ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Παναθηναϊκός: Φουλ της τακτικής με ανάπτυξη και… “faster” από τον Γιοβάνοβιτς (vid)

Ανάπτυξη με ταχύτητα περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης στο Μπαντ Έρλαχ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι ξεκάθαρος. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Φουλ της τακτικής με ανάπτυξη και...

*Φουλ της τακτικής περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του στο κομμάτι της ανάπτυξης, βάζοντας νέα στοιχεία και ιδέες, προκειμένου να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις στο παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

*Το κοινό στοιχείο ήταν το 4-3-3 και το 4-2-3-1, συστήματα στα οποία βασίζεται ο Σέρβος προπονητής. Κατά τη διάρκεια της άσκησης για την ανάπτυξη και το build up, πέρα από τις παραλλαγές και τα νέα στοιχεία, ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε τα εξής: Ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση και υψηλό τέμπο.

Οι ομάδες ήταν εξής:

Πράσινοι: Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Φικάι, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Κλεϊνχέισλερ, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Σπόραρ.

Ροζ: Μαργκόνο, Κώτσιρας, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Τσέριν, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης.

Ο Ζέκα είχε τον ρόλο του μπαλαντέρ φορώντας πορτοκαλί φανελάκι.

*Ο Σέρβος προπονητής κατά τη διάρκεια της άσκησης ήταν αρκετά σαφής τονίζοντας στους παίκτες του ότι στην ανάπτυξη και το “φτιάξιμο” παιχνιδιού,  ήθελε αμεσότητα και ταχύτητα.  “Αλλάξτε πλευρές γρηγορότερα. Θέλω ταχύτητα στη σκέψη και στην πάσα. Αλλάξτε γρήγορα τη μπάλα, κάντε άμεσα τη μεταφορά της μπάλας από τη μία στην άλλη πλευρά”, φώναζε στους ποδοσφαιριστές του, ενώ όταν έβλεπε σωστά πράγματα μοίραζε “μπράβο”, όπως στον Μπερνάρ, τον Παλάσιος και τον Κλεϊνχέισλερ, βλέποντες γρήγορες και ορθολογικές κινήσεις, με σκοπό τη δημιουργία ρήγματος και υπεραριθμίας.

*Αφότου ολοκληρώθηκε το κομμάτι της τακτικής οι πράσινοι χωρίστηκαν ξανά σε δύο γκρουπ. Το ένα αποτελούταν από τους αμυντικούς της ομάδας και δούλεψε ξεχωριστά με τον Χρήστο Κόντη.. Το δεύτερο γκρουπ που αποτελούταν από μέσους και επιθετικούς δούλεψε με τον Γιοβάνοβιτς στην ανάπτυξη, το γύρισμα από τα πλάγια και την εκτέλεση από τους επιθετικούς ή επιτιθέμενους.

*Στο τέλος του προγράμματος, έγιναν απευθείας εκτελέσεις φάουλ στη μια πλευρά του γηπέδου από τους Μάγκνουσον, Μπερνάρ, Τσόκαϊ, Μαντσίνι, Τρουιγιέ και Σιδερά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ