ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Πρώτο δείγμα… μαγικό

Ο Τζούρισιτς στα πρώτα του 45 λεπτά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πρόλαβε να δείξει όλα του τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Παίκτης υψηλής κλάσης που είναι εδώ για να ηγηθεί. Εύκολη επικράτηση και... φτωχό 2-0 του Παναθηναϊκού κόντρα στην Πετρολούλ, με τους πράσινους να έχουν τρία δοκάρια. Σκόρερ οι Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης

Πρώτο δείγμα... μαγικό

Μαγεία Τζούριτσιτς και “3 στα 3” στην Αυστρία για Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε 2-0 την Πετρολούλ, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να αποδεικνύει την κλάση του, συμμετέχοντας στο πρώτο γκολ και να σημαδεύει το δοκάρι στο 15′ με φανταστικό σουτ.

Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης τα γκολ για το “τριφύλλι” που θα αντιμετωπίσει αύριο (05/07) την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, στο πρότελευταιο τεστ στην προετοιμασία.

Το ματς: Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές της Πετρολούλ οι οποίοι πήγαιναν αρκετά δυνατά στα μαρκαρίσματα. Η πρώτη καλή στιγμή για το “τριφύλλι” ήρθε στο 3′ με τον Παλάσιος να υποδέχεται την πάσα του Τζούρισιτς και να γυρίζει παράλληλα στην περιοχή, όμως το μονοκόμματο πλασέ του Γερεμέγεφ κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίμα.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα το ματς “άναψε” με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και να έχει δύο δοκάρια σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, με πρωταγωνιστή τον Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος έδειξε αρχικά την ποιότητα του όταν βρήκε με κάθετη πάσα τον Γερεμέγεφ, με το σουτ του Σουηδού από πλάγια θέση να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Τζούριτσιτς “ζύγισε” το πόδι του και με ένα φανταστικό πλασέ την έστειλε στη συμβολή των δοκών στο 15′.

Το “πράσινο” προβάδισμα ΄ήρθε στο 23′ με… μαγεία Τζούριτσιτς! Ο Σέρβος έκανε ένα “άρρωστο” τακουνάκι, στον Κώτσιρα, ο σημερινός αρχηγός την πέρασε στον Βέρμπιτς που με όμορφο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε εκτός γηπέδου τον Τζούριτσιτς ενώ μετά από 20 λεπτά έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Φικάι, Βαγιαννίδη, Καλοσκάμη, Ζέκα, Καμπετσή, Χουάνκαρ και Ξενόπουλο.

Ο ρυθμός παρέμεινε σε χαμηλό τέμπο, με την Πετρολούλ να συνεχίζει να παίζει σκληρά αφού οι παίκτες της πήγαιναν δυνατά στα μαρκαρίσματα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κατοχή και στο 72′ η ατυχία… τρίτωσε, αφού ο Μπιλάλ σημάδεψε το δοκάρι στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το δεύτερο “χτύπημα” ήρθε στο 76′. Ο Κλεϊνχέισλερ βρήκε τον Καμπετσή, αυτός πάσαρε στον προωθημένο Βαγιαννίδη, που με… πύραυλο εκτέλεσε τον Ζίμα για το 2-0.

Ένα λεπτό αργότερα ο Καλοσκάμης έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ το οποίο πέρασε εκτός εστίας ενώ στο 81′ ο Μπιλάλ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το 2-0 να μένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (64’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64’ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον (64’ Φίκαϊ), Σιδεράς (70’ Κάτρης), Μλαντένοβιτς (64’ Χουάνκαρ), Τσέριν (44’ λ.τρ. Τρουιγιέ), Τσόκαϊ (64’ Ζέκα), Τζούριτσιτς (46’ Φρόκου, 70’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (64’ Καμπετσής), Βέρμπιτς (64’ Καλοσκάμης), Γερεμέγεφ (70’ Μπιλάλ).

ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ (Φλορίν Πάρβου): Ζίμα, Ντούα (60’ Χάνκα), Παπ, Γκαρούτι, Τίκου, Ντιομάντε (80’ Κονσταντινέσκου), Τζέφερσεν, Μούσι (66’ Ραντουλέσκου), Τζάιρ, Γκρόζαφ (46’ Ταβάρες), Πέτροβιτς (84’ Ραντουκάν).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ