ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Βιλντόζα για τρία χρόνια!

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκα Βιλντόζα για τρία χρόνια.

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Βιλντόζα για τρία χρόνια!

Παίκτης του Παναθηναϊκού για την επόμενη τριετία έγινε και με τη… βούλα ο Αργεντινός σταρ.

Το «τριφύλλι» έβαλε στο ρόστερ του Εργκίν Αταμάν έναν παίκτη από το πρώτο ράφι της Euroleague, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Λούκα Βιλντόζα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Λούκα Βιλντόζα γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1995 στην πόλη Quilmes της Αργεντινής, έχεις ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πόλης του αγωνιζόμενος σε αυτή από το 2012 ως το 2016.

Το 2016 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ισπανική Baskonia, ωστόσο παρέμεινε στην Quilmes για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού, μετρώντας 16.9 πόντους και 3.9 ασίστ ανά παιχνίδι. Το καλοκαίρι του 2017 εντάχθηκε στο δυναμικό της Baskonia αγωνιζόμενος μαζί της στην Euroleague αλλά και στο πρωτάθλημα της ACB.

Την επόμενη σεζόν ο ρόλος και οι αριθμοί του με τους Βάσκους ανέβηκαν καθώς μέτρησε 9.1 πόντους και 3.8 ασίστ σε 34 ματς της Euroleague.

Ο Λούκα Βιλντόζα στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας με την Baskonia το 2020 ενώ η επόμενη σεζόν του ήταν ακόμη καλύτερη από πλευράς αριθμών. Συγκεκριμένα, είχε 10.1 πόντους, 3.4 ασίστ και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Euroleague.

Τον Μάϊο του 2021 υπέγραψε στους New York Knicks, όμως ένας τραυματισμός στο πόδι δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί μαζί τους, ενώ τον Απρίλιο του 2022 εντάχθηκε στο δυναμικό των Milwaukee Bucks.

Ο Αργεντίνος γκαρντ επέστρεψε στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2022 για λογαριασμό του Crvena zvezda mts με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Σερβίας. Στη Euroleague αγωνίστηκε σε 29 ματς έχοντας κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 3.9 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 1.4 κλέψιμο.

Ο Λούκα Βιλντόζα έχει μια πλούσια καριέρα με την Εθνική Αργεντινής με μεγαλύτερη επιτυχία του την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 20».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.