ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Το «πράσινο» alter ego του Βιλένα λέγεται Μάρκους Μπεργκ

Ο Τόνι Βιλένα έρχεται για να ομορφύνει και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό, έχοντας στις αποσκευές του τις στιγμές που έζησε στο Κράσνονταρ παρέα με τον πρώην "πράσινο" Μάρκους Μπεργκ.

Το «πράσινο» alter ego του Βιλένα λέγεται Μάρκους Μπεργκ

Παίκτης του Παναθηναϊκού και με τη “βούλα” είναι ο Τόνι Βιλένα, με την “πράσινη” ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του Ολλανδού μέσου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προκαλώντας… ντελίριο στον κόσμο της ομάδας.

Ο 28χρονος αρτίστας θα φορέσει το “τριφύλλι” έχοντας μεγάλο και σημαντικό βιογραφικό το οποίο είναι δεδομένα εντυπωσιακό για τα ελληνικά γήπεδα. Σπουδαία καριέρα με τη Φέγενοορντ, πολύ καλό πέρασμα από Ισπανία και Ιταλία με την Εσπανιόλ και την Σαλερνιτάνα αντίστοιχα και παρουσία και στο ρωσικό πρωτάθλημα με την Κράσνονταρ.

Εκεί, ο Τόνι Βιλένα, αγωνίστηκε σε 79 ματς, πετυχαίνοντας εννέα γκολ, μοιράζοντας οκτώ ασίστ και χαρίζοντας όμορφες αναμνήσεις στους οπαδούς του συλλόγου. Αυτές οι στιγμές ωστόσο “χτίστηκαν” μαζί με έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού που έγραψε ιστορία με τα “πράσινα”. Ο λόγος για τον μεγάλο Μάρκους Μπεργκ o oποίος μετά από τέσσερα χρόνια προσφοράς στο “τριφύλλι” και ένα σύντομο πέρασμα από την Αλ-Αϊν συμβάδισε με τον Βιλένα κάνοντας εξαιρετικά πράγματα.

Οι δυο τους έπαιξαν μαζί σε 45 ματς, φτάνοντας συνολικά τα 2.805 λεπτά συνύπαρξης στον αγωνιστικό χώρο. Όμορφες συνεργασίες, γκολ, ασίστ και… τεράστια ποιότητα συνέθεσαν ένα μικρό βωμό λατρείας για τους Ρώσους φιλάθλους.

Η πρώτη “κανονιά” ήρθε τον Αύγουστο του 2019 όταν η Κράσνοντας “άλωσε” την έδρα της Πόρτο επικρατώντας με σκορ 3-2 και παίρνοντας τη πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το 0-1 ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Βιλένα να σκοράρει ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη.

Μια από τις σημαντικότερες νίκες στις οποίες ο Σουηδός έκλεψε τη δόξα του Βιλένα, ήταν εκείνη απέναντι στη Ρεν για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Μπεργκ έπειτα από αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Βιλένα, με μια από τις γνωστές του εκτελέσεις άνοιξε το σκορ με το τέρμα του να αποδεικνύεται… χρυσό.

Αρκετά παιχνίδια και γκολ των δύο μεσολάβησαν, με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη να έρχεται στην τελευταία τους ουσιαστικά συνύπαρξη στο γήπεδο. Η Κράσνονταρ αντιμετώπισε στις 13 Δεκεμβρίου του 2020, την Λοκομοτίβ Μόσχας με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει και τον Βιλένα να αγωνίζεται από το 64′ και μετά έχοντας και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Το σύνολο των γκολ που πέτυχαν και οι δυο κατά την κοινή τους πορεία στην Κράσνονταρ ήταν 28, ενώ αν προσθέσουμε και τις ασίστ ο αριθμός εκτοξεύεται στα 45.

Πλέον, ο Τόνι Βιλένα έρχεται στον Παναθηναϊκό, έχοντας ως “παράσημο” τις βιονικές του σεζόν αλλά και την πορεία με το “alter ego” του που του άνοιξε το δρόμο για τη Λεωφόρο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.