ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τζούρισιτς – Μπερνάρ: Η σκέψη της συνεργασίας τους μπορεί να… οργιάσει τη φαντασία (vids)

Μαγική ήταν η πρώτη εμφάνιση του Φίλιπ Τζούρισιτς με την φανέλα του Παναθηναϊκού και το αποτέλεσμα μιας συνύπαρξης με τον Μπερνάρ θα μπορούσε να είναι εντυπωσιακό. Το Panathinaikos24.gr αναλύει το πως θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα.

Τζούρισιτς - Μπερνάρ: Η σκέψη της συνεργασίας τους μπορεί να... οργιάσει τη φαντασία (vids)

Την παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν πραγματικά εντυπωσιακός στη σημερινή αναμέτρηση αγωνιζόμενος για συνολικά 45 λεπτά.

Με την μπάλα στα πόδια ήταν σχεδόν αλάνθαστος ενώ με τις προσωπικές του ενέργειες έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα έδειξε ξεκάθαρα ότι διαθέτει ποιότητα.

Κάθε φορά που περνούσε η μπάλα από τα πόδια του έκανε και μία πολύ καλή ενέργεια. Έβλεπε γήπεδο, ξεπερνούσε με ευκολία τους αντιπάλους του και με κάθετες πάσες δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.816 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε όλες τις φάσεις του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέσα. Από την πρώτη ευκαιρία μέχρι το γκολ του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Για την ακρίβεια, στο 14ο λεπτό του αγώνα είχε δύο υπέροχες στιγμές. Αρχικά με κάθετη μπαλιά, έβγαλε φάτσα – φόρα με το τέρμα τον Γερεμέγεφ, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην ίδια φάση οι πράσινοι έκλεψαν, με τον Τζούρισιτς να παίρνει την μπάλα, να σουτάρει, αλλά την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της Πέτρολουλ. Στο 23ο λεπτό από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ του τριφυλλιού. Ο Σέρβος έκανε μαγικό τακουνάκι στον Κώτσιρα που γύρισε την μπάλα στο πέναλτι και στη συνέχεια ο Βέρμπιτς σκόραρε.

Παράλληλα, ο Μπερνάρ έχει δείξει ότι είναι σαφώς καλύτερος από την περσινή σεζόν. Τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά είναι πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του και φέτος με βάση αυτά τα δεδομένα αναμένεται να είναι καλύτερος.

Τόσο ο Μπερνάρ όσο και ο Τζούρισιτς αγωνίζονται στη θέση «10», ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο να συνυπάρξουν στον αγωνιστικό χώρο. Πως θα γίνει αυτό;

1) Ο Μπερνάρ να αγωνιστεί στα αριστερά (κάτι που συνέβη ουκ ολίγες φορές πέρυσι) και ο Τζούρισιτς να αγωνιστεί στο «10».

2) Το δεύτερο σενάριο είναι στα παιχνίδια απέναντι σε μικρότερης δυναμικότητας ομάδας, που η ομάδα θα πιέζει για να σκοράρει να παίξει με τον Τζούρισιτς και τον Μπερνάρ στο κέντρο. Με λίγα λόγια να παίξουν και οι δύο ως 8αρια.

Όπως και να έχει με την απόκτηση του Τζούρισιτς και την διαφαινόμενη αγωνιστική άνοδο του Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο μεσοεπιθετικά σε σχέση με πέρυσι.

Βέβαια καθρέφτης γι΄ όλα αυτα είναι το χορτάρι και όλα θα φανούν πάνω σε αυτό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.