ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Το 27% στα τρίποντα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Το Panathinaikos24.gr καταγράφει τα δεδομένα από τα φετινά ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και διαπιστώνει την εκνευριστική αστοχία του στα τρίποντα.

Το 27% στα τρίποντα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε επί ίσοις όροις με τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό της Basket League κι έφτασε πολύ κοντά στο break, αλλά στο φινάλε ηττήθηκε (73-70). Σε γενικές γραμμές στα φετινά ντέρμπι, οι «πράσινοι» πλήρωσαν την αστοχία τους έξω από τα 6,75μ. κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, όπως αποτυπώνεται και από το μόλις 27% που έχουν στα τρίποντα στα 3 ματς των δύο ομάδων στο ΣΕΦ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον πρώτο τελικό η ομάδα του Σερέλη σούταρε με 24% (6/25), ενώ στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου είχε 25% (7/28) και στην αντίστοιχη αναμέτρηση για την Ευρωλίγκα εκτελούσε με ελαφρώς καλύτερα νούμερα (8/24). Η ουσία είναι ότι στους 3 αγώνες που έδωσε το «τριφύλλι» στην έδρα του Ολυμπιακού σούταρε με μόλις 27,2% έξω από τα 6,75μ. (21/77), ποσοστό ελαφρώς καταδικαστικό.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός είχε 21/47 έξω από τα 6,75μ. (44,6%) στα δύο φετινά ματς που έδωσε κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο στο ΟΑΚΑ. Συνολικά, στις 7 συνολικά φετινές συναντήσεις με τους «ερυθρόλευκους» σε όλες τις διοργανώσεις έχει 33,3% στα τρίποντα, ενώ σε κανένα παιχνίδι εξ αυτών δεν ξεπέρασε τους 74 πόντους (67,3 μέσο όρο).

Ένα ακόμα στοιχείο που χρήζει αναφοράς είναι ότι το «τριφύλλι» σουτάρει γενικότερα με αποκαρδιωτικά ποσοστά έξω από τα 6,75μ. στα 4 εκτός έδρας ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα στα playoffs της Basket League: 7/28 στο ΣΕΦ, 8/49 στους δύο αγώνες στο Περιστέρι και 12/33 στη Ρόδο. Συνολικά 27/110 (24,5%)…

Οι πλέον άστοχοι «πράσινοι» σε αυτά τα παιχνίδια ήταν ο Λι, ο οποίος είχε μόλις 3/21 τρίποντα (14,3%) στα 3 εκτός έδρας που έχει αγωνιστεί στα φετινά playoffs, αλλά και ο Πονίκτα, που σούταρε με μόλις 10% (1/10) έξω από τα 6,75μ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.