ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Ο αεικίνητος Λι και ο «εύθραυστος» Γουόλτερς

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τον Πάρις Λι και τον Νέιτ Γουόλτερς, που αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό.

Ο αεικίνητος Λι και ο «εύθραυστος» Γουόλτερς

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τις δύο πρώτες αποχωρήσεις από το ρόστερ της περιόδου 2022-23 ευχαριστώντας τους Πάρις Λι και Νέιτ Γουόλτερς. Η αλήθεια είναι ότι η προσφορά τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Από τη μία, είχαμε τον αεικίνητο 28χρονο και από την άλλη τον «εύθραυστο» Αμερικανό.

Η αλήθεια είναι ότι το «αντίο» και το διαζύγιο με τον Λι άφησε μια σχετική πίκρα στους φίλους της ομάδας. Κι αυτό διότι έβλεπαν έναν παίκτη να τα δίνει όλα, να προσφέρει ό,τι έχει και δεν έχει (με όλα τα προτερήματα και ελαττώματά του), καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και παρά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζε κατά καιρούς.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 28χρονος γκαρντ έσφιξε τα δόντια και έπαιξε με ενοχλήσεις. Κάτι που του στοίχισε στο φινάλε της περιόδου, όταν και είχε ξεμείνει από δυνάμεις και… βενζίνη, με συνέπεια να πραγματοποιήσει κακές εμφανίσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος. Να σημειωθεί δε, ότι ήταν από τους παίκτες που είχαν θετική επιρροή στα αποδυτήρια και δεν δημιουργούσε προβλήματα.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.444 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αντιθέτως, η αποχώρηση του Γουόλτερς είχε μάλλον θετικό αντίκτυπο στις τάξεις των φιλάθλων του «τριφυλλιού», αφού ο Αμερικανός μία έπαιζε και… τρεις ήταν τραυματίας και δεν ανταπεξήλθε στον ρόλο του βασικού playmaker, για τον οποίο αποκτήθηκε. Δυστυχώς δηλαδή, διότι πρόκειται για έναν αρκετά ποιοτικό και «εγκεφαλικό» παίκτη, που θα μπορούσε να δώσει διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πιθανότατα ο 32χρονος δεν κατάφερε ποτέ στην καριέρα του να στεριώσει σε έναν σύλλογο, ούτε μπόρεσε να αγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο, παρότι είχε τα φόντα για να πετύχει σπουδαία πράγματα. Κρίμα…

Μια ματιά στη στατιστική των δύο παικτών αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Λι αγωνίστηκε στα 67 από τα 70 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν, παρόλο που αποκτήθηκε ως backup. Σημειωτέο ότι στα περισσότερα εξ αυτών ξεπέρασε τα 30 λεπτά συμμετοχής! Από την άλλη, ο Γουόλτερς είχε συμμετοχή μόνο σε 39 αγώνες. Βέβαια, υπάρχει το ελαφρυντικό ότι έμεινε εκτός playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος λόγω των περιορισμών των ξένων μετά τις κακές αποφάσεις του Ράντονιτς.

Πριν ολοκληρώσουμε να αναφερθούμε στα μεταγραφικά και στις υποθέσεις που… έρχονται. Καταρχάς, με μια πρώτη ματιά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι φανερό ότι περιορίζονται δραστικά οι πρωτοκλασάτες επιλογές στην Ευρωλίγκα, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι του «εξάστερου» είναι αναγκασμένοι να στραφούν στο ΝΒΑ, όπου ευελπιστούν να βρουν παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, κυρίως στη θέση «2».

Τέλος, μοιάζει κομβικής σημασίας για το ρόστερ της επόμενης περιόδου η παραμονή του Παπαγιάννη αφού θα κλείσει ιδανικά την τριπλέτα των σέντερ, ενώ αλληλοσυμπληρώνεται ιδανικά με τον Λεσόρ. Όσον αφορά τη διαφαινόμενη επιστροφή του Παπαπέτρου, να πούμε ότι λύνει τα χέρια των ιθυνόντων στο κομμάτι των Ελλήνων και προσφέρει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη θέση «3»…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.