ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Ο Παναθηναϊκός είχε πλάνο και... πάθος στο "καυτό" ΟΑΚΑ, επικρατώντας 67-65 του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά των τελικών της basket league. Τέλος στο ερυθρόλευκο σερί των 14 νικών έβαλαν οι "πράσινοι" που πάνε στο ΣΕΦ για το break.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Ο Παναθηναϊκός είχε πλάνο και… πάθος στο “καυτό” ΟΑΚΑ, επικρατώντας 67-65 του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά των τελικών της basket league. Τέλος στο ερυθρόλευκο σερί των 14 νικών έβαλαν οι “πράσινοι” που πάνε στο ΣΕΦ για το break.

Το ματς

Με μακρινό τρίποντο του Λι το σκορ άνοιξε για να μειώσει ο Παπανικολάου. Ο Γκριγκόνις έκανε το 5-2 για τον Παναθηναϊκό στο «πυρακτωμένο» ΟΑΚΑ. Ο Γουόκαπ σκόραρε για το 5-4. Ο Πονίτκα με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στο τριφύλλι και στη συνέχεια ο Μαντζούκας κάρφωσε για το 10-4.

"ΠΑΟ - ΟΣΦΠ | Κάρφωμα του Μαντζούκα μετά από no-look πάσα του Λι" />

Οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει καλά σε επίθεση και άμυνα. Ο Γκουντάιτις με νέο κάρφωμα έκανε το 12-4. Ο Λι με κλέψιμο και τρίποντο έκανε το 15-4 μέσα σε αποθέωση. Ο Φαλ σκόραρε έπειτα από αρκετή ώρα για τον Ολυμπιακό και ο Βεζένκοφ έκανε το 15-8. Ο Γκουντάιτις με κάρφωμα διαμόρφωσε το 17-8 για να απαντήσει ο Φαλ για το 17-10. Ο Γουόκαπ με τρίποντο μείωσε στους 4 πόντους και ακολούθησε ένα μικρό μπλακ άουτ για τον Παναθηναϊκό. Ο Καλαϊτζάκης με τρίποντο έκανε το 23-13. Ο Παπαγιάννης σκόραρε για το 25-13 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.944 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τρίποντο του Γουόκαπ το σκορ έγινε 25-16. Ο Γκριγκόνις δεν κατάφερε να απαντήσει, αστοχώντας σε προσπάθεια τριών πόντων. Ο Βεζένκοφ μείωσε σε 25-18 και ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 25-21 για να αναγκάσει τον Σερέλη να καλέσει σε τάιμ άουτ. Ο Μπολομπόι με βολές έκανε ο 25-23 με τον Παναθηναϊκό να έχει χαλάσει την καλή του εικόνα. Ο Γουόκαπ ισοφάρισε και οι πράσινο έπρεπε άμεσα να ανακάμψουν. Ο Γκριγκόνις σκόραρε για το 27-25. Ο Πίτερς ισοφάρισε ξανά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά με καλάθι του Μπολομπόι. Ο Γουίλιαμς ισοφάρισε με δύσκολη προσπάθεια. Ο Γουίλιαμς με δυο βολές διαμόρφωσε το 31-29 και στη συνέχεια ο Γκουντάιτις έχασε δυο. Ο Γουόκαπ ισοφάρισε σε 31-31 για να κάνει το 33-31 ο Γκουντάιτις. Ο Γουόκαπ ξανά ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Ο Μπολομπόι έκανε το 33-35 και ο Γκριγκόνις αστόχησε σε τρίποντο και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε.

Οι διαιτητές έδωσαν τεχνική ποινή στον Γουόκαπ για φλόπινγκ σε «μονομαχία» με τον Παπαγιάννη. Ο Αμερικανός αποβλήθηκε διότι νωρίτερα είχε και αντιαθλητικό φάουλ!

Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έκανε το 33-38 και ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε νέο λάθος. Ο Παπανικολάου έκανε το 33-40. Ο Αγραβάνης μείωσε σε 35-40 και ο Πονίτκα έκανε το 37-40 για να γίνει το 37-42 από τον Φαλ. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 40-42. Ο Πονίτκα με βολές ισοφάρισε σε 42-42. Ο Βεζένκοφ έκανε το 42-44 και ο Γκουντάιτις κάρφωσε για το 44-44. Ο Αγραβάνης με ωραία ενέργεια έκανε το 46-44.

Ακολούθησε νέο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό με τον Βεζένκοφ να αποχωρεί από το γήπεδο με τραυματισμό, έπειτα από φάουλ του Μποχωρίδη.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με βολές του Πίτερς. Ο Φαλ έδωσε προβάδισμα στους ερυθρόλευκους και ο Αγραβάνης αστόχησε σε τρίποντο. Ξανά ο Φαλ σκόραρε για το 46-50. Ο Καλαϊτζάκης με τρίποντο έκανε το 49-50 και ο Λι στον αιφνιδιασμό έκανε το 51-50, σκορ με το οποίο τελείωσε το δεκάλεπτο.

Το 4ο δεκάλεπτο άρχισε με γκολ – φάουλ του Πίτερς για το 51-53. Ο Λι με τρίποντο έκανε το 54-53. Ο ΜακΚίσικ απάντησε για το 54-56. Ο Παπανικολάου σκόραρε και πήρε το φάουλ σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη του Ολυμπιακού. Το σκορ έγινε 54-59. Ο Μαντζούκας με τρίποντο έκανε το 57-59. Ο Γκριγκόνις με ½ έκανε το 58-59. Ο Φαλ πήγε στις βολές για το 58-60. Ο Πονίτκα πήγε κι αυτός στις βολές για να κάνει το 60-60. Ακολούθησε κλέψιμο του Γκριγκόνις και καλάθι του Παπαγιάννη για το 62-60. Ο Μαντζούκας με φόλοου έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στο τριφύλλι. Ο Παπανικολάου μείωσε σε 64-62. Ο Πονίτκα αστόχησε από καλό σημείο στη συνέχεια. Ο Παπανικολάου σκόραρε για τρεις για το 64-65. Οι πράσινοι έχασαν την μπάλα ζητώντας παράβαση του ΜακΚίσι. Ο Λαρεντζάκης αστόχησε και η μπάλα πέρασε στα χέρια των παικτών του «τριφυλλιού». Όλα αυτά στα 35 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο Πονίτκα σκόραρε για τρεις στα 17 δευτερόλεπτα για το 67-65. Ο ΜακΚίσικ αστόχησε σε τρίποντο και η μπάλα πέρασε ξανά στον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι ολοκληρωθηκε με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 1-1 τη σειρά και να βάζει τέλος στο σερί των ερυθρόλευκων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.