ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το προφίλ της Γκενκ: Ο Καρέλης, το φινάλε θρίλερ και τα αστέρια

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την Γκενκ, μια από τις πιθανές αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το προφίλ της Γκενκ: Ο Καρέλης, το φινάλε θρίλερ και τα αστέρια

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την Γκενκ, μια από τις πιθανές αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τον… χαμό και το φινάλε – θρίλερ στο Βέλγιο, η Γκενκ που στο 90′ ήτα πρωταθλήτρια, ισοφαρίστηκε από την Αντβέρπ με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερη και να είναι μια εκ των δυο υποψηφίων αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται, φυσικά, για μια γνωστή ομάδα του Βελγίου. Μετράει 4 πρωταθλήματα (1999, 2002, 2011, 2019), πέντε Κύπελλα, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τις σεζόν 2002-03, 2011-12 και 2019-20.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.993 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ΑΕΚ και… ο Καρέλης

Η Γκενκ στο παρελθόν είχε αγωνιστική με την ΑΕΚ. Αναφερόμαστε στη σεζόν 2002-03 και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ήρθε 4η στον όμιλο. Κόντρα στην Ένωση είχε δυο ισοπαλίες 0-0 και 1-1. Με τον Παναθηναϊκό η Γκενκ είχε “συνδεθεί” το 2016. Τον Ιανουάριο έκανε πρόταση στους πράσινους για την απόκτηση του Νίκου Καρέλη με τη μεταγραφή, εν τέλει, να προχωράει. Το τριφύλλι έβαλε στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ για να δώσει τον Έλληνα φορ, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά στη συνέχεια είχε σοβαρούς τραυματισμούς.

Προπονητής: Βούτερ Βράνκεν

Ο Βράνκεν τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε τη Μέχελεν, παίρνοντας το Κύπελλο, το οποίο είναι και ο μοναδικός του τίτλος. Έπειτα από 4 χρόνια πήγε στην Γκενκ και την έκανε ξανά διεκδικήτρια τίτλου. Αγαπημένο σύστημα του 44χρονου Βέλγου είναι το 4-2-3-1.

Τα αστέρια

Το ρόστερ της Γκενκ μόνο… μέτριο δεν το λες! Έχει 9 παίκτες με αξία πάνω από 7 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο πούλησε στη Σαουθάμπτον τον Νιγηριανό Ονουάτσου με 5 εκατ. ευρώ. Στα 9 είναι ο τερματοφύλακας Μάρτεν Φάντερορντ, ο ακραίος μπακ Ντάνιελ Μουνιόζ από την Κολομβία και ο Γκανέζος φορ Τζόσεφ Πέιντσιλ. Στα 11 εκατομμύρια είναι ο Βελγομαροκινός Ελ Κανούς, στα 13 εκατ. ευρώ ο Βέλγος μεσοεπιθετικός Μάικ Τρεσόρ και ο αρχηγός της, ο Βέλγος χαφ Μπράιαν Χέινεν επίσης στα 11 εκατ. ευρώ. Στα 8 είναι ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός Κάρλος Κουέστα και στα 7 ο Αμερικανός αμυντικός Μαρκ ΜακΚένζι και οο Μεξικανός αριστερός μπακ Ζεράρντο Αρτεάγκα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.