ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Σε καλό δρόμο ο Παναθηναϊκός, τέσσερα στα τέσσερα στα φιλικά

Την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς πέτυχε ο Παναθηναίκός επικρατώντας 1-0 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στην Αυστρία με τον Καλοσκάμη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και τον Σένκεφελντ να αποχωρεί προληπτικά λόγω υπερδιάτασης στον οπίσθιο μηριαίο.

Σε καλό δρόμο ο Παναθηναϊκός, τέσσερα στα τέσσερα στα φιλικά

Έκανε το 4 στα 4 και συνεχίζει να ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός.

Σε ένα κακό ματς από άποψης ποιότητας το “τριφύλλι” επικράτησε 1-0 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 με τον Καλοσκάμη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης έπειτα από όμορφη ενέργεια του Μπερνάρ και τους νεαρούς, Φικάι και Κάτρη να αγωνίζονται στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας καλή εικόνα.

Προσωρινός συναγερμός που… έληξε με τον Μπαρτ Σένκεφελντ, καθώς ο Ολλανδός στο 18′ αντικαταστάθηκε προληπτικά από τον Γιώργο Σιδερά εξαιτίας υπερδιάτασης στον οπίσθιο μηριαίο που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής προπονήσεων για δύο με τρεις ημέρες.

Πλέον ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Αυστρία, με το τελευταίο φιλικό να διεξάγεται την Κυριακή 9/7 με αντίπαλο την ΑΕΚ Λάρνακας.

Το ματς Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του φιλικού ήταν κακός με τους παίκτες των δυο ομάδων να μην μπορούν να κινηθούν εύκολα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14′ ο Μπαρτ Σένκεφελντ αποχώρησε προληπτικά από τον αγωνιστικό χώρο λόγω μικροενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού δίνοντας τη θέση του στον Σιδερά τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο 24′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Κλεϊνχέισλερ να μπαίνει στην περιοχή και να χάνει την μπάλα, όμως ο Μπερνάρ που επωφελήθηκε από τις κόντρες σούταρε από πλάγια θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Πέρασαν 14′ λεπτά και ο Παναθηναϊκός που διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Όμορφη ανάπτυξη από τη δεξιά πτέρυγα με τον Μπερνάρ να κάνει μια φανταστική ενέργεια και να σεντράρει στην περιοχή, εκεί όπου ο Καλοσκάμης με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που ήταν και το σκορ για το πρώτο ημίχρονο.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά λόγω και του ολισθηρού αγωνιστικού χώρου, αλλά και των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κατοχή χωρίς να απειλήσει με προοπτικές την αντίπαλη εστία, τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 δεν μπορούσε να παίξει ορθολογικά με το 1-0 να μένεις ως το τέλος.

Oι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (46’ Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (63’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (18’ λ.τ. Σιδεράς, 80’ Μάγκνουσον), Φίκαϊ (71’ Κάτρης), Χουάνκαρ (71’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (71’ Τσόκαϊ), Κλέινχεϊσλερ (80’ Φρόκου), Μπέρνάρ (62’ Καμπετσής), Μαντσίνι (62’ Αϊτόρ), Σπόραρ (73’ Μπιλάλ), Καλοσκάμης (46’ Τζούρισιτς).

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 1948: Ναούμοφ (46’ Γκάνεφ), Γκουρίστα (70’ Ενγκουιντά), Πετρόφ (70’ Βιγιάτσκι), Χέλιτον Ντος Σάντος (70’ Τσόνκοφ), Ραπνουίλ (70’ Τόνεφ), Τσότσεφ (65’ Πίσκεβιτς), Τσένοφ, Καραγκαρέν (65’ Ουμαρμπάεφ), Βούτοφ (70’ Στόιτσκοφ), Ολιβέιρα Ντος Σάντος (70’ ΡΚίριλοφ), Γιόσκοφ (70’ Ρούσεφ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ