ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Δεν υπάρχει σωτηρία…

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το νέο ναυάγιο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι.

Δεν υπάρχει σωτηρία…

Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία με τον φετινό Παναθηναϊκό! Το «τριφύλλι» πραγματοποίησε μία ακόμα αποκαρδιωτική εμφάνιση και ηττήθηκε 76-71 στο Περιστέρι, με συνέπεια να οδηγηθεί σε 5ο ματς στα ημιτελικά της Basket League.

Οι «πράσινοι» βρήκαν έναν ακόμα τρόπο να χάσουν παιχνίδι κατά τη φετινή σεζόν, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη των τελευταίων 30 ετών. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Σερέλη μπήκαν… δυναμικά στον αγώνα και προηγήθηκαν 13-7 στο εξάλεπτο, βγάζοντας αρκετά καλές συνεργασίες σε αυτό το διάστημα (σ.σ. 5 ασίστ). Κάπου εκεί όμως ήρθε η κατάρρευση, καθώς δέχθηκαν επιμέρους 14-2 στα 4 τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου.

Το… κακό συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να βλέπει το καλάθι σαν κουμπότρυπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου 7 λεπτά στη δεύτερη περίοδο δεν μπορούσε να ευστοχήσει σε εντός παιδιάς και έβρισκε σκορ μόνο με βολές… Τα λέει όλα το γεγονός πως ο «εξάστερος» είχε 7/30 σουτ στο πρώτο 20λεπτο! 23% ευστοχία… Ούτε στο πρωτάθλημα Τύπου τέτοια αστοχία! Μοιραία λοιπόν βρέθηκε στο -13 (41-28) και ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει μεγάλη ανατροπή.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την ανάπαυλα επήλθε μια κάποια βελτίωση, κυρίως χάρη στην αγωνιστική άνοδο του Γκριγκόνις (20 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ) και του Γουίλιαμς (άφαντος στο πρώτο μέρος), οι οποίοι κουβάλησαν επιθετικά την ομάδα, αλλά δεν αρκούσαν. Το θέμα είναι ότι ακόμα και στα ελάχιστα καλά τους διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, οι «πράσινοι» φρόντισαν να χύνουν την καρδάρα με το γάλα. Για παράδειγμα, με το σκορ στο 63-57, έκαναν 5 λάθη σε ισάριθμες επιθέσεις τους! Ή αντίστοιχα στο 72-67 ένα λεπτό πριν από το τέλος, υπέπεσαν σε 2 ακόμα σφάλματα και έσβησαν τις όποιες πιθανότητές τους για το διπλό.

Όπως και πέρσι λοιπόν (κόντρα στη Λάρισα), έτσι και φέτος το «τριφύλλι» οδηγείται σε must-win παιχνίδι στα ημιτελικά των playoffs, κάτι που μόνο κολακευτικό δεν είναι. Αφήστε δε, που η φετινή περίοδος θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του «οργανισμού», αφού θα κλείσει πιθανότατα με αρνητικό πρόσημο όσον αφορά τις νίκες-ήττες, ενώ η ομάδα έχασε και τα 3 ματς που έδωσε στο Περιστέρι! Το θέμα ωστόσο είναι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίζουν να δίνουν δικαιώματα με την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Τα παραδείγματα πολλά. Ο συμπαθέστατος Μπίλαν μοιάζει στη σειρά με ένα κράμα Σακίλ Ο’ Νιλ-Χακίμ Ολάζουον και «οργιάζει» κάτω από τη ρακέτα, ο Ραντάνοφ την είδε… Κλέι Τόμπσον στο 4ο ματς και εκτελούσε από παντού, ενώ ο (εξαιρετικός κατά τ’ άλλα) Φρανσίσκο δείχνει ασταμάτητος και ταλαιπωρεί τους αντίπαλους γκαρντ λες και είναι ο… Στεφ Κάρι!

Μιας και αναφερθήκαμε στον playmaker του Περιστερίου, να σταθούμε και στη δήλωσή του σχετικά με τη βοήθεια (…) των διαιτητών στους «πράσινους». Τουλάχιστον άστοχη η τοποθέτησή του, αν αναλογιστούμε ότι οι ρέφερι επιτρέπουν μέχρι τώρα το σκληρό παιχνίδι της ομάδας του Σπανούλη, ενώ ειδικά στο 4ο ματς θέλουμε να σταθούμε στη φάση (σ.σ. στο 55-48) όπου δεν είδαν τον… περίπατο του Κόλεμαν, με τον παίκτη του Περιστερίου να κάνει εμφανέστατα βήματα πριν φτάσει στο λέι-απ, αλλά ειδικά ο κύριος Τζιοπάνος έκλεισε τα μάτια κι ενώ έγινε μπροστά του η παράβαση. Προφανώς όμως δεν έπαιξαν ρόλο οι διαιτητικές αποφάσεις για την ήττα του «τριφυλλιού» και δεν αποτελούν δικαιολογία. Είμαστε ξεκάθαροι γι’ αυτό…

Όπως πολύ σωστά είπε ο κόουτς Σερέλης, η σειρά των ημιτελικών αντικατοπτρίζει πλήρως τη φετινή σεζόν του «εξάστερου», η οποία είναι μαρτυρική. Το πρόβλημα εντείνεται αν αναλογιστούμε (και το έχουμε αναφέρει πολλάκις) ότι η ομάδα πληρώνει όλες τις αστοχίες σε σχεδιασμό και επιλογές για την εξάδα των ξένων. Άλλωστε, είναι αναγκασμένη να πορευτεί επί της ουσίας με έναν playmaker στα playoffs και τα αποτελέσματα τα είδαμε στο 4ο ματς της σειράς, όπου ο Λι έπαιζε με… ένα πόδι (αφού το άλλο ήταν πρησμένο) και δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά.

Και τώρα τι; Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος. Τώρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν να… σοβαρευτούν, να σεβαστούν τους εαυτούς πρώτα απ’ όλα και να πάρουν την πρόκριση την Τρίτη στο ΟΑΚΑ…

Υ. Γ. Στα δύο ματς της ημιτελικής σειράς στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός είχε συνολικά 8/49 τρίποντα (16,3%)! Χωρίς σχόλιο…

Υ. Γ. 2 Η ασταμάτητη μεταγραφολογία των τελευταίων εβδομάδων μόνο κακό έχει κάνει στον «οργανισμό» και έχει καταντήσει κάπως κουραστική… Όσο για τα μεγαλόστομα «θα» που ακούγονται, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι πρώτα οφείλουν να γίνουν πράξεις και μετά βλέπουμε.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.