ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Στον Παναθηναϊκό ο Γκραντ: «Να επιστρέψουμε στις επιτυχίες» (vid)

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζέριαν Γκραντ για την επόμενη σεζόν.

Στον Παναθηναϊκό ο Γκραντ: «Να επιστρέψουμε στις επιτυχίες» (vid)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Τζέριαν Γκραντ για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Ο Τζέριαν Γκραντ γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1992 στο Silver Spring της Πολιτείας του Maryland των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.93μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Notre Dame και έχει αγωνιστεί για έξι χρόνια στο ΝΒΑ, έχοντας 6.1 πόντους, 2.9 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 287 παιχνίδια!

Είναι γιος του Χάρβεϊ Γκραντ, που αγωνίστηκε για 11 χρόνια στο NBA, δίδυμου αδερφού του τετράκις πρωταθλητή, Χόρας Γκραντ.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.099 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο του Notre Dame (NCAA) από το 2011 ως το 2015, έχοντας συνολικά τα τέσσερα χρόνια στο κολλέγιο 14.6 πόντους, 2.9 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, και 1.5 κλέψιμo κατά μέσο όρο, όντας ο ηγέτης της ομάδας που έφτασε στους «16» στο τελικό τουρνουά του NCAA το 2015.

Το καλοκαίρι του 2015 δήλωσε συμμετοχή στο NBA draft κι επιλέχθηκε από τους Washington Wizards στο νούμερο 19, αλλά πήγε με ανταλλαγή αρχικά στους Atlanta Hawks και στη συνέχεια στους New York Knicks, με τους οποίους αγωνίστηκε τη σεζόν 2015-16 σε 76 παιχνίδια, έχοντας 5.6 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 0.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Ακολούθησαν οι Chicago Bulls την επόμενη διετία 2016-18, με 7.2 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ κατά μέσο όρο σε 137 παιχνίδια συνολικά.

Τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στους Orlando Magic συμμετέχοντας συνολικά σε 60 παιχνίδια με 4.2 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ κατά μέσο όρο.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 ο Γκραντ έπαιξε σε έξι παιχνίδια με τους Washington Wizards με μέσο όρο 4.2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, καθώς και με τη θυγατρική των Wizards στη G League, Capital City Go-Go, όπου είχε 16.3 πόντoυς, 4.4 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.5 κλέψιμο κατά μέσο όρο σε 39 παιχνίδια. Tον Ιούλιο του 2020 υπέγραψε ξανά στους Washington Wizards και τον Δεκέμβριο πήγε στους Houston Rockets.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πήρε μεταγραφή για τον Προμηθέα Πάτρας και στη Basket League είχε 14.1 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 6.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Το Ιούλιο του 2021 ανακοινώθηκε από την Olimpia Milano και αγωνίστηκε μαζί της στη Euroleague και στο ιταλικό πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησε έχοντας 8 πόντους, 3.1 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 25 ματς.

Τη σεζόν 2022-2023 φόρεσε τη φανέλα της Turk Telekom και αναδείχθηκε MVP του Eurocup έχοντας 14.9 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ και 1.3 κοψίματα ανά παιχνίδι με 18,7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, στην πορεία των Τούρκων μέχρι τον τελικό.

Στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 16.4 πόντους (με 42% πίσω από τα 6,75μ.), 3.6 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ ανά ματς και η ομάδα του έφτασε μέχρι τους τελικούς.

Γκραντ στο paobc: «Είναι η ώρα μου να αποδείξω πως ανήκω στο κορυφαίο επίπεδο»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Τζέριαν Γκραντ εξέφρασε τον ενθουσιασμό αλλά και την ανυπομονησία του να φορέσει την πράσινη φανέλα σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ πλέον και εγώ μέλος ενός τόσο ιστορικού οργανισμού που διαθέτει μια τεράστια βάση φιλάθλων. Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά με τους νέους μου συμπαίκτες και προπονητές για να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των επιτυχιών», τόνισε αρχικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα γνωρίζει για τη νέα του ομάδα απάντησε πως: «Προφανώς και γνωρίζω πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω για τις διαχρονικές επιτυχίες που έχει στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και για τους φιλάθλους του, οι οποίοι αγαπούν έντονα την ομάδα και στη στηρίζουν με όλη τους την καρδιά. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια μεγάλη βάση φιλάθλων, από τις καλύτερες στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο σε όλα τα σπορ. Γνωρίζω για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο ΟΑΚΑ. Όπως προανέφερα είμαι ενθουσιασμένος που θα το ζήσω όλο αυτό».

Αναφορικά με τον Εργκίν Αταμάν, τον οποίο συνάντησε αρκετές φορές την περσινή σεζόν ως αντίπαλο, σημείωσε πως: «Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, κάτι που δείχνουν και οι επιτυχίες του όλα αυτά τα χρόνια. Πάνω απ’ όλα είναι γεννημένος νικητής. Αυτό είναι που τον χαρακτηρίζει. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του».

Ο έμπειρος γκαρντ παρακολουθεί τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του: «Ενημερώνομαι για τις μεταγραφικές μας κινήσεις. Είναι σπουδαίο για μένα που θα συνεργαστώ με συμπαίκτες όπως ο Σλούκας, ο Βιλντόζα, ο Λεσόρ και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Είναι όλοι τους κορυφαίου επιπέδου παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Πιστεύω πως θα δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα όλοι μαζί», σχολίασε.

Ο Τζέριαν Γκραντ μας αποκάλυψε με ποιους μίλησε όταν δέχθηκε την προσφορά του Παναθηναϊκού: «Μίλησα με τον Ζακ (σ.σ. Όγκαστ) και τον Μπεν (σ.σ. Μπέντιλ) οι οποίοι είναι πολύ καλοί μου φίλοι. Και οι δύο μου είπαν να είμαι έτοιμος για μεγάλες συγκινήσεις στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που αγαπά το μπάσκετ και την ομάδα. Μου είπαν επίσης πως πρόκειται για ένα σπουδαίο κλαμπ σε όλα τα επίπεδα», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους που θέλει να πετύχει με τους πράσινους, ανέφερε ότι: «Ο στόχος της ομάδας και κατ’ επέκταση και ο δικός μου είναι οι νίκες. Αυτός άλλωστε ήταν ανέκαθεν ο στόχος του Παναθηναϊκού: να παίρνει νίκες και να κατακτά τίτλους. Θα κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Όσο για μένα, θεωρώ πως είναι η ώρα μου για να αποδείξω ότι ανήκω στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Πέρσι αναδείχθηκα MVP του Eurocup, κάτι σημαντικό για μένα και πλέον είμαι έτοιμος για αυτή τη μεγάλη πρόκληση».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαι βέβαιος πως θα ζήσουμε μια συναρπαστική χρονιά. Ανυπομονώ να βιώσω την εμπειρία του να παίξω σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. Είμαι έτοιμος!».   

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.