ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μλαντένοβιτς στο P24: “Όταν μπαίνω στο γήπεδο κάτι με ενεργοποιεί – Να επιστρέψουμε στις ημέρες δόξας”!

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24.grστέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της νέας χρονιάς! Η έντονη επιθυμία του για τίτλους και Ευρώπη, το πάθος του για ποδόσφαιρο και η μεγάλη πρόκληση με το "τριφύλλι".

Μλαντένοβιτς στο P24:

Οταν συναντάς τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς απο κοντά καταλαβαίνεις τρία πράγματα: Το πάθος του για το ποδόσφαιρο, τη… λύσσα για τις νίκες και τους τίτλους, αλλά και την αυτοπεποίθησή του.

Ο Σέρβος μπακ σε συνέντευξη – εξομολόγηση στο panathinaikos24.gr μιλάει για όλα! Για την απόφασή του να ντυθεί στα πράσινα, για τη “δίψα” του να επανεφέρει το “τριφύλλι” σε ημέρες δόξας σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τα χαρακτηριστικά του και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αλλά και το επεισόδιο στην Πολωνία που οδήγησε στη βαριά του τιμωρία. Αναλυτικά η συνέντευξη του Φίλιπ Μλαντένοβιτς στο panathinaikos24.gr

Φίλιπ, κατ’ αρχάς καλωσήρθες στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;

“Ευχαριστώ πολύ. Από το ξεκίνημα μπορώ να σου πω ότι έχω εντυπωσιαστεί. Νιώθω πολύ ικανοποιημένος με την επιλογή που έκανα. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Οι συμπαίκτες, το σταφ, ο προπονητής και το επιτελείο, όλα είναι φανταστικά και νομίζω ότι αυτό θα φανεί και στην πορεία”.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πες μας λίγο για το στόρι της μεταγραφής σου στον Παναθηναϊκό. Πως προέκυψε και πως πήρες την απόφαση;

“Απ’ όσο με είχαν ενημερώσει είχε ξεκινήσει το ενδιαφέρον από περίπου 2 μήνες πριν. Για την ακρίβεια ήμουν διακοπές με την οικογένειά μου πριν από την Εθνική ομάδα. Αργότερα με κάλεσαν και μου είπαν ότι με θέλει ο Παναθηναϊκός και θα ήθελε να τελειώσουμε τη μεταγραφή όσο πιο σύντομα γίνεται. Ηξερα ότι με ήθελε και ο κόουτς. Από τη στιγμή που και οι δυο πλευρές θέλουν κάτι να γίνει, τότε αυτό θα συμβεί. Οταν αργότερα μιλήσαμε ξανά, το θέμα τελείωσε σε 2-3 μέρες. Ηρθα στη Αθήνα για να υπογράψω το συμβόλαιο και μετά επέστρεψα αμέσως στην Εθνική Σερβίας εκείνον το διάστημα. Ολα έγιναν σχετικά γρήγορα. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν αυτό που ήθελα…”.

Ηθελες, δηλαδή, να παίξεις στον Παναθηναϊκό και αυτό να γίνει σχετικά σύντομα…

“Ναι, ήθελα από την αρχή να γίνουν τα πράγματα ξεκάθαρα. Να βρω τη νέα ομάδα που θα ήθελα για τη νέα σεζόν. Ξέρεις πως είναι όταν είσαι ελεύθερος μέχρι το τέλος του Ιουλίου ή τον Αύγουστο. Μετά τα πάντα για τον ποδοσφαιριστή γίνονται πιο δύσκολα. Είχα μια καλή πρόταση από τον Παναθηναϊκό, έμεινα ικανοποιημένος και υπέγραψα το συμβόλαιό μου”.

Άρα, καταλαβαίνω ότι ήταν μια εύκολη απόφαση για εσένα…

“Ναι, ήταν εύκολη. Πρέπει να σου πω ότι είχα, επίσης, την επιλογή να συνεχίσω στη Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο Παναθηναϊκός ήταν για μένα μια πολύ καλή και μεγάλη ευκαιρία. Μια πρόκληση! Πρόσκληση να αλλάξω κάτι. Να βοηθήσω να αλλάξει προς το καλύτερο η ομάδα, να γίνει ακόμη καλύτερη στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Ολοι ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ομάδα. Με στόχους, με φιλοδοξίες. Πρέπει, λοιπόν, να σου πω ότι τις ίδιες φιλοδοξίες έχω κι εγώ. Οπως και ο Παναθηναϊκός. Χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση, ένα νέο ταξίδι στην καριέρα μου και τα βρίσκω στον Παναθηναϊκό!”

Βλέπω ότι γνωρίζεις πολλά για τον Παναθηναϊκό. Πριν τη μεταγραφή του μάζεψες πληροφορίες;

“Γνώριζα όσα είμαι… υποχρεωμένος να ξέρω για τον Παναθηναϊκό (γέλια). Για να πάρω την απόφαση που πήρα. Οπως ξέρω και για τα υπόλοιπα κλαμπ στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ… Είχε καλές στιγμές ο Παναθηναϊκός στα προηγούμενα δυο χρόνια και προσπαθούμε να επιστρέψουμε στις ημέρες της δόξας! Μπορώ, λοιπόν, να σου πω ότι αυτό είναι ότι ακριβώς χρειάζομαι και αυτό που μου αρέσει. Θέλω να παλέψω για το πρωτάθλημα, για τους τίτλους, για την Ευρώπη! Έτσι είμαι. Αυτό εμένα με εμπνέει ως ποδοσφαιριστή…”.

Φαντάζομαι γνωρίζεις και για τον κόσμο της ομάδας, την έδρα και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί…

“Φυσικά! Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς. Η Ελλάδα σαν χώρα μοιάζει πολύ με τη δική μου. Το ίδιο και οι άνθρωποι. Αυτό μπορείς να το δεις σχεδον σε κάθε παιχνίδι, στις κερκίδες. Ξέρω για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τους έχω δει. Επίσης, πρέπει να σου πω οτι μου αρέσει πάρα πολύ η Αθήνα. Ολα μπορω να πω ότι είναι τέλεια. Ειλικρινά”.

Πες μας λίγο για τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά σου. Είσαι ένα επιθετικό μπακ που σου αρέσει να ανεβαίνεις απ΄όσο έχουμε παρατηρήσει…

“Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να αλλάζω θέσεις. Τώρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές ομάδες που αρχίζουν να παίζουν στην ανάπτυξη με τρεις αμυντικούς. Πριν από μερικά χρόνια στη Λέγκια όταν άλλαξε από 4 αμυντικούς σε τρεις, ήμουν σαν φουλ μπακ. Σαν επιθετικό μπακ όπως είπες. Στην Εθνική, επίσης, παίζαμε με το ίδιο στιλ. Κανονικά, η “φυσική” μου θέση είναι αυτή του αριστερού μπακ. Άρα, λοιπόν, μπορώ να παίξω… κανονικό αριστερό μπακ στην τετράδα, αλλα και φουλ μπακ με τριάδα πίσω. Μου αρέσει να τρέχω και να επιτίθεμαι. Μου αρέσει να ανεβαίνω και να βοηθάω την ομάδα μου στο επιθετικό κομμάτι”.

Ποια είναι, δηλαδή, τα δυνατά σου σημεία και ποια τα αδύναμα που θες να βελτιώνεις συνεχώς;

“Πάντα πρέπει να βελτιώνεσαι. Οταν ήρθα εδώ είδα μια ξεκάθαρη στρατηγική από τον προπονητή. Για το πως θέλει να παίζουμε. Θέλει να παίζουμε ποδόσφαιρο, να είμαστε επιθετικοί. Μπορώ να σου πω ότι αυτό το στιλ παιχνιδιού είναι πιο κοντά σε εμένα και κάτι το οποίο προτιμώ. Επίσης, πιστεύω ότι έτσι πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός. Αν θες να παλεύεις για τους τίτλους και να είσαι και στην Ευρώπη, όπως ελπίζω ότι θα είμαστε. Αυτό, λοιπόν, είναι κάτι που αναγνώρισα από την πρώτη προπόνηση που έκανα με την ομάδα”.

Με την άφιξή σου στον Παναθηναϊκό, η θέση του αριστερού μπακ έχει αναβαθμιστεί. Έχεις έναν συναγωνισμό με έναν, επίσης, καλό παίκτη τον Χουάνκαρ. Πως το βλέπεις αυτό;

“Και αυτό δείχνει το πως πρέπει να είναι ένα μεγάλο και σοβαρό κλαμπ. Οταν έχεις στόχους και φιλοδοξίες, είσαι υποχρεωμένος να έχεις υψηλό συναγωνισμό μέσα στην ομάδα. Αυτό είναι το φυσιολογικό και φυσικά είναι πολύ καλό. Ολο αυτό σε βελτιώνει ατομικά και φυσικά όλη την ομάδα. Αν θες να παλεύεις σε όλες τις διοργανώσεις, τότε πρέπει να είσαι γεμάτος σε όλες τις θέσεις. Ακόμη και με δυο καλούς παίκτες στην ίδια θέση. Αυτό βλέπω εγώ στην ομάδα. Υπάρχει πολλή ποιότητα. Σίγουρα περισσότερη ποιότητα από αυτή που είχαμε στη Λέγκια. Είμαι σίγουρος γι αυτό και γι αυτό στο λέω”.

Βλέπω απέναντί μου έναν άνθρωπο με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Θέλω να μου περιγράψεις με λίγες λέξεις τον εαυτό σου…

“Κοίτα, αυτό που θα σου πω είναι ότι είμαι διαφορετικός άνθρωπος εκτός γηπέδου και διαφορετικός εντός. Αυτό στο μεταφέρω με σιγουριά. Μέσα στο γήπεδο θέλω πάντα να κερδίζω, έχω έντονη επιθυμία να αγωνίζομαι. Εκτός γηπέδου είμαι ήρεμος. Πιο κουλ. Μπορεί να εκπλήσσεσαι με αυτό που σου λέω, αλλά έτσι είμαι (γελια). Οι περισσότεροι άνθρωποι που με βλέπουν στο γήπεδο και έξω απ’ αυτό εκπλήσσονται. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έτσι είμαι. Οταν μπαίνω στο γήπεδο υπάρχει κάτι σαν να με… ενεργοποιεί! Το ποδόσφαιρο με εμπνέει. Μου δημιουργεί έντονη επιθυμία να κερδίζω παιχνίδια και τίτλους. Και όταν νιώθω έτσι μέσα μου, τότε είμαι ok”.

Με αυτά που μου λες μου θυμίζεις μια συνέντευξη που είχες δώσει. Είχε πει ότι “κανείς δε θέλει να κερδίζει περισσότερο από εμένα”…

“Ναι, τη θυμάμαι αυτή τη συνέντευξη. Είχαμε τότε μια πολύ άσχημη κατάσταση στη Λέγκια. Ηταν μια κακή σεζόν στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι παλέψαμε για τον τίτλο και οχι καλή κατάσταση με τον κόσμο. Αυτό είναι από την πλευρά τους, αλλά είπα ότι κανείς δε θέλει να κερδίζει τα παιχνίδια περισσότερο από εμένα. Αυτή είναι η άποψη κου. Ξέρεις, σαν ποδοσφαιριστής θέλεις να κερδίζεις, να βελτιώνεσαι, να γίνεσαι ο καλύτερος, να παίρνεις τους τρεις βαθμούς κλπ. Γι’ αυτό και είπα αυτή τη φράση. Οτι, δηλαδή, για εμένα δεν είναι δυνατό να θέλει κάποιος περισσότερο τη νίκη από εμένα που παίζω και αγωνίζομαι στο γήπεδο”.

Θες να μοιραστείς μαζί μας όλη αυτή την ιστορία με το επεισόδιο στον τελικό Κυπέλλου στην Πολωνία και την τιμωρία σου;

“Αρχικά, θα σου πω ότι ήταν μια πολύ άσχημη κατάσταση. Και σίγουρα καθόλου απαραίτητο αυτό που έγινε. Αν μπούμε λίγο πιο… εσωτερικά σε αυτό το συμβάν και την τιμωρία, θα δούμε ότι μετά την κακή σεζόν στη Λέγκια, ήμασταν στον τελικό για να παλέψουμε για το Κύπελλο με τη Ράκοβ. Από το ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό. Παίζαμε με 10 παίκτες από νωρίς και πήγαμε στην παράταση και το πήραμε στα πέναλτι. Η αλήθεια είναι ότι μετά απ’ όλα αυτά προκλήθηκα και συνέβη αυτό που συνέβη. Χτύπησα, δε θυμάμαι, έναν, δυο, τρεις παίκτες… Δεν ήταν μια καλή στιγμή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για εμένα και δε θέλω να ψάχνω για τέτοιες. Ήδη, έχω πει πολλά γι αυτή την υπόθεση και ειλικρινά συμφωνώ με την τιμωρία και ειλικρινά σέβομαι τους παίκτες και όλους. Όπως σου είπα ήταν μια δύσκολη χρονιά και ειδικά εκείνο το παιχνίδι. Θα σου πω ότι μετά το ματς κι ενώ είχε περάσει περίπου μια εβδομάδα, ήμουν τόσο μα τόσο εξαντλημένος. Όλα αυτά τα συναισθήματα, η σωματική κούραση, η ψυχολογία… Ήμουν τελείως κενός. Ήταν πολύ δύσκολα. Όπως είπα και πριν, δεν υπάρχουν δικαιολογίες…”.

Θέλω να γυρίσουμε λίγο στα παιδικά σου χρόνια. Πως άρχισες να παίζεις ποδόσφαιρο;

“Κοίτα, άρχισα από πολύ μικρός. Όταν ήμουν έξι χρόνων ο θείος μου με έβαλε στην πρώτη προπόνηση. Και κάπως έτσι άρχισαν όλα. Αυτό ήταν το ξεκίνημα. Μετά με τα χρόνια, όλα έγιναν φυσιολογικά. Όταν έχεις κάτι μέσα σου, τότε θα έρθουν τα υπόλοιπα. Υπήρχε έντονη επιθυμία για ποδόσφαιρο πάντα και παντού! Έτσι, όλα πήραν τον δρόμο τους…”

Είχες κάποιο ίνδαλμα;

“Οχι, ποτέ! Οταν ήμουν μικρός μου άρεσε η Βαλένθια και ο Νταβίντ Βίγια. Στη χώρα μου ονειρευόμουν να παίξω κάποια στιγμή στον Ερυθρό Αστέρα όταν ήμουν μικρός. Αλλά ειλικρινά ποτέ μου δεν είχα κάποια ιδιαίτερα ινδάλματα. Μόνο τη Βαλένθια και τον Βίγια όταν ήμουν παιδί. Ηταν σπουδαίος παίκτης…”

Πως περνάει ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς τον ελεύθερό του χρόνο πέρα από το ποδόσφαιρο;

“Εχω δυο μικρά αγόρια και προσπαθώ να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Οσο γίνετια περισσότερο. Κάποιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό χόμπι δεν έχω. Νομίζω κάνω μια νορμάλ ζωή ενός αθλητή. Οταν έχω χρόνο θα καθίσω με την οικογένειά μου, θα δω ταινίες, θα πάμε για φαγητό. Μου αρέσει να είμαστε μαζί με την οικογένεια και ευτυχισμένοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα”.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου πως θα είναι μετά το ποδόσφαιρο;

“Κοιτά, κοιτάζω κάποιες ευκαιρίες για το μέλλον. Για τα επόμενα χρόνια μετά το ποδόσφαιρο. Για να βάλω κάποιες βάσεις για μετά. Ωστόσο, τώρα κοιτάζω μόνο το ποδόσφαιρο. Θέλω να κερδίσω πολλά περισσότερα. Τίτλους, καλές εμπειρίες και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει επιτυχημένα στον Παναθηναϊκό. Το μετά θα το δούμε. Μπορεί να μείνω στο ποδόσφαιρο…”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.