ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Οι μεταγραφές ανεβάζουν την ποιότητα, καλύτερος δημιουργικά ο φετινός Παναθηναϊκός!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ με τις μεταγραφές, που έκανε ο Παναθηναϊκός και την βελτίωση των παικτών, που είναι από πέρυσι στην ομάδα.

Οι μεταγραφές ανεβάζουν την ποιότητα, καλύτερος δημιουργικά ο φετινός Παναθηναϊκός!

Τα φιλικά είναι μόνο για τους προπονητές. Δεν αξίζει να δίνουμε καμία σημασία στα αποτελέσματα και για αυτό από την αρχή τονίζω, ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο για μένα το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πέντε νίκες στην Αυστρία, ούτε ότι έφερε ισοπαλία στο πρώτο φιλικό στην Λεωφόρο με την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αυτό που είδα σε όλη την προετοιμασία, αλλά και στα φιλικά είναι, ότι η φετινή ομάδα έχει περισσότερη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι και οι μεταγραφές βοηθάνε με τον ανταγωνισμό και τους παλιούς παίκτες της ομάδας και είναι καλύτεροι.

Είναι φανερό, ότι ο Γιοβάνοβιτς βάζει νέα πράγματα φέτος στην ομάδα με στόχο να είναι καλύτερη δημιουργικά. Πρώτα από όλα πρεσάρει πιο ψηλά και αυτό το είδαμε σε όλα τα φιλικά, είτε για λίγο, είτε για πολύ. Το δεύτερο είναι ότι την στιγμή της επίθεσης βλέπουμε το αριστερό μπακ να παίζει δίπλα στον αμυντικό χαφ με στόχο να βγαίνει στην άκρη το εξτρέμ και να δημιουργούνται περισσότεροι χώροι, αλλά και να απελευθερώνεται το κεντρικό χαφ από το πρέσινγκ του αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.239 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οσον αφορά τα πρόσωπα τα βλέπουμε ήδη πόσο ποιότητα, μπορούν να δώσουν στην ομάδα.

Ο Τζούρισιτς έχει υψηλή τεχνική, ψάχνει τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, παίζει γρήγορα και στον χώρο και ψάχνει και το γκολ. Ο ανταγωνισμός θα κάνει καλύτερο και τον Μπερνάρ και μπορεί να τους δούμε και τους δύο μαζί σε κάποια παιχνίδια.

Ο Μλαντένοβιτς έχει ένα αριστερό πόδι, που μοιράζει ασίστ. Το είδαμε και με το γκολ του Βέρμπιτς κόντρα στην Μπερ Σεβά. Εχει εκτός από ασίστ και γκολ αν και αριστερό μπακ και αυτό το είδαμε με την ΑΕΚ Λάρνακας. Είναι φουλ επιθετικό μπακ και αυτό τον κάνει πιο ευάλωτο αμυντικά, αλλά ειδικά στην Ελλάδα, που οι μικρές ομάδες βάζουν ….πούλμαν κόντρα στον Παναθηναϊκό θα δώσει πολλές λύσεις. Και αυτός με τον ανταγωνισμό θα κάνει καλύτερο τον Χουάνκαρ.

Ο Βιλένα είναι ένα 8αρι τοπ επιπέδου, δεν τον έχουμε δει ακόμα, αλλά όσοι δεν τον έχουν δει να παίζει θα καταλάβουν γιατί είναι σωστή η υπομονή, που έδειξε ο Παναθηναϊκός μέχρι να τον αποκτήσει. Αν παίξει αυτό, που μπορεί θα κάνει την διαφορά και θα είναι από τα καλύτερα χαφ στο πρωτάθλημα. Ενας παίκτης, που τρέχει συνέχεια, είναι πολύ καλός με την μπάλα, έχει υψηλή τεχνική, βλέπει γήπεδο, σουτάρει και βοηθάει και ανασταλτικά.

Ο Ζέκα είναι ο Ζέκα τελεία. Οσοι νομίζουν ότι ήρθε απλά για να κλείσει την καριέρα του θα καταλάβουν πόσο λάθος κάνουν. Ηδη από την πρώτη μέρα και την πρώτη προπόνηση μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση, στο πως πατάει στο γήπεδο, στο πως συμμετέχει στο παιχνίδι. Με την Μπερ Σεβά θύμισε τον Ζέκα που ξέρουμε και είμαι σίγουρος, ότι μέσα στην χρονιά θα βοηθήσει πολύ, με την εμπειρία του.

Ο Γεντβάι είναι ένας παίκτης, που δεν έρχεται για να αποτελέσει εναλλακτική λύση, αλλά για να παίξει βασικός και να αφήσει εκτός είτε τον Σένκεφελντ, είτε τον Μάγκνουσον. Εχει 100 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα με την Λεβερκούζεν που έδωσε 7 εκ. ευρώ, για να τον αποκτήσει, άρχισε την καριέρα του από την Δυναμό Ζάγκρεμπ, τον απέκτησε και η Ρόμα, όπου δεν μπόρεσε να παίξει πολύ και αν δεν υπήρχε ο πόλεμος δεν θα έφευγε από την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Κοντά στους νέους, που ανεβάζουν την ποιότητα και τις λύσεις στο ρόστερ, είναι και οι παλιοί, που ξεχωρίζουν. Κορυφαίος είναι ο Γιώργος Βαγιαννίδης, που κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στα φιλικά με γκολ, με ασίστ και δείχνει αποφασισμένος να παίξει βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου στο πλάνο είναι να αποκτηθεί παίκτης έμπειρος, για να ανέβει και άλλο η ποιότητα.

Καλές εντυπώσεις αφήνει μέχρι τώρα και ο Γερεμέγεφ, που έχει πιάσει όλες τις ευκαιρίες, που του έχει δώσει ο Γιοβάνοβιτς και η λογική λέει ότι θα μείνει σαν μία τρίτη λύση στην επίθεση. Η εικόνα του Σπόραρ δεν είναι καλή στα φιλικά, αλλά το μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτά τα ματς το έχουν οι νέοι παίκτες, που τώρα ήρθαν και αυτοί, που θέλουν να δείξουν, ότι αξίζουν την ευκαιρία από τον προπονητή. Σίγουρα, όμως, από τον Σπόραρ υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από πέρυσι, όπου στον δεύτερο γύρο δεν βοήθησε.

*Πολύ καλή η παρουσία και του Φίκαι. Εχει υψηλή τεχνική και μεγάλη ψυχραιμία για την ηλικία του, θέλει δουλειά αμυντικά, αλλά είναι μόλις 18 και αν προσέξει και προσεχθεί μπορεί να μας απασχολήσει για χρόνια.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.