ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Παναθηναϊκός γέμισε το ρόστερ του και είναι δεδομένο πως θα πρωταγωνιστήσει ξανά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό που είναι πλέον γεμάτος, τη μία κομβική μεταγραφή που του λείπει ακόμα και τη σιγουριά πως θα πρωταγωνιστήσει.

Ο Παναθηναϊκός γέμισε το ρόστερ του και είναι δεδομένο πως θα πρωταγωνιστήσει ξανά

Είναι ξεκάθαροι οι φετινοί στόχοι για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και είναι το ίδιο σημαντικοί και μεγάλοι. Ο πρώτος έχει να κάνει με την Ευρώπη και την παρουσία της ομάδας σε ομίλους μιας εκ των τριών διοργανώσεων. Για πολλούς λόγους. Για οικονομικούς, για το πρεστίζ του, για την ιστορία που κουβαλά ο σύλλογος στην Ευρώπη και φυσικά για τη βαθμολογία του που πρέπει και πάλι να διορθωθεί.

Ο δεύτερος είναι το πρωτάθλημα. Όχι απλά η διεκδίκησή του, αλλά η κατάκτησή του. Μόνος του το κέρδισε το δικαίωμα ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς να συζητάμε Ιούλιο μήνα για κατάκτηση του τίτλου. Από τη στιγμή που πέρσι το έφτασε μέχρι εκεί που το έφτασε και το έχασε με τον τρόπο που το έχασε, η επόμενη σεζόν έχει ξεκάθαρο στόχο την κορυφή.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Το ρόστερ του το ενίσχυσε γι’ αυτόν τον σκοπό, να είναι περισσότερο γεμάτος και να έχει ο Γιοβάνοβιτς τη δυνατότητα να φρεσκάρει την ομάδα του από τη μία διοργάνωση στην άλλη. Όσο κι αν ο Σέρβος δεν είναι ο μεγαλύτερος fan του rotation, σε μια τέτοια κατάσταση δεδομένα θα πρέπει να ανοίξει περισσότερο το ρόστερ του. Και πλέον έχει επιλογές να το κάνει, με δεδομένο μάλιστα πως οι μεταγραφές δεν τελείωσαν. Γιατί χρειάζεται ακόμα παίκτες ο Παναθηναϊκός.

Πρέπει να πάρει και τέταρτο στόπερ, πρέπει να πάρει έναν δεξιό μπακ, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει ένα «εξάρι». Εκτός αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως μπορεί να βγει μια σεζόν με δυο διοργανώσεις με μοναδικό «έξι» τον Ρούμπεν και εναλλακτική λύση τον Ζέκα. Δεν μπορεί αυτό να… πάει μακριά. Χρειάζεται παίκτης εκεί, με πνευμόνια, με τρεξίματα, με πατήματα και στις δύο περιοχές.

Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι ώρα για μεταγραφική κουβέντα, καθώς μπροστά βρίσκονται τα παιχνίδια με την Ντνίπρο και ο Παναθηναϊκός θα πάει σε αυτά με το ρόστερ που έχει. Ένα ρόστερ το οποίο αναβαθμίστηκε και ποιοτικά και ποσοτικά με τις κινήσεις που έγιναν, ήρθαν παίκτες εκατομμυρίων όπως είναι ο Τζούρισιτς και ο Βιλένα, ήρθαν παίκτες με εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο και μέλη των εθνικών τους ομάδων. Αν μη τι άλλο πια ο Παναθηναϊκός κάνει στοχευμένες κινήσεις, αυξάνοντας τα χρήματα που διαθέτει και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να του βγει.

Άλλωστε στο ποδόσφαιρο επικρατεί ο κανόνας του «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις» και έχει αποδειχτεί πολλάκις αυτό. Οι πράσινοι… πληρώνουν, γεμίζουν, έχουν πλέον ένα υλικό με το οποίο ο προπονητής μπορεί να δουλέψει στα πάντα και αν ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ και των ανταγωνιστών τους στην Ελλάδα, τότε μπορούμε να πούμε πως τουλάχιστον από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι αυτή την ώρα ένα σκαλί πιο ψηλά.

Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός του 2023-24 θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής, θα είναι ξανά διεκδικητής και ευχή όλων είναι να γίνει και πάλι πρωταθλητής.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.