ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Είχε διάθεση και ευκαιρίες, αλλά δεν νίκησε λόγω… καύσωνα

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά, προηγήθηκε με όμορφο γκολ του Βέρμπιτς, όμως έμεινε στο 1-1 στη Λεωφόρο και ετοιμάζεται για την πρόβα τζενεράλε με την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Είχε διάθεση και ευκαιρίες, αλλά δεν νίκησε λόγω... καύσωνα

Σε ένα αρκετά ζεστό βράδυ στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός, αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό του, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και παρότι προηγήθηκε με όμορφο γκολ του Βέρμπιτς στο 30′ από υπέροχη σέντρα του Μλαντένοβιτς, όμως ο καύσωνας τον επηρέασε και έμεινε στο 1-1 με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αντίξοες οι συνθήκες του φιλικού με τους παίκτες να προσπαθούν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους. Πολύ καλή απόδοση ξανά από τον Φικάι που παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιάζεται ωριμότερος.

Την Τετάρτη (18/7) η πρόβα τζενεράλε ενόψει Ντνίπρο, με αντίπαλο τη Ράγιο Βαγεκάνο στη Λεωφόρο, στο πιο δυνατό τεστ πριν τα προκριματικά του Champions League.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.197 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To ματς Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που στα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ με ασφυκτικό πρέσινγκ στην άμυνα της Χάποελ αποσπούσε την κατοχή από τους αντιπάλους δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες μπροστά από την εστία του Μαρτσιάνο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5′. Ο Γιώργος Σιδεράς με ένα εξαιρετικό τάκλιν στον χώρο του κέντρου έκλεψε την μπάλα με τον Βέρμπιτς να επωφελείται από τις κόντρες και να περνά στον Σπόραρ το συρτό σουτ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Μαρτσιάνο.

O ρυθμός λόγω του καύσωνα δεν ανέβηκε στα ύψη, με τους παίκτες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Στο 20′ το “τριφύλλι” κέρδισε ένα φάουλ εκτός περιοχής με τον Μάγκνουσον να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως η προσπάθεια του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 27′ για τον Παναθηναϊκό. Συνεχής πίεση στο “μισό” της Χάποελ, με τον ορεξάτο Παλάσιος να κλέβει και να την περνά στον Σπόραρ όμως ο Σλοβένος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μαρτσιάνο. Η “πράσινη” κυριαρχία στο γήπεδο καρποφόρησε με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Σέντρα-ξυράφι από τον Μλαντένοβιτς στην περιοχή μεταξύ των δύο στόπερ, με τον Βέρμπιτς να κάνει την κεφαλιά για το 1-0.

Οι Ισραηλινοί ανέβασαν ρυθμούς και στο 43′ ευτύχισαν να φτάσουν στην ισοφάριση όταν ο Πέτερσον, ελίχθηκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, με τον Στογιάνοφ να ισοφαρίζει σε 1-1 με μονοκόμματο πλασέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε κατά 9/11 τη σύνθεση, με τον Λοντίγκιν και τον Σιδερά να παραμένουν στο γήπεδο. Μόλις στα δύο πρώτα λεπτά οι “πράσινοι” έδειξαν τις διαθέσεις τους με τον Βαγιαννίδη να κάνει εξαιρετική ενέργεια και αφού πάτησε στην περιοχή, βρήκε τον Γερεμέγεφ στο σημείο του πέναλτι, ο Σουηδός πάτησε στον Μαντσίνι, όμως το σουτ του Αργεντινού, σταμάτησε στα σώματα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γερεμέγεφ βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Χουάνκαρ, αυτός γύρισε στον Τζούριτσιτς που ακολούθησε τη φάση όμως το πλασέ του Σέρβου πέρασε άουτ.

Στο 58′ ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να βρεθεί πίσω στο σκορ όταν η κάθετη πάσα του Πέτερσον, πέρασε στον Στογιάνοφ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον Λοντίγκιν. Το “τριφύλλι” ανέβασε την απόδοση του και στο 60′ ο Τζούριτσιτς έπαιξε το “ένα-δυο” με τον Γερεμέγεφ, ο Σέρβος σούταρε όμως ο Μαρτσιάνο απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Ελίας να αποφεύγει τον Σιδερά και να σουτάρει, βρίσκοντας τον Λοντίγκιν σε ετοιμότητα.

Στο 85′ οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυκλοφόρησαν όμορφα και με υπομονή την μπάλα, με τον Γερεμέγεφ να σκάβει εντυπωσιακά την μπάλα στον Τζούριτσιτς, ο Σέρβος προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Μαρτσίανο, ο οποίος μπλόκαρε. Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος της αναμέτρησης.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν (65′ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (65′ Κάτρης), Μάγκνουσον (46′ Φικάι), Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Πέρεθ (46′ Τσόκαϊ), Κλεϊχνέισλερ (46′ Ζέκα), Μπερνάρ (46′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46′ Αϊτόρ), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Μαρτσιάνο, Ελχαεμέντ (46′ Μπαριέρο), Αμπουάμπιντ (60′ Σαφούρι), Βίτορ (81′ Μπέρενστειν), Λόπες, Σαμίρ (46′ Γιελχέσκελ), Γκορντάνα (81′ Γκάναχ), Στογιάνοφ (60′ Ελίας), Μπαντάς (70′ Σέφερ), Πέτερσον (70′ Πάουντ), Κλιμάλα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.