ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αυτό το χαρτάκι φέρνει μνήμες, στο χέρι του να γίνει και πάλι Panathinaikos!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για την κλήρωση του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο, την επιστροφή στην διοργάνωση, που ανήκει και τις μνήμες που έφερε σε όλο τον κόσμο του η σημερινή κλήρωση.

Αυτό το χαρτάκι φέρνει μνήμες, στο χέρι του να γίνει και πάλι Panathinaikos!

Αυτή η στιγμή, που βγαίνει το χαρτάκι από την κληρωτίδα στο Τσάμπιονς λιγκ και έχει το Panathinaikos. Μεγάλη στιγμή, ανατριχίλα. Είχαμε να το ζήσουμε 8 χρονιά, όπως έχουμε να ζήσουμε 13 χρόνια μία πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Σήμερα το μεσημέρι στη Νιόν ήρθαν μνήμες από τις μεγάλες πορείες του Παναθηναϊκού. Η ομάδα βγήκε στο ένα χαρτάκι μετά από την        Ντνίπρο. Εύκολη κλήρωση δεν είναι και όποιος την λέει εύκολη δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Και αυτά τα περί εύκολης κλήρωσης τα ζούμε κάθε χρόνο σαν χώρα και πάνε περίπατο. Σίγουρα όμως, είναι μία καλύτερη κλήρωση από το να έπεφτε ο Παναθηναϊκός πάνω στην Γκένκ. Αυτό ναι. Η Γκένκ είναι μία πολύ καλύτερη ομάδα από την Ντνίπρο και επίσης η Ουκρανική ομάδα δεν θα παίξει στην έδρα της, αλλά στην Σλοβακία, όπου θα γεμίσει από φίλους του Παναθηναϊκού και θα θυμίζει Λεωφόρο.

Αλλά ο Παναθηναϊκός τώρα επιστρέφει στην Ευρώπη, έφθασε στον πάτο του βαρελιού και τώρα αρχίζει την πορεία του, για να πάει και πάλι εκεί που αξίζει να είναι. Πως είναι δυνατόν να είναι εύκολη μία κλήρωση κόντρα σε Ουκρανική ομάδα, που πέρυσι προκρίθηκε από τους ομίλους του Conference και παίζει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό;

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.008 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από την άλλη μετά από την μεγάλη στιγμή που ζήσαμε σήμερα τον Παναθηναϊκό στην κλήρωση του τσάμπιονς λιγκ, είναι στο χέρι της ομάδας να ξαναγίνει Panathinaikos. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα έχει φάει αυτά τα ματς με το κουτάλι και ξέρει καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να κάνει για να οδηγήσει την ομάδα σε μία πρόκριση στους ομίλους του Europa League και να συνεχίσει την προσπάθεια να παίξει στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ.

Ο κόσμος διψάει να δει και πάλι τον Panathinaikos εκεί που ανήκει. Πέρυσι με την Σλάβια η ομάδα δεν τα κατάφερε με την διαιτητική σφαγή, φέτος μπορεί να τα καταφέρει με έναν πιο βατό αντίπαλο. Η Ντνίπρο δε σε τρομάζει, αλλά είναι μία ομάδα, που βασίζεται στο σύνολο, μία  ομάδα που έχει καλή ανασταλτική λειτουργία, αλλά επιθετικά δεν έχει το απρόβλεπτο. Κορυφαίος παίκτης της είναι ο φορ Ντόβμπικ που πέτυχε πέρυσι 24 γκολ. Γενικά αν ο Παναθηναϊκός είναι αυτός, που ήταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος μπορεί να περάσει την  Νντίπρο και να επιστρέψει οριστικά στους ομίλους του Europa League και να συνεχίσει την προσπάθεια του στο …σεντόνι. Εκεί που ανήκει σαν σύλλογος και σαν μέγεθος.

Οσον αφορά τον κόσμο της ομάδας είναι περιττό να πω, ότι από τώρα έχει γεμίσει την Λεωφόρο, αλλά και το Κόσιτσε. Η δίψα είναι μεγάλη και όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού έχει αυτό τον στόχο πρώτο από όλους τη νέα σεζόν., Να παίξει σε ευρωπαϊκούς ομίλους και να διακριθεί. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.