ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Τζουρισιτς και ο Μπερνάρ μας γυρνάνε στην εποχή Εκι και Σανμαρτεάν!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ταυτόχρονη παρουσία δύο σπουδαίων δεκαριών στον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν, που μας πάει στο ….2004.

Ο Τζουρισιτς και ο Μπερνάρ μας γυρνάνε στην εποχή Εκι και Σανμαρτεάν!

Τις αδυναμίες του περσινού Παναθηναϊκού τις είδαμε. Η ομάδα δυσκολευόταν πολύ να ανοίξει τις κλειστές άμυνες, δεν έκανε πολλές φάσεις και ήταν σε κάποια ματς προβλέψιμη, όσον αφορά την δημιουργία. Τι έπρεπε να κάνει, για να το αλλάξει αυτό; Να φέρει χαφ, που θα την ανεβάσουν επίπεδο και να την κάνουν πιο απρόβλεπτη.

Ο ένας ήρθε και είναι ο Τζούρισιτς. Κλασικός χαφ, που παίζει κυρίως στο 10, η εσωτερικός μέσος αν θέλετε να το πω διαφορετικά. Τα στοιχεία του τα ξέρουμε και πήραμε μία γεύση στο φιλικό με την Πετρολούλ. Παίζει κάθετα, βλέπει χώρο, βγάζει πάσες με ευκολία στους συμπαίκτες του, όταν υποδέχεται την μπάλα, δύσκολα την παίρνει ο αντίπαλος διότι τον βοηθάει η δύναμή του και το κορμί του και με την κίνηση, που κάνει μπορεί να αποφύγει τον αντίπαλο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Ετσι μπήκε το ένα γκολ με την Πετρολούλ, έτσι παραλίγο να μπει και άλλο.

Ο Μπερνάρ και ο Τζούρισιτς μπορεί να παίξουν μαζί; Αυτό ρωτάει ο κόσμος. Η απάντηση είναι ναι. Με τον Τζούρισιτς στα χαφ και τον Μπερνάρ αριστερά, το είδαμε για λίγο και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ 1948. Μπορεί και σε κάποια ματς να τους δούμε και τους δύο στα χαφ, ειδικά αν ο Παναθηναϊκός παίζει στην Λεωφόρο με ομάδα, που έχει βάλει …πούλμαν μπροστά στην εστία. Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο σπουδαίων χαφ θα τον βοηθήσουν τη νέα σεζόν αυτά τα ματς να τα καθαρίζει πιο εύκολα από πέρυσι.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.037 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από πότε είχε ο Παναθηναϊκός να διαθέτει δύο τόσο σπουδαία δεκάρια ; Πρέπει να πάμε πολύ πίσω. Το 2004. Τότε είχε έρθει το καλοκαίρι ο Σανμαρτεάν, που δεν είχε το βιογραφικό του Τζούρισιτς, αλλά αποδείχθηκε μικρός «μάγος» με την μπάλα στα πόδια και ακολούθησε τον Γενάρη ο Εκι, που ήρθε από την Αργεντινή και κόλλησε αμέσως με την ομάδα. Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο δεκαριών βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό τότε, που πήρε το πρωτάθλημα. Από τότε, φθάσαμε 19 χρόνια μετά η ομάδα να έχει και πάλι δυο δεκάρια ανάλογης αξίας τουλάχιστον με αυτά, που έχουν κάνει στις ομάδες, που έχουν παίξει, αλλά και με αυτά που δείχνουν στην προετοιμασία. Στο φιλικό με την Πετρολούλ καθάρισε ο Τζούρισιτς, στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ ήταν η σειρά του Μπερνάρ με ωραία ενέργεια να δώσει έτοιμο γκολ στον Καλοσκάμη.

Φυσικά χρειάζεται και άλλο χαφ ο Παναθηναϊκός στο 8, που να είναι καλός στην δημιουργία και θα τον αποκτήσει και όπως έχουμε πει και γράψει πολλές φορές έχει καθυστερήσει η άφιξη του στόπερ, που πλέον φαίνεται, ότι είναι κοντά και θα είναι στην διάθεση του Γιοβάνοβιτς στα παιχνίδια με την Ντνίπρο.

*Για τα διαρκείας την άποψή μου την είπα στο ραδιόφωνο. Συμφωνώ με τον κόσμο, που αντιδράει και νιώθει μεγάλη στενοχώρια με την μεγάλη αύξηση των τιμών, που φθάνουν μέχρι και το 80% . Οι μεγάλες αυξήσεις είναι περίπου σε 3000 θέσεις, αλλά είναι αυτοί οι φίλοι της ομάδας, που στα δύσκολα ήταν πάντα εκεί, στήριζαν πάντα, έβαζαν πλάτη για την ομάδα και πολλοί από αυτούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανανεώσουν. Από την άλλη η Λεωφόρος δεν προσφέρει τις ανέσεις, για να δικαιολογήσει μία τόσο μεγάλη αύξηση. Πέρυσι τα διαρκείας ήταν όντως φθηνά, αλλά φέτος πήγαμε στο άλλο άκρο. Το σωστό θα ήταν να υπήρχε μία αύξηση που να μην ξεπερνάει το 30% και φυσικά να είναι και όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα κάτι, που δεν ισχύει τώρα αν η ομάδα παίξει σε ομίλους.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.