ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Κάρλος Ζέκα: Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, θα κλείσει στην ομάδα της καρδιάς του (vids)

Ο Κάρλος Ζέκα επέστρεψε στο τριφύλλι και το Panathinaikos24.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του.

Κάρλος Ζέκα: Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, θα κλείσει στην ομάδα της καρδιάς του (vids)

Ο Κάρλος Ζέκα επέστρεψε στο τριφύλλι μετά από 6 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός τον έφερε προκειμένου να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του και στη συνέχεια να αναλάβει πόστο στην ομάδα, με την οποία δέθηκε όσο με καμία άλλη στην καριέρα του. Ο Έλληνας διεθνής εδώ και αρκετά χρόνια, αγωνίστηκε την προηγούμενη εξαετία με την φανέλα της Κοπεγχάγης και πέτυχε σημαντικές διακρίσεις. Ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι και εκεί ήταν ο αρχηγός της ομάδας.

Ο Ζέκα ξεκίνησε την καριέρα του από την Πορτογαλία και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της πορτογαλικής Κάζα Πία ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Σετουμπάλ. Εκεί έπαιξε για ένα χρόνο και κατέγραψε 42 εμφανίσεις και πέτυχε 2 γκολ.

Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό με απόφαση Ζεσουάλδο Φερέιρα

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2011 ενέταξε στο δυναμικό του τον Πορτογάλο Κάρλος Ζέκα. Σε ηλικία 23 ετών ο Ζέκα έφευγε για πρώτη φορά από την πατρίδα του. Κανείς βέβαια 12 χρόνια μετά δεν πίστευε ότι θα είχε συνδεθεί έτσι με το τριφύλλι. Ο άνθρωπος που τον έφερε ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος επέμενε ιδιαίτερα για να τον φέρει στο τριφύλλι.

Ο Ζέκα χρωστάει πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο και γι΄ αυτό όταν είχε αποχωρήσει το 2012 ο Πορτογάλος τεχνικός είχε βγει δημόσια και τον είχε υπερασπιστεί.

Το πρώτο μεγάλο γκολ και το περιβραχιόνιο

Ο Ζέκα από τα πρώτα του ματς με τον Παναθηναϊκό έδειξε ότι έχει καλά χαρακτηριστικά και ότι μπορεί να κάνει την διαφορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ιδιαίτερο είναι το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Κάρλος Ζέκα με την φανέλα του Παναθηναϊκού για τον απλούστατο λόγο ότι το έβαλε κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 17ο λεπτό του αγώνα ο Κουίνσι μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, με τον Ζέκα να πετάγεται και να κάνει το 1-0 για τους πράσινους. Το ματς εκείνο έληξε 1-1.

Τη σεζόν 2011-12 ο Παναθηναϊκός πάλεψε για το πρωτάθλημα, με τον Ζέκα να είναι εκ των πρωταγωνιστών τότε. Στην πρώτη του χρονιά έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Ο τραυματισμός του Λέτο κόστισε βέβαια συν τα κάποια φαλτσοσφυρίγματα που έδωσαν ξανά τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Γιάννης Αναστασίου του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τα ηγετικά χαρακτηριστικά του φάνηκαν από την πρώτη στιγμή και έτσι ήρθε η επιβράβευση από την πράσινη διοίκηση.

Το Κύπελλο του 2014 και το πρωτάθλημα του 2015 που κλάπηκε

Την πρώτη του χρονιά ως αρχηγός του Παναθηναϊκού σήκωσε το μοναδικό του τρόπαιο με το τριφύλλι. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου και ο Ζέκα σήκωσε την κούπα στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας πλέον διεθνής συνετέλεσε τα μέγιστα, ώστε να πάρουν οι πράσινοι τον τίτλο.

Τον αμέσως επόμενο χρόνο ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο έκανε μια πολύ καλή πορεία με το τριφύλλι. Οι πράσινοι έφτασαν πολύ κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά το κατεστημένο του Ολυμπιακού τότε, του στέρησε τον τίτλο.

Το «εις το επανιδείν» του 2017 και η πολύ καλή πορεία με την Κοπεγχάγη

Το καλοκαίρι του 2017 αποχώρησε. Με μισή καρδιά ο Ζέκα αποχώρησε από το τριφύλλι, ωστόσο και από τις δύο πλευρές δόθηκε η αμοιβαία υπόσχεση πως θα επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Με την Κοπεγχάγη πραγματοποίησε υπέροχες εμφανίσεις και έφτασε στο σημείο να γίνει αρχηγός και να παίξει ακόμα και στο Champions League.

Σε αυτά τα έξι χρόνια με την Κοπεγχάγη πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα. Ωστόσο αυτό που στιγμάτισε την πορεία του ήταν οι δύο τραυματισμοί στο γόνατο που τον άφησαν για 1,5 χρόνο εκτός.

Πλέον επιστρέφει στο τριφύλλι για να κλείσει όπως ονειρευόταν την καριέρα του. Στην ομάδα της καρδιάς του και στην ομάδα που συνετέλεσε τόσο στο να πάρει την ελληνική υπηκοότητα όσο και να κάνει όλη αυτή την καριέρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...