ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Ο αγωνιστικός απολογισμός της σεζόν για τα τμήματα του Ερασιτέχνη

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος παρουσίασε τον αγωνιστικό απολογισμό των τμημάτων της αγωνιστικής σεζόν που πέρασε.

Παναθηναϊκός: Ο αγωνιστικός απολογισμός της σεζόν για τα τμήματα του Ερασιτέχνη

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πολύ καλή σεζόν για το τμήμα άρσης βαρών του Παναθηναϊκού με τον Θοδωρή Ιακωβίδη να διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο καθώς πήρε την 4η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες, την 8η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την 16η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ στέφθηκε και πρωταθλητής Ελλάδας.

Επιπλέον η Γαλήνη Φωτιάδου πήρε την 8η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 στα 59 κιλά.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.704 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα οι γυναίκες ήταν και πάλι σε τροχιά πρωταθλητισμού καθώς κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ οι Νέες γυναίκες πήραν την 4η θέση. Η Έλενα Τζατζολάρη στέφθηκε πρωταθλήτρια σε Γυναίκες και Νέες Γυναίκες.

Οι άνδρες κατέκτησαν την Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με πολύ καλά πλασαρίσματα.

Στο τμήμα ΑμεΑ ο αθλητής του Συλλόγου Παύλος Μάμαλος κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο Σύλλογος πήρε την 5η θέση στη γενική κατάταξη.

ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με δύο τίτλους για το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού καθώς κατέκτησε το Λιγκ Καπ σε διπλούς τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό και το Σούπερ Καπ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στο Challenge Cup η ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των διοργανώσεων και έδειξε ότι έχει επανέλθει σε Top επίπεδο εντός και εκτός συνόρων.

Αυτή η σπουδαία ομάδα θα έχει συνέχεια και φέτος καθώς ανανέωσαν ήδη οι Ερνάντες και Κόβαρ ενώ αποκτήθηκαν οι Πρωτοψάλτης, Επ και Βουλκίδης.

Στα Αγόρια η ομάδα Κ18 κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ ενώ ο νεαρός Γιώργος Αρμάος ήταν μέλος της Εθνικής που πήρε την 4η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και παράλληλα την πρόκριση στα τελικά του Πανευρωπαϊκού. Στα Αγόρια Κ17 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΣΠΑΑΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι Παίδες του Παναθηναϊκού παίζουν αυτή την ώρα στην Πορταριά στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο ΑμεΑ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τμήμα στο sitting volley και το παρουσίασε πρόσφατα στη Λεωφόρο.

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σημαντική χρονιά για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού καθώς στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδας αφού έσπασε την έδρα της ΑΕΚ και νίκησε στους τελικούς τον Ολυμπιακό και στο τρίτο ματς έγινε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων.

Στο Challenge Cup τα φίνα κορίτσια έφτασαν μέχρι τις 16 του θεσμού με μια μεγάλη πρόκριση επί της Ναντ ενώ στο συμμετείχαν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου και Ασημίνα Νικολογιάννη ήταν στην Εθνική ομάδα που πήρε την 5η θέση στους Μεσογειακούς ενώ η Αναστασία Ίβκοβιτς συμμετείχε με την Εθνική Σερβίας στον τελικό του Πανευρωπαϊκού U19. Η φετινή ομάδα θα είναι και πάλι ισχυρή καθώς ανανέωσε ο βασικός κορμός και παράλληλα ήρθαν προσθήκες σπουδαίες παίκτριες όπως οι Καρκάσες, Άτκισον και Σαμαντάν.

ESPORTS

Το τμήμα Esports είχε μια ακόμα πετυχημένη χρονιά με τίτλους και διακρίσεις καθώς κατέκτησε το Gameathlon ενώ προκρίθηκε και στον μεγάλο τελικό του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Rainbow 6 Siege της Esports Leagues. Επιπλέον ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής και πάλι στο efootball HFP.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

Συνεχίζεται η ανασύνταξη του τμήματος θαλασσίου σκι και τη φετινή μεταγραφική περίοδο το τμήμα ενισχύθηκε με 13 προσθήκες και αναμένεται να έχει έντονη αγωνιστική δραστηριότητα στο προσεχές διάστημα.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Βουτιά στις επιτυχίες και φέτος για τις καταδύσεις του Παναθηναϊκού και ξεχωρίζει η 5η θέση της Άννας Μαρίας Σαχίνη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων.

Ο Νίκος Μόλβαλης κατέλαβε την 5η θέση με τον Τσιρίκο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 10μ. ενώ στην ίδια διοργάνωση ήταν 6ος στις συγχρονισμένες από 3 μ. Από κει και πέρα ο Σύλλογος κατέκτησε το Κύπελλο Χριστουγέννων Β,Γ, Δ Κατηγορίας ενώ χτες ο Παναθηναϊκός πήρε πέντε τίτλους!

Το «τριφύλλι» πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη Γενική Ανδρών-Γυναικών, το πρωτάθλημα ανδρών, το πρώτο πρωτάθλημα γυναικών στην ιστορία του, τη Γενική βαθμολογία Α-Β αγοριών-κοριτσιών και το πρωτάθλημα αγοριών Α-Β Κατηγορίας .

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σπουδαία σεζόν για το τμήμα κολύμβησης του Παναθηναϊκού με πλήθος διακρίσεων, μεταλλίων αλλά και Παναθηναϊκών ρεκόρ. Εστιάζουμε κυρίως στις επιτυχίες εκτός συνόρων που ήταν πολλές και δείχνουν το επίπεδο που έχει φτάσει πλέον το τμήμα.

Αναλυτικότερα:

Άννα Ντουντουνάκη-1η Μεσογειακούς 50μ. πεταλούδα, 2η Μεσογειακούς 50μ. ύπτιο, 2η Μεσογειακούς 100μ. πεταλούδα, 9η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 100μ. πεταλούδα, 5η Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 100μ. πεταλούδα, πρωταθλήτρια Ελλάδας 100μ. πεταλούδα, Κορυφαία αθλήτρια χειμερινού πρωταθλήματος

Νόρα Δράκου 12η Παγκόσμιο πρωτάθλημα 4Χ100 μεικτή, πρωταθλήτρια Ελλάδας 50μ. ελεύθερο, 50μ. ύπτιο, 100μ. ελεύθερο, 7η Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50μ. ύπτιο, κορυφαία αθλήτρια πρωταθλήματος

Κριστιάν Γκολομέεβ: 10ος Παγκόσμιο πρωτάθλημα 50μ. ελεύθερο 25άρα

Στις ακαδημίες κολύμβησης ξεχώρισε η Δανάη Γκογκόση που βρέθηκε στην 9η θέση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων με την ομάδα 4Χ100 Mixed. Η Καλλιόπη Ζαϊμη ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 50μ. ελεύθερο Κορασίδων.

Παράλληλα, «χρυσή» ήταν η ομάδα 4×100μ. μικτή γυναικών με τις Ντουντουνάκη, Δράκου, Χαρίτου και Γκογκόση και η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο γυναικών με τις Άννα Ντουντουνάκη, Δανάη Γκογκόση, Καλλιόπη Ζαϊμη και την Νόρα Δράκου

Tην 7η θέση στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed Α/Γ κατέκτησε η Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τις Ντουντουνάκη-Δράκου.

Το τμήμα κολύμβησης του Παναθηναϊκού κατέκτησε την Τρίτη θέση στη γενική κατάταξη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ανεβαίνει συνεχώς.Σε αυτή τη διοργάνωση ξεχώρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο Mixed.

Επιπλέον διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία το 6ο Τρόπαιο Κολύμβησης του Παναθηναϊκού με πλήθος συμμετοχών και πολύ καλές επιδόσεις.

Το τμήμα κολύμβησης Masters του Παναθηναϊκού σάρωσε στο σχετικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα σε άνδρες, γυναίκες και στην γενική βαθμολογία. Παράλληλα το τμήμα κολύμβησης βετεράνων του Παναθηναϊκού κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης

Στο τμήμα ΑμεΑ Κολύμβησης υπήρχαν πολλές σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο και ξεχωρίζουν η 5η θέση του Γιάννη Κωστάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 50μ. πρόσθιο και στα 150μ. μικτή ατομική. Παράλληλα ο Γιώργος Σφαλτός κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 100μ. ελεύθερο ενώ η ομάδα κολύμβησης ΑμεΑ ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

Η αθλήτρια Μοντέρνου Πεντάθλου του Παναθηναϊκού Πηνελόπη Νίκα έγραψε και πάλι ιστορία καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Laser run στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λισαβώνας. Επιπλέον η Νίκα αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια του Συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε.

Η Νίκα κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Laser run στο ατομικό και στο ομαδικό. Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό και για την U11 με την Ειρήνη Γιαννουλάκη.

Σπουδαία επιτεύγματα για το «πράσινο» τμήμα του Μοντέρνου Πεντάθλου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser Run-Biathle – Triathle που έγινε στον Μαραθώνα καθώς είδε 15 φορές τους αθλητές και αθλήτριες του να ανεβαίνουν στο βάθρο!

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η γυναικεία ομάδα του μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατέκτησε φέτος το κύπελλο Ελλάδας έπειτα από 23 χρόνια χαρίζοντας μεγάλη χαρά στον κόσμο.

Η ομάδα της κόουτς Καπογιάννη είχε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη σταματώντας ένα βήμα πριν τις «32» του θεσμού. Η ομάδα θα είναι και φέτος δυνατή καθώς διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ο κορμός και αποκτήθηκαν σπουδαίες ξένες όπως οι Ρέιντζ, Τζόουνς και Τσβίτκοβιτς.

Οι Κορασίδες του Παναθηναϊκού κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας και το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ ενώ οι νεάνιδες του Παναθηναϊκού κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Η ομάδα U14 των Παμπαίδων του Παναθηναϊκού κατέκτησε το πρωτάθλημα Legacy ενώ στο φάιναλ φορ της ΕΣΚΑ πέρασαν και οι Παγκορασίδες,.

Η Εθνική ομάδα γυναικών παίζει αυτή τη στιγμή την είσοδο της στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και από πλευράς Παναθηναϊκού συμμετέχουν οι Παυλοπούλου, Σωτηρίου και Αλεξανδρή.

Η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 με τη Μπουντούρη στη σύνθεσή της.

Η Εθνική ομάδα U16 ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την κατάκτηση της έκτης θέσης και τις πράσινες Φελούρη και Ζιάκα στη σύνθεση της.

Το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού κατέκτησε φέτος το Σούπερ Καπ στην Τρίπολη και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας.

Επιπλέον ήταν η πρώτη χρονιά που η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη για το Eurocup και μάλιστα πέτυχε δύο ιστορικές νίκες στην Ισπανία τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στον όμιλο της.

Το τμήμα νοητικής αναπηρίας του Παναθηναϊκού κατέκτησε την Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας τις εντυπώσεις και βάζοντας τις βάσεις για ένα καταπράσινο μέλλον! Επρόκειτο για την πρώτη ιστορική συμμετοχή του τμήματος.

ΜΠΟΤΣΙΑ

Το τμήμα Μπότσια του Παναθηναϊκού πανηγύρισε τα πρώτα μετάλλια του Συλλόγου αφού ο Κώστας Μασούρας κατέκτησε δύο χάλκινα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία BC3 και ο Σύλλογος πήρε συνολικά την 8η θέση και παράλληλα είχε ρεκόρ συμμετοχών.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η Δέσποινα Γεωργιάδου ήταν και πάλι μεγάλη πρωταγωνίστρια με μια πολύ γεμάτη χρονιά που ξεχώρισαν οι εξήςε διακρίσεις της:

Δύο φορές 1η θέση Παγκόσμιιο Κύπελλο, 3η θέση Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 3η θέση Παγκόσμιο Κύπελλο, 6η θέση Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα με νίκες είχαν και οι Σάββας Καββαδίας, Πηνελόπη Νίκα και Ηλίας Διδασκάλου.

Στις ακαδημίες ξεχώρισε η Κωνσταντίνα Σαϊτάνη που πήρε ,μια σπουδαία διεθνή εμπιερία καθώς συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας και κατέλαβε την 170η θέση. Στους Βετεράνους ο Ηλίας Διδασκάλου αναδείχτεικε κυπελλούχος Ελλάδας.

Στο τμήμα ξιφασκίας με αμαξίδιο του Συλλόγου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ελλάδας με τους Δαβή, Τριανταφύλλου, Ντούνη, Σκάρου και Ασβεστά

Σε διεθνές επίπεδο ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ ενώ παράλληλα ήταν 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Αυστρία ενώ ο Βασίλης Ντούνης έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ΗΠΑ.

ΠΑΛΗ

Το τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού συμμετέχει στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και ξεχώρισε ο Γιώργος Χριστοδουλής που πήρε το αργυρό μετάλλιο στα 87 κιλά αλλά και ο Ντίνος Μπόμπορας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 130 κιλά.

Επιπλέον στις γυναίκες η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Βάχλα αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των 72 κιλών. Ακόμα η Μαρία Βάχλα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U11.

ΠΑΡΑΚΑΝΟΕ

Το τμήμα του Παναθηναϊκού συνέχισε φέτος την προετοιμασία του και προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εντούτοις μάζεψε ακόμα περισσότερους αθλητές και προετοιμάζεται για τις επίσημες διοργανώσεις.

ΠΑΡΑΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Το τμήμα παραμπάντμιντον του Παναθηναϊκού έγραψε τη δική του ιστορία καθώς κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο με τον Γιάννη Παπαϊωάννου στο διπλό.

Επιπλέον στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Αλεξανδρούπολη οι «πράσινοι» είχαν ρεκόρ μεταλλίων καθώς κατέκτησαν επτά το σύνολο και ο Σύλλογος πήρε την 5η θέση στη Γενική Βαθμολογία.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού έγραψε ιστορία κατακτώντας πέρυσι το καλοκαίρι ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το Europa Trophy και αναμφίβολα η συγκεκριμένη επιτυχία έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων. Το προπονητικό δίδυμο των Μάκρα-Ζέρβα με τις Τόλιου, Τέρπου, Πέργκελ, Τοφάντ και Αρτσέτου θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον της πράσινης ιστορίας.

Εν συνεχεία αγωνίστηκε στους Ομίλους του Champions League πετυχαίνοντας μάλιστα την πρώτη του νίκη ενώ έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Europe Cup.

Σπουδαία πορεία είχαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης καθώς ο Κριστιάν Κάρλσον πήρε το χρυσό στο διπλό και η Ελισαμπέτα Σαμάρα το ασημένιο μετάλλιο.

Ο αθλητής πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Γκιώνης κατέκτησε την τρίτη θέση στο World Table Tennis Feeder στο Ντίσελντορφ. Η Κατερίνα Τόλιου ήταν 5η στους Μεσογειακούς αγώνες ενώ στους άνδρες ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος πήρε ένα σημαδιακό χάλκινο μετάλλιο στο διπλό στους Μεσογειακούς αγώνες . Ο Νίκος Αντωνιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής στα διπλά σε άνδρες και γυναίκες με πρωταγωνιστές τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλος αλλά και τους Αγγελάκη-Αντωνιάδη ενώ η Παρίδη πήρε το χρυσό με την στο διπλό και το χάλκινο στο ατομικό

Το ανδρικό τμήμα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού κατέκτησε το Κύπελλο Αττικής για 2η συνεχή φορά.Στο τμήμα ΑμεΑ ο Δημήτρης Αδαμαντίδης πέτυχε σημαδιακή νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στο Αργοστόλι και πήρε την 11η θέση ενώ στην ίδια διοργάνωση ο Χρήστος Μελέτης πήρε την 12η θέση.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Σε υψηλό επίπεδο επανήλθε η ποδηλασία του Παναθηναϊκού καθώς έγιναν σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες και ξεχωρίζει η επιστροφή του Χρήστου Βολικάκη.

Κατάφερε να κατακτήσει την 6η θέση στο διεθνές γκραν πρι στη Λιθουανία και 9ος στο Παναευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ελβετία.

Σπουδαία επιτυχία για το τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού καθώς η Λυδία Μούτσιου κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο ενώ συμμετείχε και σε αγώνα με την Εθνική ομάδα.

Επιπλέον ο Μαρτίνος Μούτσιος, αναδείχθηκε πρωταθλητής Αττικής στην κατηγορία Νέων Ανδρών με εκπληκτική εμφάνιση.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μια ακόμα άνοδος για το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού που από φέτος θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία. Οι πράσινες πέτυχαν το απόλυτο μέσα σε δύο χρόνια και πέτυχαν τον στόχο που ήταν η συμμετοχή στην Α΄Εθνική. Ξεχώρισε η ευρεία νίκη με 11-1 κόντρα στην ΑΕ Μυκόνου που είναι και η ευρύτερη στην ιστορία του τμήματος.

Η Εθνική ομάδα Κορασίδων πήρε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και από πλευράς Παναθηναϊκού συμμετείχε η Σιαφαρίκα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Ο στόχος επιτεύχθηκε άμεσα και για το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας των ανδρών αφού στην πρώτη του σεζόν ως Παναθηναϊκός Α.Ο. και έπειτα από τη γενναία απόφαση να διαλυθεί το προηγούμενο μόρφωμα, κατάφερε και ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Ξεχώρισαν οι νίκες με 17-0 και 9-0 αντίστοιχα κόντρα στο Ρέθυμνο που είναι και σκορ-ρεκόρ.

Επιπλέον η ομάδα έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και σε επίπεδο ακαδημιών η ομάδα της Κ13 έίχε εξαιρετική πορεία και τερμάτισε στην πρώτη τετράδα και στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πολύ καλή χρονιά και για το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας γυναικών καθώς στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας του τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ η ομάδα τερμάτισε Τρίτη. Οι γυναίκες του Παναθηναϊκού αγωνίζονται την Τετάρτη το βράδυ κόντρα στην ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ξεχώρισε η νίκη με 14-0 επί των Τραχώνων και το 0-12 στο Νέο Ικόνιο.

Οι «πράσινες» είχαν καλή παρουσία ενώ αγωνίστηκαν και σε διεθνές επίπεδο σε φιλικό τουρνουά στην Ισπανία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ

Το τμήμα ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων διατηρεί τα σκήπτρα του πρωταθλητή και αναμένει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει εντός του καλοκαιριού. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και φιλικός αγώνας με την ανδρική ομάδα futsal στο Θησείο.

ΠΟΛΟ

Σημαντική χρονιά και για το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού καθώς έφτασε και πάλι στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και απέκλεισε στον ημιτελικό τον Εθνικό. Η ομάδα μάλιστα καταφέρνει και διατηρεί το βασικό της κορμό με τον Ριστίτσεβιτς να παραμένει στην ομάδα και σημαντικές προσθήκες.

Στις ακαδημίες οι Κρατημένος, Ζαχόπουλος, Ζερβουδάκης και Σιαμάς να είναι ενεργά μέλη της Εθνικής Παίδων έγραψαν ιστορία και πέρασαν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου.

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών το πάλεψε στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους Τόττη και Κανδανολέων.

Επιπλέον οι Κανδανολεών και Χρ. Σιαμάς κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Σημαντική σεζόν και για το τμήμα πυγμαχίας του «τριφυλλιού» με τον Θοδωρή Ριτζάκη να πρωταγωνιστεί. Ο μποξέρ του Παναθηναϊκού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Κύπελλο Ακρόπολις ενώ παράλληλα ήταν πρωταθλητής Ελλάδας ενώ συμμετείχε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήταν ανάμεσα στους 30 κορυφαίους πυγμάχους στον κόσμο στην κατηγορία 71 κιλών.

Επιπλέον πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε και ο Γιώργος Παππάς στα 63,5 κιλά αλλά και ο Σωτήρης Πανάγου στα 75 κιλά.

Ο νεαρός πυγμάχος του Παναθηναϊκού Παρασκευάς Καλλέας συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων της Ιταλία και έφτασε στους 16 του θεσμού.

ΡΑΓΚΜΠΙ

Το τμήμα ράγκμπι συνέχισε και φέτος κανονικά την αγωνιστική λειτουργία του με την ελπίδα να διοργανωθούν επίσημα εθνικά πρωταθλήματα. Οι άνδρες και οι γυναίκες έδωσαν αρκετούς φιλικούς αγώνες και παράλληλα έγιναν δυναμικές προπονήσεις σε επίπεδο ακαδημιών.

ΣΚΑΚΙ

Σημαντική σεζόνμ για το σκάκι του Παναθηναϊκού που ανέβηκε και πάλι κατηγορία και πλέον θα αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Παράλληλα πέρασε και στους 8 του Κυπέλλου Αττικής αποκλείοντας ομάδες από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ακόμα ο σκακιστής του ΠΑΟ Γιάννης Καλογερής είχε πολύ καλή παρουσία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Άλλη μια χρονιά γεμάτη τίτλους για το τμήμα σκοποβολής του Συλλόγου αλλά και ,μεγάλες διακρίσεις.

Ο σκοπευτής του Παναθηναϊκού Μάκης Μίτας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής στη Λάρνακα στο ομαδικό του σκητ.

Ο ίδιος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες στο σκητ ενώ παράλληλα στην ίδια διοργάνωση ήταν 6ος στο μικτό ομαδικό. Επιπλέον ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζακστάν.

Σπουδαία επιτυχία και για τον σκοπευτή του Παναθηναϊκού Γιάννη Γκογκολάκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ραμπάτ στο μεικτό ομαδικό σκητ

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα εξής αγωνίσματα: στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων,στο αεροβόλο τουφέκι νεανίδων, στο αεροβόλο πισόλι νέων ανδρών, στο πιστόλι σπορ νεανίδων και το Πρωτάθλημα Γενικής Βαθμολογίας (Εφηβοι-Νεανιδες / Ν. Ανδρες-Ν. Γυναικες) στα αεροβόλα-πυροβόλα.Τέλος ήταν κυπελλούχος Ελλάδας στο σκητ στην Α Κατηγορία και την Α1 Κατηγορία.

Στο τμήμα σκοποβολής ΑμεΑ του Συλλόγου ο Τάσος Μπούτης κατέκτησε την 25η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στη γενική κατάταξη ο Παναθηναϊκός πήρε τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία στο Πανελλήνιο που ολοκληρώθηκε χτες.

ΣΤΙΒΟΣ

Σημαδιακή ήταν η σεζόν που πέρασε για το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού καθώς επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις και τους τίτλους.

Η Δήμητρα Γναφάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιος τους Βαλκανικούς αγώνες στα 400μ. εμπόδια και ήταν και 4η Μεσογειονίκης. Στους Βαλκανικούς αγώνες ο Παναγιώτης Τριβυζάς πήρε το χάλκινο στα 4Χ100μ και ήταν 4ος στους Μεσογειακούς στο ίδιο αγώνισμα και 9ος στην Ευρώπη.

Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν 5η στους Μεσογειακούς στα 5.000 μέτρα . Επιπλέον ο Σύλλογος κατέκτησε το πρόσφατο Διασυλλογικό στους άνδρες

Πρωταθλητές-τριες Ελλάδας αναδείχτηκαν οι: Δήμτρα Γναφάκη (400μ. εμπόδια), Άρτεμις Αναστασίου (200μ.), Ανθή Κυριακοπούλου (1500μ.), Αναστασία Μαρινάκου (3000μ.)

Επίσης, ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο…τρεμπλ της ιστορίας του στον κλειστό στίβο καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρών, το πρωτάθλημα γυναικών και την πρωτιά στη συνολική βαθμολογία στο ΣΕΦ.

Το τμήμα στίβου ΑμεΑ του Παναθηναϊκού συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και είχε ένα ασημένιο μετάλλιο με τον Σωτήρη Βαβαρούτσο στα 100μ.

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Καλή παρουσία είχε το τμήμα τένις με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο ΟΑΚΑ με μια νίκη στο ατομικό και συνολικά την 5η θέση στη γενική κατάταξη.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Σημαντική δραστηριότητα για την τοξοβολία του Παναθηναϊκού τη χρονιά που πέρασε. Σημαδιακή στιγμή ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ.Χ. που το δίδυμο Παναγιώτη Θεμελή και της Χριστιάνας Τσιάκα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Μεικτό στο Ολυμπιακό τόξο.

Από κει και πέρα υπήρχε συνεχής εκπροσώπηση στους αγώνες ανά την Ελλάδα με μετάλλια και καλά πλασαρίσματα.

ΤΡΙΑΘΛΟ-ΠΑΡΑΤΡΙΑΘΛΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και στο Τρίαθλο και σταδιακά στελεχώνει το τμήμα και τη νέα σεζόν αναμένεται να κάνει και τις πρώτες του εμφανίσεις.

Στο Παρατρίαθλο ο Θοδωρής Μωραϊτης έκανε σπουδαία εμφάνιση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΥΦΛΩΝ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και στο τζούντο τυφλών και έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε αγώνες. Ο Κλήμης Παπαχρήστος κατέκλτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του και έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.