ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Σλούκα έλα για μια Πανάθα νέα!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή-βόμβα του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό.

Σλούκα έλα για μια Πανάθα νέα!

Η πιο σημαντική μεταγραφή της τελευταίας δεκαετίας είναι γεγονός, με τον «εξάστερο» να πυροδοτεί τη βόμβα με την απόκτηση του Σλούκα. Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε είναι το «Κώστα έλα για μια Πανάθα νέα»…

Η συγκεκριμένη προσθήκη δεν είναι απλά μια κίνηση εντυπώσεων. Πρωτίστως αποτελεί μια κίνηση ουσίας. Κι αυτό διότι ο 33χρονος γκαρντ φέρνει στο «τριφύλλι» όλη την τεχνογνωσία που κουβαλάει.

Μην ξεχνάμε ότι εδώ και μια δεκαετία πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους περιφερειακούς της γηραιάς ηπείρου. Συν τοις άλλοις, έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους, μεταξύ αυτών 3 Ευρωλίγκες, ενώ έχει παραστάσεις, εμπειρίες και εικόνες που δύσκολα βρίσκεις σε άλλους παίκτες.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.467 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όλα αυτά λοιπόν καταδεικνύουν την αξία της συγκεκριμένης μεταγραφής. Πάμε και στο αγωνιστικό. Ο Σλούκας είναι από τους παίκτες που… αγαπάει ο Αταμάν. Ένας κλασικός combo γκαρντ με εξαιρετικές δημιουργικές ικανότητες, αλλά και με έφεση στο σκοράρισμα με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τούρκος προπονητής επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του και μεσολάβησε με τον τρόπο του γι’ αυτήν, τόσο στη συνάντησή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όσο και στην επικοινωνία που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, ο διεθνής γκαρντ ζει και αναπνέει για τα μεγάλα σουτ και για εκείνες τις στιγμές που κρίνουν έναν οριακό αγώνα. Θυμηθείτε ποιος χάρισε τη νίκη που ισοδυναμούσε με… μισή πρόκριση στον Ολυμπιακό στο τρίτο ματς της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε. Και πόσα ακόμα τέτοια καλάθια έχει βάλει στη σπουδαία καριέρα του. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης.

Πέραν όλων των άλλων, ο Σλούκας τονώνει ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο του «τριφυλλιού», που απέκτησε έναν ακόμα πρωτοκλασάτο γηγενή. Κάτι που θα το βοηθήσει να λειτουργήσει με ακόμα περισσότερη ηρεμία για τις υπόλοιπες κινήσεις του. Σκεφτείτε δε, τη θετική επιρροή που θα έχει ο 33χρονος playmaker στα αποδυτήρια, ιδίως προς τους νεότερους.

Να προσθέσουμε στην εξίσωση και την επικοινωνιακή νίκη που πέτυχε η ΚΑΕ με την απόκτηση του «Σλούκι Λουκ», η οποία προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων, που είχαν γευτεί πολλές πίκρες την τελευταία τριετία. Η σημαντική αυτή μεταγραφή πιστώνεται (και) στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος έκανε τα πάντα το τελευταίο 24ωρο για να ντύσει στα πράσινα τον παίκτη.

Το συνολικό κόστος της μεταγραφής (συμβόλαιο παίκτη, μάνατζερ και Εφορία) φτάνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια, ποσό που μοιάζει εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα. Τα καλύτερα έρχονται όμως και ο Παναθηναϊκός μοιάζει έτοιμος να επανέλθει στην κανονικότητα έχοντας μεγαλεπήβολα σχέδια και όνειρα για επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών…

Υ. Γ. Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε ομαδάρα από τη μία στιγμή στην άλλη. Η πρώτη «ύλη» σίγουρα υπάρχει, αλλά θα χρειαστεί υπομονή και στήριξη από τον κόσμο, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς καινούρια κατάσταση. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις υπόλοιπες κινήσεις…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.