ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εύα Καϊλή: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της, μετά την αποφυλάκιση -Τι είπε για τη ζωή στη φυλακή

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», η Εύα Καϊλή μιλά για την δικαστική υπόθεση που την αφορά και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί σχετικά με το Qatar Gate.

Εύα Καϊλή: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της, μετά την αποφυλάκιση -Τι είπε για τη ζωή στη φυλακή

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», η Εύα Καϊλή μιλά για την δικαστική υπόθεση που την αφορά και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί σχετικά με το Qatar Gate.

«Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν», δήλωσε η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία φωτογραφήθηκε με την κόρη της.

Παράλληλα, η κ. Καϊλή υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω». Σε σχέση με την παραμονή της στην φυλακή, αμέσως μετά την σύλληψη, είπε: «υπέφερα φοβερά από το κρύο, διότι μου πήραν το παλτό» και «ανησυχούσα για την κόρη μου, διότι δεν μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο και ούτε να μιλήσω με την οικογένειά μου».

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 215.101 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Έπαθα πανικό, βρήκα μια βαλίτσα με ένα σωρό χρήματα»

«Όταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί, έπαθα πανικό. Ήξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφθηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την βουλευτική μου ασυλία, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά», δηλώνει ο Εύα Καϊλή.

Προσθέτει, δε, ότι «ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές», αλλά «η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά».

Εύα Καϊλή: «Είχα παραλύσει από τον τρόμο» -Η πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση, στη Liberation

«Μετά από πάνω από ένα χρόνο ερευνών, οι δραστηριότητες μου και οι λογαριασμοί μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου», λέει στην Corriere η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Απαντά, δε, ότι «τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι», διότι «ο Παντσέρι ήταν ο εργοδότης του Τζόρτζι και τον προσέλαβε όταν ήταν φοιτητής μόλις 20 ετών» και «εργάσθηκε για τον Παντσέρι ως προσωπικός μεταφραστής και βοηθός και συνέχισε να τον βοηθά και μετά την λήξη της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Ο Φραντσέσκο ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη και ηθική υποχρέωση προς τον Παντσέρι».

«Θεωρώ ότι η μεταμέλεια και η ομολογία του Παντσέρι επετεύχθησαν υπό απειλή. Το μήνυμα ήταν σαφές: αν αναφέρεις ονόματα θα σου προσφέρουμε συμφωνία και θα αφήσουμε ελεύθερες την κόρη και την σύζυγό σου», δήλωσε η Εύα Καϊλή, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «πρόκειται για μεθόδους που δεν αρμόζουν σε κράτος δικαίου» και υπογραμμίζει ότι η ίδια οδός «ακολουθήθηκε και με την ίδια».

«Στην πρώτη ανάκριση, ο Παντσέρι αναφέρθηκε σε δυο ονόματα ιταλόφωνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά όχι στο δικό μου. Δεν αναφέρεται σε εμένα, ούτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, οι οποίες παρακολουθούνταν. Ο πρώτος συνελήφθη, η δεύτερη δεν αντιμετώπισε προβλήματα και διερωτώμαι ακόμη γιατί. Ίσως επειδή προστατεύεται από μια ιδιαίτερη ασυλία;», διερωτάται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. «Δεν είμαι μέλος καμίας επιτροπής που να μπορούσε να ενδιαφέρει τον Παντσέρι και τον πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία, Ατμούν, δεν μιλώ τις γλώσσες τους», λέει στην Corriere.

Εύα Καϊλή: Τι λέει για τις συναντήσεις της με τον υπουργό εργασίας του Κατάρ

Σε σχέση, δε, με τις δυο συναντήσεις της με τον υπουργό εργασίας του Κατάρ, απαντά ότι «με τον ρόλο της αντιπροέδρου υπεύθυνης για τις σχέσεις με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, συνάντησα σειρά πρέσβεων και υπουργών» και ότι «στο πρόγραμμά μου υπήρχαν επίσημες επισκέψεις σε όλες τις χώρες του Κόλπου». Σύμφωνα με την Εύα Καϊλή «ήταν μια αποστολή κοινοβουλευτικής διπλωματίας, για λογαριασμό της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Προσθέτει, δε, ότι «η ΕΕ θεωρεί το Κατάρ βασικό εταίρο στην περιοχή» και ότι «είναι η μόνη χώρα του Κόλπου η οποία καταδίκασε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η γεωπολιτική του θέση ως εναλλακτικού εξαγωγέα Gnl προς την Ρωσία καθιστούν την χώρα αυτή στρατηγικά σημαντική για τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Η Εύα Καϊλή θεωρεί ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαθέτει σύστημα προστασίας που κανένα μέλος λόμπι δεν μπορεί να καταρρίψει» και υπογραμμίζει ότι «οι δημοσιογράφοι είχαν πληροφορίες για την υπόθεση πριν από τους δικηγόρους μου», κάτι που θεωρεί ότι «οδήγησε σε ακραίες σπέκουλες». Αναφέρει, δε, ότι «οι δικηγόροι μου ανακάλυψαν, από τον δικαστικό φάκελο, ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να έθεσαν υπό παρακολούθηση την δραστηριότητα των μελών της ειδικής επιτροπής Pegasus».

«Το ότι εκλεγμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες θα έπρεπε να προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας μας. Θεωρώ ότι αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο», δηλώνει η Ελληνίδα πολιτικός, στην εφημερίδα του Μιλάνου.

Καϊλή: «Η κόρη μου έκλαιγε και κρυβόταν για να μη με αφήσει»

Σχετικά με την αναστολή από τα καθήκοντα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, θεωρεί «λυπηρό το ότι δεν τυχαίνει σεβασμού το τεκμήριο της αθωότητας» ενώ, με αναφορά στην κόρη της, τονίζει: «Ηταν φοβερό το ότι χώρισαν, για τέσσερις μήνες, μια μητέρα από την κόρη της δυο ετών. Όχι μόνον θεωρείται μορφή βασανιστηρίων στις χώρες που βασίζονται στο κράτος δικαίου, αλλά αποτελεί κατάφορη παραβίαση της Συνθήκης για τα δικαιώματα των ανηλίκων του ΟΗΕ, η οποία έχει επικυρωθεί από το Βέλγιο». «Πρόκειται για ανώφελα βασανιστήρια, διότι οι έρευνες θα μπορούσαν να προχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο και αν βρισκόμουν σε κατ’ οίκον περιορισμό», συμπληρώνει η κα. Καϊλή.

Με αναφορά στην κόρη της, επίσης, αναφέρει: «Στις σπάνιες μας συναντήσεις κρυβόταν και έκλαιγε για να μη με αφήσει. Τώρα μου κρατάει το χέρι και μου αγκαλιάζει το λαιμό για να κοιμηθεί».

Σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Εύα Καϊλή δήλωσε: «Θα ήθελα να μεταβώ στην αίθουσα της ολομέλειας ήδη την Δευτέρα, 12 του μήνα, αλλά περιμένω επιπλέον πληροφορίες, από τους δικηγόρους μου, σχετικά με το ποια στάση πρέπει να τηρήσω».

Τι είπε η Εύα Καϊλή για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι Η Corriere della Sera, τέλος, την ρώτησε «πώς πάνε τα πράγματα με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι» και εκείνη απάντησε: «Θα το ανακαλύψουμε με την πάροδο του χρόνου. Για την κόρη μου, είναι ένας τέλειος πατέρας».

Πηγή: iefimerida.grΕύα Καϊλή: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της, μετά την αποφυλάκιση -Τι είπε για τη ζωή στη φυλακή – iefimerida.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...