ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Απαιτείται ψυχραιμία για τον (κάθε) Γκραντ και αποφυγή καταστροφολογίας

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις μεταγραφικές υποθέσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Απαιτείται ψυχραιμία για τον (κάθε) Γκραντ και αποφυγή καταστροφολογίας

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις μεταγραφικές αναζητήσεις του, με τον Τζέριαν Γκραντ να έρχεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες για την ενίσχυση στις θέσεις των γκαρντ. Η αλήθεια είναι ότι το όνομα του Αμερικανού δεν ήχησε ευχάριστα στα αυτιά των περισσότερων φίλων της ομάδας, που ανυπομονούν για την επόμενη σεζόν. Απλά θεωρούμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή απαιτείται ψυχραιμία και αποφυγή καταστροφολογίας…

Ο 31χρονος γκαρντ βρίσκεται στη λίστα που έχει καταρτίσει ο Αταμάν με παίκτες που γνωρίζει από το τουρκικό πρωτάθλημα και προορίζεται για συμπληρωματική λύση για την περιφέρεια. Αυτό είναι και το κλειδί στη συγκεκριμένη υπόθεση. Γι’ αυτό και λέμε ότι δεν χρειάζεται καταστροφολογία και απαιτείται ψυχραιμία, αλλά και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί το παζλ του ρόστερ.

Μήπως να θυμηθούμε με ποιους γκαρντ τελείωσαν τη σεζόν 2022-23 οι «πράσινοι»; Μήπως να θυμηθούμε ότι δεν υπήρχε δεύτερος καθαρόαιμος «άσος» στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος; Μήπως να θυμηθούμε τι προβλήματα αντιμετώπισε και πόσο αγκομάχησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν το «τριφύλλι» στον δημιουργικό και εκτελεστικό τομέα;

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.412 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα. Δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι τελικά θα αποκτηθεί ο Γκραντ. Ούτε είναι ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στη λίστα του Αταμάν. Άρα καλό θα είναι να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις του Τούρκου, ο οποίος κάτι παραπάνω θα γνωρίζει από εμάς. Εφόσον ο Αμερικανός (ή ο εκάστοτε παίκτης) καλύπτει τα «θέλω» του προπονητή του, εμάς μας φτάνει και μας περισσεύει. Εν συνεχεία οι κρίσεις θα γίνουν από αυτό που θα μας παρουσιάσει εντός παρκέ.

Όσον αφορά τον 31χρονο, να πούμε ότι πρόκειται για έναν πόιντ γκαρντ, που διαθέτει αρκετές αρετές και ποιοτικά στοιχεία, ενώ μπορεί να ανέβει και στο «2». Το κύριο προτέρημά του είναι η καλή «σύνδεση» που έχει με το αντίπαλο καλάθι, ενώ έρχεται από εξαιρετική σεζόν, αφού εντυπωσίασε με την Τουρκ Τέλεκομ. Μην ξεχνάμε ότι αναδείχθηκε MVP του EuroCup, όπου είχε 14,9 πόντους, 6,1 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ/μέσο όρο. Στα συν του ότι γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα από την παρουσία του στον Προμηθέα Πάτρας το 2020-21, ενώ έχει παραστάσεις από Ευρωλίγκα, αφού αγωνίστηκε με την Αρμάνι Μιλάνο το 2021-22, παρότι δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον ίδιο η σεζόν του στους Ιταλούς, όπου είχε περιορισμένο ρόλο.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Γκραντ (αν αποκτηθεί τελικά) προορίζεται για συμπληρωματική λύση στις θέσεις της περιφέρειας και δεν θεωρούμε ότι θα είναι κακή λύση για 4ος ή 5ος γκαρντ. Επίσης, εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να έχεις πρωτοκλασάτους παίκτες και για τους επτά ξένους.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και επί εποχής Ομπράντοβιτς, υπήρχαν παίκτες που θεωρούνταν «γεμίσματα» και… συμπληρωματικοί (όπως ο Κέτσμαν, ο Τέπιτς κ.ά.). Ή αντίστοιχα με τον Πασκουάλ, όπου παρουσιάστηκαν οι τελευταίες δυνατές ομάδες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Με λίγα λόγια, θέλουμε να πούμε ότι κάθε ομάδα χρειάζεται παίκτες που να έχουν δευτερεύοντα ρόλο.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι αποδεχόμαστε κι εκείνους που λένε πως ο οργανισμός του Παναθηναϊκού έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά τις μεταγραφές που θα γίνουν το φετινό καλοκαίρι και ότι ο Τζέριαν Γκραντ δεν… ταιριάζει με αυτό το προφίλ. Και επιμένουμε ότι καλό θα είναι όμως να κάνουμε τις κρίσεις μας μόλις οριστικοποιηθεί το ρόστερ και δούμε την ομάδα μέσα στο παρκέ.

Υ. Γ. Είναι μάλλον λάθος και ουτοπικό να γίνονται συγκρίσεις με το ρόστερ του 2009. Πόσο εύκολο είναι άλλωστε να πλησιάσεις την πιο ολοκληρωμένη ομάδα στην ιστορία;

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.