ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Εκεί που έχουμε ταξιδέψει εμείς, εσείς ούτε σε τρεις ζωές!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεγάλη Παναθηναϊκή ημέρα, το Γουέμπλεϊ, τη μεγαλύτερη στιγμή ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη και για τα ταξίδια που έχουν κάνει οι φίλοι του τριφυλλιού στην Ευρώπη.

Εκεί που έχουμε ταξιδέψει εμείς, εσείς ούτε σε τρεις ζωές!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεγάλη Παναθηναϊκή ημέρα, το Γουέμπλεϊ, τη μεγαλύτερη στιγμή ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη και για τα ταξίδια που έχουν κάνει οι φίλοι του τριφυλλιού στην Ευρώπη.

2 Ιουνίου 1971. Η αρμάδα του Πούσκας με το τριφύλλι στο στήθος ζει την κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. Τελικός κυπέλλου πρωταθλητριών στο Γουέμπλει. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού «έχουν στο Λονδίνο μία δουλειά». Η ομάδα στέκεται σαν ίση προς ίση απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τότε, που έμοιαζε με τον Μπαρτσελόνα του Μέσι, για να καταλάβουμε όλοι με ποιον Αγιαξ έπαιζε ο Παναθηναϊκός .

Η ομάδα στάθηκε πολύ καλά, θα μπορούσε να σκοράρει στο 1-0, αλλά τελικά δέχθηκε ένα τυχαίο δεύτερο γκολ και έχασε τον τελικό. Η επιτυχία ήταν μεγάλη και δεν έχει επαναληφθεί μέχρι σήμερα. Μόνο ο Παναθηναϊκός έφθασε σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών, μόνο ο Παναθηναϊκός έφθασε σε δύο ημιτελικούς της ίδιας διοργάνωσης, μόνο ο Παναθηναϊκός έφθασε τρεις φορές στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και εκεί που έχουν ταξιδέψει ο φίλοι του Παναθηναϊκού τόσα χρόνια εσείς δεν θα ταξιδέψετε, ούτε σε τρεις ζωές.

52 χρόνια δόξας και περηφάνιας για την μεγαλύτερη Ελληνική ομάδα. Η αρχή ήταν το 1971, το τέλος δεν έχει έρθει ούτε θα έρθει. Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να κάνει πορείες στην Ευρώπη. Τα τελευταία 13 χρόνια, που η ομάδα έμεινε μακριά από την Ευρώπη μοιάζουν με αιώνα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που περιμένει πως και πως να επιστρέψει εκεί που αξίζει να είναι. Τα δύσκολα πέρασαν, τα καλύτερα έρχονται και ο Παναθηναϊκός και πάλι θα κάνει τους φίλους του περήφανους στην Ευρώπη.

Εκεί που ότι κάνεις είναι η απάντηση σε όλους τους εντός Ελλάδας αντιπάλους, που για να μειώσουν τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Παναθηναϊκού βγάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όπως με την Δέσποινα και το Γουέμπλει. Καταλαβετέ το. Οσα χρόνια και να περάσουν δεν πρόκειται όχι να φθάσετε, ούτε καν να πλησιάσετε τα όσα ήδη έχει κάνει η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Και κάποιες ημέρες σαν την σημερινή μας τα θυμίζουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...