ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το προφίλ της Ντνίπρο: Από τον τελικό του Europa League στον υποβιβασμό και την αναγέννηση

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ντνίπρο, μια εκ των δυο υποψηφίων αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το προφίλ της Ντνίπρο: Από τον τελικό του Europa League στον υποβιβασμό και την αναγέννηση

Η ουκρανική ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, μετά τη μεγάλη μάχη που έδωσε για το πρωτάθλημα. Είχε δυο σερί ήττες από Βόρσκλα και Σαχτάρ Ντόνετσκ και εκεί χάθηκε κάθε ελπίδα για τον τίτλο.

Συνολικά, μέτρησε 21 νίκες, είχε 5 ήττες και 4 ισοπαλίες και τερμάτισε 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Είχε στην ισοβαθμία τη Ζόρια κι έτσι κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τον τελικό του Europa League, στη διάλυση

Η Ντνίπρο έχει περάσει ημέρες δόξας, αλλά και παρακμής. Το 2015 αγωνίστηκε στον τελικό του Europa League, έχοντας στο ρόστερ της τους γνωστούς μας Λέο Μάτος και Έγκεν Σάχοφ. Απέκλεισε τη Νάπολι στα ημιτελικά και στον τελικό προηγήθηκε 1-0 της Σεβίλλης. Η ισπανική ομάδα πήρε τον τίτλο (τι πιο σύνηθες;) με ανατροπή και σκορ 3-2.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.267 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις 31 Μαρτίου 2016, η Ντνίπρο αποκλείστηκε από την UEFA για 3 χρόνια, λόγω παραβίασης των κανονισμών του Financial Fair Play. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς υπήρχαν φήμες ότι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Ιγκόρ Κολομόσκοι είχε σταματήσει να χρηματοδοτεί την ομάδα, κάτι που ο ίδιος το διέψευσε! Η επόμενη σεζόν ήταν η απόλυτη καταστροφή. Η ομάδα είχε χρέη και έπαιρνε μόνο ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Στις 26 Οκτωβρίου 2016 της επιβλήθηκε ποινή 6 βαθμών και τον Απρίλιο του 2017 αφαιρέθηκαν ακόμα τρεις.Η Ντνίπρο υποβιβάστηκε απευθείας στη δεύτερη κατηγορία της Ουκρανίας για πρώτη φορά!

Τα χειρότερα ήταν μπροστά. Στις 7 Ιουνίου 2018 η FIFA αποφάσισε να υποβιβάσει ξανά τον σύλλογο και για τη σεζόν 2018-19 ο σύλλογος έπαιξε στο ερασιτεχνικό. Τη σεζόν 2019-20, μάλιστα, δεν συμμετείχε. Το 2019 ορισμένοι παίκτες και στελέχη είχαν ήδη ενταχθεί στη νεοσύστατη Ντνίπρο-1. Σταδιακά, η ομάδα άρχισε και πάλι να… γεννιέται ξανά για να φτάσουμε στο σήμερα.

Ο προπονητής

Προπονητής είναι ο Ολεξάντρ Κούτσερ. Ανέλαβε την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους τεχνικούς στην Ουκρανία. Με την Ντνίπρο, πλην της πορείας στο πρωτάθλημα, πήγε καλά στο Europa Conference League όταν και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ Λάρνακας, έχοντας νωρίτερα στον όμιλο Άλκμααρ, Βαντούζ και Απόλλωνα Λεμεσού

Το αστέρι: Άρτεμ Ντόβμπικ

Πρόκειται για επιθετικό με πλούσια στατιαστικά. Ο Ουκρανός τη σεζόνπ που ολοκληρώθηκε είχε σε Ουκρανία και Ευρώπη 37 συμμετοχές και σκόραρε 29 φορές!Στο παρελθόν έπαιξε στη Δανία και τη Μίντιλαντ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.