ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κουρμπέλης για Καραϊσκάκη: «Δεν μπορείς να τα βάλεις με Θεούς και Δαίμονες» – Τι είπε για το συμβόλαιο

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έδωσε μεγάλη συνέντευξη στη Nova, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στη χρονιά που ολοκληρώθηκε, αλλά και στο μέλλον του.

Κουρμπέλης για Καραϊσκάκη: «Δεν μπορείς να τα βάλεις με Θεούς και Δαίμονες» - Τι είπε για το συμβόλαιο

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έδωσε μεγάλη συνέντευξη στη Nova, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στη χρονιά που ολοκληρώθηκε, αλλά και στο μέλλον του.

«Ό,τι είναι θα το μάθετε σύντομα», τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού για το θέμα συμβολαίου. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κουρμπέλης στην εκπομπή Monday FC της NOVA:

Για τη σχέση του με τον Τάσο Μπακασέτα: «Πήγαμε μαζί στον Αστέρα και μας είχαν βάλει στο ίδιο σπίτι. Από τότε μέχρι σήμερα κάναμε παρέα. Με τον Τάσο είμαστε αδέρφια. Ειδικά φέτος που φτάσαμε πολύ κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στο τέλος δεν στεναχωριέται 100%. Μιλάμε πάρα πολύ».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 84.481 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον Φορτούνη: «Με τον Κώστα κάναμε ένα χρόνο μαζί προπονήσεις. Τον πρώτο χρόνο που ήμασταν μαζί έκανα μόνο προπονήσεις. Αφότου έφυγε ο Φορτούνης άρχισα να παίζω παραπάνω».

Για το τι θα έκανε αν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο: «Ο πατέρας μου είναι αγρότης. Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά μπορεί να ασχολιόμουν με αυτό. Δεν τα πήγαινα τα γράμματα. Μέχρι τα 15 έπαιζα στην ομάδα του χωριού. Παίζαμε σχολικούς αγώνες τότε και είχαμε πάει στους ημιτελικούς. Παίζαμε σε ένα παιχνίδι με σχολείο της Τρίπολης. Εκεί ήταν προπονητής γυμναστής του Αστέρα. Με είδε και έκανε δοκιμαστικά. Τότε έπαιζα δεκάρι. Μικρός το ένιωθα ότι ξεχώριζα».

Για το αν ένιωθε ότι ξεχώριζε: «Από τη στιγμή που πήγα στον Αστέρα κατάλαβα ότι θα το κάνω επάγγελμα».

Για το αν τον στήριξαν οι γονείς του: «Ναι. Τον πρώτο χρόνο με πηγαινόεφαιρναν οι γονείς μου. Το στήριξαν όλο αυτό πάρα πολύ και τους ευχαριστώ. Χωρίς αυτούς μπορεί να μην έφτανα εδώ. Μας βγήκε σε καλό».

Για το πως ήταν τα πρώτα χρονια στον Αστέρα: «Υπήρχαν και άλλα παιδιά. Από τον δεύτερο χρόνο έμεινα εκεί. Πήγαινα σχολείο στην Τρίπολη».

Για την πορεία του στον Αστέρα και αν ένιωσε ότι περνάει ο καιρός και καθυστερεί η μεταγραφή του: «Όχι. Ηταν πιο ανέμελα τα χρόνια τότε. Τώρα είναι άλλες οι απαιτήσεις. Ηταν καλά τα χρόνια τότε. Παίξαμε και στην Ευρώπη. Βάλαμε και γκολ στο ίδιο ματς με τον Τάσο».

Για το πως πήγε στον Παναθηναϊκό: «Ήταν λίγο περίεργο. Είχα έναν τραυματισμό στο γόνατο. Τότε πήγε ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό, που του άρεσα πολύ. Είχε κάνει κίνηση και όταν ήταν στον Πανιώνιο. Εμαθα ότι όταν πήγε ήμουν ο πρώτος που ήθελε».

Για το ποιοι Έλληνες ήταν τότε στον Παναθηναϊκό: «Τα αδέρφια Βλαχοδήμου, ο Μαρινάκης. Ήταν πολλοί. Τότε ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν παίκτες στη συγκεκριμένη θέση. Έπαιξα με τον Ζέκα τότε. Πήγα 25 Δεκέμβρη και 3 Γενάρη έπαιξα βασικός. Μου άρεσε πολύ. Υπήρχε πολλή όρεξη».

Για το αν τον ήθελε άλλη ομάδα: «Όλες οι μεγάλες ομάδες».

Για τον Ουζουνίδη: «Χωρίς αυτόν δεν ξέρω τι μέλλον θα μπορούσα να έχω. Τον ευχαριστώ γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να ανέβω μονοπάτι».

Για το αγωνιστικό προφίλ του Ζέκα: «Για μένα είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό και που θέλουν όλες οι ομάδες να τον έχουν στο ρόστερ του. Μακάρι να γυρίσει».

Για την θέση που του ταιριάζει: «Αυτή τη χρονιά νιώθω 8αρι με λίγο 6αρι. Θέλει κι άλλη δουλειά η θέση 8. Προσπάθησα πολύ όλο το χρόνο. Ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Στον Αστέρα έπαιξα πολλά ματς ως στόπερ, αλλά και στα χαφ».

Για τον μοίρασμα των ρόλων με Τσέριν – Πέρεθ: «Υπήρχαν απαιτήσεις από τον καθένα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όλοι έκαναν άμυνα και επίθεση. Το σύστημα που παίζαμε μου επέτρεπε να πατήσω και περιοχή. Σε όλα παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Υπάρχουν περίοδοι που νιώθεις καλά και άλλες όχι».

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του και αν ήταν ο τραυματισμός: «Ναι με διαφορά. Έμεινα 14 μήνες έξω. Στο χιαστό ξέρεις ότι θα μείνεις συγκεκριμένο χρόνο έξω. Στην περίπτωσή μου ήταν να μείνω 2 μήνες έξω. Τότε τραυματίστηκα Δεκέμβριο και χειρουργήθηκα τον Γενάρη. Πίστευα ότι θα μείνω 2 μήνες έξω. Γίνανε λάθη στην διαδρομή απ΄ όλους. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Ξενοφώντα Κωνσταντάκη που έχουμε στον Παναθηναϊκό».

Για την επιστροφή του και αν είχε άγχος: «Το ξεκίνημα της πρώτης χρονιάς δεν ήταν καλό. Εγώ μπήκα στο καλό διάστημα. Είχα ένα άγχος ναι. Ο κόσμος ήταν στο πλευρό σε όλη τη διαδρομή. Έπαιρνα πάντα θετικά μηνύματα. Το μόνο μου άγχος ήταν να είμαι καλά με το κορμί μου. Μέχρι το καλοκαίρι ήταν μια μεταβατική περίοδος για μένα. Ήθελα να αποκτήσω ρυθμό. Μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία ένιωθα καλά.Όταν μπήκα η ομάδα είχε πίεση, καθώς παλεύαμε να μπούμε στην Ευρώπη. Είχαμε μιλήσει με τον Γιοβάνοβιτς. Ο Γιοβάνοβιτς με στήριξε. Το πρώτο μισό ήξερα ότι δεν θα είμαι βασικός. Το είχα δεχτεί, ήταν λογικό».

Για το πως ένιωσε όλο αυτόν τον καιρό που έμεινε εκτός: «Είχε φτάσει πολλές φορές η φωνή που μου έλεγε ότι δεν πάει άλλο. Είμαι εγωιστής και πάντα σηκωνόμουν. Δεν ήμουν από αυτούς που θα το παρατήσουν».

Για το αν ένιωσε το καλοκαίρι ότι η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό: «Ήταν κάτι που το σκεφτόμασταν όλοι. Ξέραμε ότι είχαμε τα εχέγγυα. Πιστεύαμε ότι θα πάει καλά η χρονιά».

Για το τι γεύση του αφήνει η χρονιά: «Ήταν πολύ ωραίο να βρίσκεσαι στην πρώτη θέση, αλλά μεγάλη πίκρα και στεναχώρια που δεν καταφέραμε να το ποάρουμε. Ήταν ένα πρωτάθλημα που το διεκδικούσαν όλοι».

Για το τι έγινε τον Γενάρη: «Σε καμία περίπτωση δεν αξίζαμε όλες αυτές τις απώλειες. Με τον Ιωνικό χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Στον πρώτο γύρο κερδίζαμε με λιγότερο καλές εμφανίσεις ενώ στον δεύτερο το ανάποδο. Μας πήγε ποδοσφαιρικά στον πρώτο γύρο, αλλά μετά το αφαίρεσε σε 3 βδομάδες. Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Θα μπορούσε να δυναμώσει κι άλλο η ομάδα. Όταν έχεις μια διαφορά 8 πόντων ξέρεις ότι πρέπει να ενισχυθείς. Δεν είχαμε το βάθος που χρειαζόμασταν. Αν βέβαια δεν είχαμε κάνει αυτόν τον Γενάρη, δεν θα το συζητούσαμε. Ηταν έναν πρωτάθλημα που όλοι είχαν τις στιγμές τους. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήταν οι καλύτερες ομάδες. Η ΑΕΚ το πήρε για μικρές λεπτομέρειες και εμείς το χάσαμε για λεπτομέρειες».

Για το γεγονός έχανε πολλές ευκαιρίες: «Αυτή η κατηγορία κάτι λέει. Είχαμε και πολλά δοκάρια».

Για τον Φώτη Ιωαννίδη: «Στα μάτια μου δεν ήταν έκπληξη. Εγώ ήμουν σίγουρος για τον Φώτη. Τον βλέπω τρία χρόνια. Και από πέρυσι, αλλά και φέτος έδωσε πράγματα. Στο ξεκίνημα φέτος ξεκίνησε ο Σπόραρ, αλλά βλέπαμε ότι και οι δύο θα παλέψουν για την θέση. Ο καθένας είχε τις στιγμές του. Για τον Ιωαννίδη είμαι χαρούμενος και πιστεύω ότι έχει το πακέτο να πετύχει».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε και να βάλει και να φάει περισσότερα γκολ: «Ρόλο στο να μην φάμε γκολ έπαιξε και ο Μπρινιόλι. Γενικά νομίζω ότι ήμασταν από τις πιο δυσκολοκατάβλητες. Ειδικά στον πρώτο γύρο δεν δεχόμασταν φάσεις».

Για τα ματς που θα ξαναέπαιζε: «Το νούμερο 1 είναι στο Καραϊσκάκη. Κρινόταν ένα πρωτάθλημα και η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Δεν ήταν ανθρώπινο αυτό που έγινε. Δεν μπορείς να παλέψεις με Θεούς και Δαίμονες. Περιμέναμε να μας δώσουν παραπάνω μέρες. Δεν το λεω επειδή έτυχε στην ομάδα μου. Στην ουσία μας μείωσαν την πιθανότατα να πετύχουμε τον στόχο μας. Ηταν πολύ δύσκολη βδομάδα για μας, καθώς πολλοί παίκτες δεν είχαν καν προπονηθεί.. Το Σάββατο το απόγευμα μάθαμε ότι θα παίξουμε Δευτέρα. Θέλαμε να παίξουμε υγιείς. Ακούγαμε από τον Οκτώβριο ότι δεν θα αντέξουμε. Κακές γλώσσες υπάρχουν πολλές».

Για το αν ήταν ματς χρονιάς με την ΑΕΚ: «Ήταν ναι. Η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλύτερη. Μετά κάπως έσβησε το ματς. Και οι δύο ήθελαν να αποφύγουν την ήττα. Ποτέ δεν παίζει μόνος σου. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Δεν ήταν κακό όμως το αποτέλεσμα».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Εκεί αν κερδίζαμε θα παίρναμε μεγάλο προβάδισμα. Ήταν διαφορετικό να πήγαινες για δύο αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός στο μεταξύ μας ματς έπαιζε πολύ κλειστά. Και αυτό μας δυσκόλευε».

Για το παιχνίδι με τον Βόλο: «Δεν το βάζω στην ανάλυση αυτό, καθώς ήταν δεύτερη αγωνιστική. Και ακολούθησαν πολλά ματς μετά».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πως αντέδρασαν όταν έμαθαν ότι θα παίξουν Δευτέρα: «Εμείς από την πλευρά μας όταν μας είπαν Δευτέρα, είπαμε πάμε Δευτέρα. Μέσα στο ματς καταλάβαμε ότι δεν γίνεται. Κατά τη διάρκεια καταλάβαμε ότι δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι λόγω των προβλημάτων».

Για τα όσα είπε μετά την αποβολή στην Τρίπολη: «Ήταν μεγάλο λάθος. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να βγεις να μιλήσεις. Είναι η αλήθεια. Παντού συμβαίνουν αυτά. Ήταν μια κακή μέρα. Καλύτερα να βγαίνει στα άσχημα μπροστά».

Για το μέλλον του: «Ό,τι είναι θα το μάθουμε γρήγορα».

Για το αν έγινε ένα βήμα μπροστά: «Είναι ένα βήμα. Ο κόσμος ήρθε ξανά στο γήπεδο και είναι βήμα προόδου. Επιστρέφει στην Ευρώπη η ομάδα. Ο κόσμος έδειξε όλη τη χρονιά ότι είναι δίπλα μας. Ακόμα και τον Γενάρη ήταν δίπλα μας. Περίμενα στο τελευταίο ματς θα μας χειροκροτήσουν. Είδαν ότι τα δώσαμε όλα, δεν είναι τυφλοί».

Για την Εθνική ομάδα: «Το ντεμπούτο μου το έκανα με Σκίμπε στο ματς με την Βοσνία. Πηγαίναμε για δύο αποτελέσματα. Μετά είχα και άλλες συμμετοχές. Μετά εδραιώθηκα και με Φαν΄τ Σχιπ ήμουν βασικός».

Για το αν θα ξεκουραστούν οι διεθνείς: «Τώρα είχαμε δύο εβδομάδες. Από σήμερα ξεκίνησα τις προπονήσεις και πάλι. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις 14 Ιουνίου. Πρέπει με την Εθνική να κερδίσουμε την Ιρλανδία και κόντρα στην Γαλλία θα παλέψουμε γι ότι καλύτερο».

Για τον Πογιέτ και η μετάβαση από τον Φαν΄τ Σχιπ: «Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Και οι δύο είχαν όρεξη για δουλειά. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Θέλουμε να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ομάδα. Το 2004 ήμουν στην πλατεία του χωριού. Είχα δει όλα τα ματς τότε. Ήμουν 10 χρονών τότε».

Για το πως περνάει τον ελεύθερό του χρόνου: «Δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος. Μου αρέσει να βλέπω σειρές. Με τον  Ιωαννίδη – Κώτσιρα κάνουμε παρέα. Ταιριάζουμε πιο πολύ βέβαια με τον Φώτη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...