ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2023

Ανίκητος στην Αυστρία με γκολάρες ο Παναθηναϊκός

Ανίκητος και θεαματικός αποχωρεί από την Αυστρία ο Παναθηναϊκός, καθώς στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους, επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας, με τον Μλαντένοβιτς να σκοράρει για πρώτη φορά (47') και τους Βαγιαννίδη (59') και Γερεμέγεφ (62') να πετυχαίνουν δυο σπουδαία τέρματα.

Ανίκητος στην Αυστρία με γκολάρες ο Παναθηναϊκός

Ουσιαστικός, θεαματικός και ανίκητος επιστρέφει από την Αυστρία ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για τα δύο κρίσιμα ματς με τη Ντνίπρο για τα προκριματικά του Champions League.

Πρώτο γκολ για τον Μλαντένοβιτς με τα “πράσινα”, τρομερά τέρματα από Βιαγιαννίδη και Γερεμέγεφ που δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά. Επόμενο φιλικό για το “τριφύλλι” την Παρασκευή στη Λεωφόρο, με αντίπαλο την Χάποελ Μπερ Σεβά.

To ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τζούριτσιτς να έχει την μερίδα του λέοντος στο δημιουργικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Η πρώτη επίσκεψη στα “καρέ” της ΑΕΚ Λάρνακας ήρθε στο τρίτο λεπτό, όταν ο Σέρβος βρήκε τον Παλάσιος προς το πέναλτι, με τον Αργεντινό να σουτάρει και την προσπάθεια του να κοντράρει στον Τόμοβιτς.

Έπειτα από έξι λεπτά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο με τον Τζούριτσιτς να είναι ξανά πρωταγωνιστής. Ο Σέρβος μετά την πάσα του Μαντσίνι, έκανε ακριβώς την ίδια κίνηση γυρίζοντας στον επερχόμενο Κλεϊνχέισλερ, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Λάρνακας απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

H κυπριακή ομάδα στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε τις επιθέσεις του από το “6” με τον Ρούμπεν να είναι ο κινητήριος μοχλός. Η τρίτη και μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβοτς ήρθε πέντε λεπτά πριν ο τέλος του πρώτου μέρους. Από το απρόσεκτο γύρισμα του Άνχελ Γκαρσία προς τον Τόμοβιτς, ο Μαντσίνι βγήκε γρήγορα στη μπάλα, έκλεψε, βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Τούμπας, ο οποίος απέκρουσε. Mάλιστα αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές και… γκολ! Στο 47′ με υποδειγματική ανάπτυξη! Ο Γερεμέγεφ πήρε την μπάλα κοντά στη μεσαία γραμμή πασάροντας στον Μπερνάρ, αυτός την άνοιξε στον Παλάσιος και ο Αργεντινός με συρτή σέντρα στη μικρή περιοχή βρήκε τον Μλαντένοβιτς που σκόραρε ως τρέιλερ το παρθενικό του γκολ με τα “πράσινα” για το 1-0΄.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έγινε το 2-0. Απίθανο σόλο του Βαγιαννίδη, ο οποίος πήρε τη μπάλα 30 μέτρα έξω από την περιοχή, πέρασε ανάμεσα σε τρεις ποδοσφαιριστές και με δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τούμπα!

Το “πράσινο” πάρτι συνεχίστηκε με τον Γερεμέγεφ να πετυχαίνει ένα αδιανόητα όμορφο γκολ. Ο Σουηδός υποδέχθηκε την μπάλα τρία μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή από πάσα του Μπερνάρ και με βολέ έστειλε αρχικά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά μέσα από τη γραμμή για το 3-0.

Σχεδόν με τη σέντρα η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να μειώσει σε 3-1 σε μια φάση κατά την οποία δεν “μύριζε” κίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Λόπες να πλασάρει από κοντά τον Λοντίγκιν.

Ο ρυθμός του αγώνα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί και να κυκλοφορεί με ευκολία την μπάλα. Οι αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσαν “ζωντάνια” στην ομάδα, με τον Αϊτόρ να δείχνει ορεξάτος πατώντας αρκετές φορές περιοχή και τον Φικάι να αποδεικνύει ότι είναι η έκπληξη της προετοιμασίας, έχοντας εξαιρετικές ενέργειες τόσο στο αμυντικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με τις ψύχραιμες μεταβιβάσεις του. Ωστόσο μέχρι το τέλος το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Αυστρία και επιστρέφει στην Αθήνα ώστε να μπει στην τελική ευθεία για τα δύο κρίσιμα ματς με τη Ντνίπρο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι ενδεκάδες του ματς:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (62’ Φίκαϊ), Μάγκνουσον (64’ Κάτρης), Χουάνκαρ (46’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (46’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (62’ Ζέκα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (46’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (62’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Τούμπας, Κάσας (46’ Σάντσες), Κατελάρης (25’ Καψής, 46’ Ρομπέρζ), Τόμοβιτς (46’ Μιλίσεβιτς), Καμπεζάλι (46’ Ανδρέου), Φαράζ (46’ Λόπες), Μάμας (46’ Πονς), Λέδες (46’ Τζώρτζης), Γκάμα, Φραν Σολ (46’ Γκιούρσκο), Τρισκόφσκι (46’ Κωνσταντή).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ