ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

H επιστροφή του Ιωαννίδη με γκολ και οι παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς (vids)

Στο κομμάτι της κυκλοφορίας, της κατοχής και του πρέσινγκ ήταν αφιερωμένη η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

H επιστροφή του Ιωαννίδη με γκολ και οι παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς (vids)

Στο κομμάτι της κυκλοφορίας, της κατοχής και του πρέσινγκ ήταν αφιερωμένη η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας.

Μετά την προθέρμανση, η πρώτη άσκηση που έγινε αφορούσε την κυκλοφορία, με τους παίκτες να χωρίζονται στις παρακάτω ομάδες:

Πράσινοι: Ζέκα, Μαντσίνι, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Καλοσκάμης

Λαχανί: Ιωαννίδης, Τρουγιέ, Καμπετσής, Ρούμπεν, Σιδεράς, Βαγιαννίδης,

Ροζ: Φρόκου, Μπερνάρ, Παλάσιος, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Μπιλάλ.

Φικάι και Κάτρης είχαν τον ρόλο μπαλαντέρ με μοβ φανέλα και στη συνέχεια άλλαξαν με τους Μπιλάλ, Καλοσκάμη. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, o Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Χρήστος Κόντης έδιναν συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Τους ζητούσαν  να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις, να είναι ήρεμοι στην οργάνωσή τους και να βρίσκουν τα κενά διαστήματα.

Οι παρατηρήσεις του Γιοβάνοβιτς και οι καλές εκτελέσεις

Αφού η πρώτη άσκηση ολοκληρώθηκε, οι παίκτες μεταφέρθηκαν στο δεύτερο γήπεδο για να δουλέψουν στην κατοχή, το πρέσινγκ και την εκτέλεση. Οι εστίες ήταν τέσσερις και οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να πιέσουν σωστά και να σκοράρουν. Η κάθε μια ομάδα έπρεπε να βάλει γκολ σε δυο εστίες. Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Ροζ: Τσόκαϊ, Σιδεράς, Ζέκα, Βαγιαννίδης, Κάτρης, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Μαντσίνι, Φρόκου, Μπιλάλ.

Πράσινοι: Χουάνκαρ, Γερεμέγιεφ, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Παλάσιος, Τρουιγιέ, Φικάι, Καλοσκάμης, Ρούμπεν, Καμπετσής.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε στα μισά του προγράμματος κάποια πράγματα να μη γίνονται σωστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να διακόψει την άσκηση και να κάνει παρατηρήσεις. «Μπορείτε να παίξετε καλύτερα. Θα τελειώσει η προπόνηση και κάποιοι από εσάς δεν θα έχετε ακουμπήσει την μπάλα. Κάποιοι δεν έχετε πάει καν να ακουμπήσετε την μπάλα (το είπε συνολικά τρεις φορές). Πρέπει να έχετε σωστές επιλογές, αν δεν μπορείτε να παίξετε με ασφάλεια κοντά, αλλάξτε παιχνίδι, αλλά πάρτε τις σωστές αποφάσεις», ήταν κάποια από τα λόγια του Σέρβου προπονητή.

Οι παρατηρήσεις έπιασαν τόπο, αφού οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να βγάζουν ωραία πράγματα στο γήπεδο, όπως τα ήθελε ο Γιοβάνοβιτς. Οι ροζ επικράτησαν 10-3 με τον Φώτη Ιωαννίδη να σημειώνει τρια γκολ, ενώ δυο φορές σκόραρε ο Μπιλάλ.

Φινάλε με τελειώματα

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης άσκησης, όσοι έπαιξαν για 50 λεπτά στο φιλικό με τη Βίενερ Βικτόρια έκαναν αποφόρτιση. Οι υπόλοιποι έμειναν για να δουλέψουν στα ελειώματα. Από τον άξονα οι Ζέκα και Φρόκου έστελναν με 30άρα μπαλιά προς την πλευρά στον Βαγιαννίδη ή τον Φικάι. Οι ακραίοι μπάκ έβγαζαν σέντρα για να γίνουν τελειώματα από τους Μπιλάλ, Καμπετσή, Κάτρη, Καλοσκάμη και Σιδερά. Στη συνέχεια ο ένας από τους δύο κεντρικούς χαφ έκανε κίνηση κάθετα, έπαιζε ένα-δύο και σούταρε από το όριο της περιοχής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ