ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ανάλυση: Ο Λινγκρ έχει το “πακέτο” για τη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός κάνει μεγάλη προσπάθεια για τον Οντρεϊ Λινγκρ και το panathinaikos24.gr αναλύει τι μπορεί να προσφέρει ο Τσέχος αν τελικά ντυθεί στα πράσινα.

Ανάλυση: Ο Λινγκρ έχει το

Ο Παναθηναϊκός κάνει μεγάλη προσπάθεια για τον Οντρεϊ Λινγκρ και το panathinaikos24.gr αναλύει τι μπορεί να προσφέρει ο Τσέχος αν τελικά ντυθεί στα πράσινα.

Ο Λινγκρ, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού από τον Ιανουάριο, αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν συνολικά 42 φορές με τη Σλάβια Πράγας. Σημείωσε 16 γκολ, είχε 8 ασίστ και όλα αυτά σε 2.407 λεπτά συμμετοχής. Τα 27 παιχνίδια ήταν στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, 5 στο Κύπελλο και τα 10 στο conference league (6 προκριματικά και 4 στον όμιλο).

Παίζει σε πολλές θέσεις!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει να δούμε σε ποιες θέσεις έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ο ποδοσφαιριστής και γιατί τον θέλει ο Παναθηναϊκός για να πάρει πράγματα στο κομμάτι της δημιουργίας και του γκολ. Το αναφέρουμε αυτό διότι πρόκειται για έναν πολυσύνθετο μεσοεπιθετικό που μπορεί, κατά συνθήκη, να παίξει σχεδόν παντού στον χώρο έξω από την περιοχή ή και μέσα σε αυτή!

Συνολικά στην καριέρα του ο Λινγκρ έχει αγωνιστεί στις εξής θέσεις

115 παιχνίδια ως “attacking midfielder”

24 παιχνίδια ως σέντερ φορ

40 παιχνίδια ως δεξιός εξτρέμ και 20 ως αριστερός εξτρέμ

7 παιχνίδια ως κεντρικός χαφ

1 παιχνίδι ως δεξιός χαφ και 1 ως αριστερός.

Συνεπώς, η κύρια θέση του είναι αυτή του “δεκαριού”, έχοντας, όμως, ευελιξία να μετατοπιστεί και σε άλλες, κάτι που αποτελεί για τους προπονητές μια εξτρά λύση και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη ικανό να βοηθήσει σε πολλούς τομείς.

Σουτάρει και βρίσκει στόχο!

Παρατηρώντας τα συνολικά του στατιστικά θα διαπιστώσουμε ότι στις ενέργειες του τη χρονιά που ολοκληρώθηκε έχει ένα ποσοστό επιτυχίας 55, 3%. Σκοράρει 0,52 φορές ανά παιχνίδι, ενώ έχει ένα πολύ καλό 42,6% σε ευστοχία (στην εικόνα θα δείτε το σχετικό στατιστικό μόνο από το πρωτάθλημα), δηλαδή στα σουτ στον στόχο (2,21 μ.ο) . Επίσης, ο Λινγκρ είχε 0,44 xgoals ανά παιχνίδι, κάτι που δείχνει ότι βρίσκεται στις φάσεις και αναζητά την επίτευξη τέρματος.

Πατάει περιοχή, ψάχνει την προωθημένη πάσα

Ένα από τα πολύ καλά του στοιχεία είναι ότι πατάει συχνά περιοχή με την μπάλα και δημιουργεί καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Έτσι δικαιολογείται και το 5,67 ανά παιχνίδι στην κατηγορία “touches in penalty area” (ρεκόρ στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Σίβασπορ με 11). Η ακρίβεια στις σέντρες που επιχείρησε τη σεζόν που πέρασε ήταν στο 29,2%.

Ο Λινγκρ αναζητά την μπαλιά στο επιθετικό τρίτο, έχοντας 3.91 ανά παιχνίδι και 66,7% επιτυχία. Οσο για τις τελικές πάσες στην αντίπαλη περιοχή, φέτος είχε 2,15 ανά αγώνα και ποσοστό 53%. “Πέτυχε”, επίσης, στο 67,1% των προωθημένων μεταβιβάσεων που έκανε. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Τσέχος μοίρασε συνολικά 8 ασίστ. Η επιτυχία του στις πάσες είναι στο 80,8% και αυτή στις ντρίμπλες είναι πάνω από το μισό, δηλαδή στο 52,5%%.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ποικιλία στο παιχνίδι του και πολλά χαρίσματα στο δημιουργικό – επιθετικό κομμάτι. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα έχει διακρίνει, γι αυτό και ο ποδοσφαιριστής αποτελεί εκ των βασικών στόχων για μια θέση τόσο στο “10”, όσο και στις υπόλοιπες θέσεις μεσοεπιθετικά ή και επιθετικά (ανάλογα τις συνθήκες ενός αγώνα).

Ο Λινγκρ σκοράρει, πατάει περιοχή, δημιουργεί και έχει τη δυνατότητα να παίξει σε πάνω από μια θέση στον χώρο ευθύνης του. Ο 24χρονος άσος έχει την ποιότητα και το “πακέτο” που αναζητούν στο “τριφύλλι”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ