ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Τζούρισιτς είναι παίκτης που τον ανεβάζει επίπεδο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την καλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός έως τώρα στο φετινό καλοκαίρι.

Ο Τζούρισιτς είναι παίκτης που τον ανεβάζει επίπεδο

Ηταν προφανές πως το εγχείρημα να… βαφτίσει ο Παναθηναϊκός ως δεκάρι τον Μπερνάρ δεν του βγήκε. Ο Βραζιλιάνος έμαθε σχεδόν σε όλη του την καριέρα να παίζει στη γραμμή. Κυρίως ως αριστερός εξτρέμ. Εκεί είχε κάνει τη διαφορά στις ομάδες που αγωνίστηκε, εκεί διακρίθηκε στην Premier League με τη φανέλα της Εβερτον, εκεί είχε χρησιμοποιηθεί και στις συμμετοχές που είχε στη Βραζιλία.

Ο Γιοβάνοβιτς, μη έχοντας άλλη επιλογή και μιλώντας μαζί του πριν καλά – καλά κλείσει η μεταγραφή, του είχε πει για ποιον ρόλο τον ήθελε. Στο «10». Αλλά γρήγορα κι εκείνος κατάλαβε πως ο Μπερνάρ δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά εκεί. Και έτσι ο Παναθηναϊκός πορεύτηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν χωρίς κλασικό δεκάρι. Εχοντας κυρίως τον Τσέριν να του κάνει το παιχνίδι από τον άξονα και ρίχνοντας βάση στα άκρα του.

Ο Γιοβάνοβιτς θέλει όμως έναν κλασικό οργανωτή. Ενα δεκάρι παλιάς κοπής που λέμε. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σέρβο Φιλίπ Τζούρισιτς και εκείνος είναι ένας παίκτης που δε χρειάζεται να του εξηγήσει ο Γιοβάνοβιτς τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Και πως πρέπει να κινείται για να βρει ο Παναθηναϊκός επιτέλους έναν παίκτη που μπορεί να κάνει… ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του.

Ο Τζούρισιτς παίζει πίσω από τον επιθετικό, του αρέσει να απλώνει το παιχνίδι, να παίζει κάθετα και να συνεργάζεται με τους φορ, πατάει περιοχή και απειλεί απο μακρινή απόσταση. Ενας ποδοσφαιριστής που είναι βασικός με τη μουντιαλική εθνική Σερβίας και που έχει παραστάσεις από πολύ ψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός κάνει μια μεταγραφή που ποιοτικά τον ανεβάζει επίπεδο και μια μεταγραφή που πραγματικά είχε ανάγκη. Δηλαδή έναν παίκτη ο οποίος θα ενώνει τη μεσαία γραμμή με τους επιθετικούς αρμονικά, θα ζητάει μπάλα και το παιχνίδι θα περνάει πολύ από τα δικά του πόδια. Είναι… to the point που λέμε και περιμένουμε πλέον να το δούμε και στο γήπεδο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.