ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Βιλντόσα που μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο… Πάντερ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή του Λούκα Βιλντόσα στον Παναθηναϊκό και το άκυρο του Κέβιν Πάντερ.

Ο Βιλντόσα που μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο... Πάντερ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την τρίτη και συνάμα πιο ηχηρή -μέχρι τώρα- μεταγραφή του, αφού απέκτησε έναν παίκτη που τόσο του έλειψε τα προηγούμενα χρόνια και που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο λόγος για τον Λούκα Βιλντόσα, ο οποίος βγάζει τα… ερυθρόλευκα (του Ερυθρού Αστέρα) για να φορέσει τα πράσινα.

Ο Αργεντινός θα είναι κάτοικος ΟΑΚΑ λοιπόν για την επόμενη τριετία και αναμένεται να προσφέρει αρκετές στιγμές μαγείας στον κόσμο του «τριφυλλιού». Για να πούμε την αλήθεια, θεωρούμε ότι ο 28χρονος γκαρντ θα δεθεί με τους φίλους του «εξάστερου» και πιθανότατα θα λατρευτεί για το… φαντεζί παιχνίδι του, αλλά και για τον τρόπο που πανηγυρίζει και επικοινωνεί με την εξέδρα.

Οι «πράσινοι» κινήθηκαν εγκαίρως και αρκετά έξυπνα και αποκτούν τον Βιλντόσα σε μια εξαιρετική ηλικία, αλλά και πάνω σε μια φάση όπου έχει πολλά να αποδείξει στο τοπ επίπεδο. Το λέμε αυτό διότι είχε ένα ανεπιτυχές πέρασμα από το ΝΒΑ τη σεζόν 2021-22 κι ενώ ακολούθησε ο Ερυθρός Αστέρας, με τον οποίο πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά βρισκόταν σε μια ομάδα που δεν πρωταγωνιστούσε στην Ευρωλίγκα.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.167 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ακόμα πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Αργεντινός είναι παίκτης… Αταμάν. Τι εννοούμε; Ότι έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στα «θέλω» του Τούρκου προπονητή. Κλασικός combo γκαρντ, αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στον «άσο» και στο «2». Συν τοις άλλοις, έχει τρομερή ευχέρεια τόσο στο σκοράρισμα (12,6 πόντους/μέσο όρο στη φετινή Ευρωλίγκα), όσο και στη δημιουργία (3,9 ασίστ/μέσο όρο), κάτι που αποτελεί… προαπαιτούμενο για τον νέο τεχνικό του «τριφυλλιού».

Συν τοις άλλοις, ο «εξάστερος» αποκτά έναν παίκτη που έχει γαλουχηθεί ως ηγέτης και ως πρωταγωνιστής. Θυμίζουμε ότι στην Μπασκόνια για μια τριετία επί της ουσίας (2018-21) είχε αυτόν τον ρόλο, ενώ την οδήγησε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν του κορωνοϊού. Μάλιστα, αναδείχθηκε και MVP των τελικών, όπου εντυπωσίασε.

Ο Αργεντινός είναι ένας παίκτης που βγαίνει μπροστά και δεν διστάζει να αναλάβει ευθύνες σε κρίσιμες στιγμές. Από ‘κει και πέρα, ο Βιλντόσα έχει τη διορατικότητα και την ικανότητα για να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες και για τους συμπαίκτες του. Ιδίως για τους ψηλούς, μέσα από καταστάσεις pick and roll.

Στα αρνητικά είναι ίσως το γεγονός πως μάλλον δεν πρόκειται για τον… καλύτερο αμυντικό του κόσμου. Κάθε άλλο θα λέγαμε… Στην τελική, ίσως και αυτό είναι το πλέον σημαντικό μειονέκτημά του. Προφανώς όμως μπορεί να καμουφλαριστεί έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία δίπλα του.

Εδώ να σημειώσουμε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Ότι με τα ποιοτικά και σωματικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο 28χρονος, μπορεί να «κολλήσει» με οποιονδήποτε στις θέσεις των γκαρντ. Δεν υπάρχει δηλαδή η ανάγκη για επιλογή παίκτη που να «κουμπώνει» μαζί του. Αυτά σε μια πρώτη ανάγνωση.

Ολοκληρώνοντας, να αναφερθούμε και στο θέμα Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ προτίμησε λοιπόν την Μπαρτσελόνα και άφησε στα κρύα του λουτρού τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ευελπιστούσε στη θετική απάντηση του 30χρονου για να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θέση «2». Το θέμα είναι ότι οι «πράσινοι» υπέστησαν επικοινωνιακή (αλλά και ουσιαστική όσον αφορά την ποιότητα του ρόστερ) ήττα και δέχθηκαν δεύτερο χαστούκι μετά από εκείνο του Καμπάτσο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.