Υ. Γ. Τουλάχιστον άστοχες οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη για… φλόπινγκ των παικτών του Παναθηναϊκού. Ειλικρινά, ποιος από τους παίκτες του «τριφυλλιού» έχει ικανότητα στο φλόπινγκ; Δείξτε μας έναν… Αφήστε δε, που θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα τη φετινή σεζόν αν οι «πράσινοι» είχαν κέρδος από το περιβόητο φλόπινγκ.

Υ. Γ. 2 Το Περιστέρι πέτυχε 17 πόντους (από τους 73 συνολικά) σε αιφνιδιασμό… Απόδειξη της κακής συμπεριφοράς των παικτών του Σερέλη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.