ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Σέντερ… ελεύθεροι κυκλοφορούν

Το Panathinaikos24.gr ξεψάχνισε την αγορά και ξεχώρισε τις καλύτερες περιπτώσεις σέντερ που κυκλοφορούν ελεύθεροι από ΝΒΑ και Ευρωλίγκα.

Σέντερ… ελεύθεροι κυκλοφορούν

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» είναι αναγκασμένοι να ψαχτούν για την απόκτηση σέντερ που θα πλαισιώσει τους Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο στη θέση «5». Το Panathinaikos24.gr ξεψάχνισε την αγορά, έβαλε κάτω τα δεδομένα και σας παρουσιάζει τις 8 καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων σέντερ από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:

NBA:

ΝτεΜάρκους Κάζινς

Τρομακτική η ποιότητα του 32χρονου Boogie, που θεωρητικά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μόνο που η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα, καθώς αγωνίζεται πλέον σε ομάδα του Πουέρτο Ρίκο έχοντας αρκετά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια. Μεγάλο «αγκάθι» ο… τρελοχαρακτήρας του.

Ομέρ Γιουρτσεβέν

Συμπατριώτης του Αταμάν ο 25χρονος σέντερ, που έμεινε ελεύθερος από τους Χιτ, όπου αγωνιζόταν την τελευταία διετία. Αρκετά δυναμικός και πολύ καλός ριμπάουντερ, «έχει» βάλει στο παιχνίδι του και την απειλή από την περιφέρεια. Μόνο που ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στο ΝΒΑ και όχι να επιστρέψει στην Ευρώπη…

Μπισμάκ Μπιγιόμπο Και μόνο το γεγονός ότι ενδιαφέρονται οι Λέικερς για να του προσφέρουν το 14ο συμβόλαιο της ομάδας, τα λέει όλα… Εξαιρετικός αμυντικός και μπλοκέρ αφού είναι πολύ αθλητικός, αλλά σε γενικές γραμμές υστερεί στο επιθετικό κομμάτι. Στα 30 του πλέον, αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 2011.

Σερζ Ιμπάκα

Σαν να έχουμε χάσει λίγο τα ίχνη του, αφού την τελευταία διετία «έπεσαν» αρκετά τα νούμερά του. Η τελευταία του θητεία σε ομάδα ήταν στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου αγωνίστηκε σε 16 μόλις ματς στο φετινό πρωτάθλημα. Στα… καλά του ήταν ένας ψηλός που θα κυριαρχούσε στην Ευρωλίγκα, αφού είχε πολλά χαρίσματα. Οι φήμες των ημερών τον θέλουν έτοιμο να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από τα 14 χρόνια και μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν.

Γκοργκούι Ντιένγκ

Πρωταθλητής στο NCAA το 2013 με το Λούιβιλ του Ρικ Πιτίνο, σε επαγγελματικό επίπεδο βγάζει το… ψωμάκι του στο ΝΒΑ εδώ και μια δεκαετία κι ενώ πέρασε τα καλύτερα χρόνια του στους Τίμπεργουλβς. Ο Σενεγαλέζος σέντερ διακρίνεται για τις αμυντικές του ικανότητες, ενώ τα τελευταία χρόνια έβαλε στο παιχνίδι του και το σουτάκι από την περίμετρο.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ:

Τόνι Τζεκίρι

Ο Νιγηριανός σέντερ έμεινε ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε προ ημερών και μπορεί να αποτελέσει ένα καλό backup στη θέση «5», αλλά σίγουρα δεν κάνει τη διαφορά. Στα 28 του πλέον, θεωρείται πολύ καλός ριμπάουντερ και δυνατός στο χαμηλό ποστ. «Αγκάθι» ότι ανήκει στο μανατζερικό γραφείο του Σπανού.

Τζος Νίμπο

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Ζάλγκιρις τη σεζόν 2021-22, έκανε το step up στην καριέρα του αφού μετακόμισε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου είχε βασικό ρόλο την περίοδο που ολοκληρώθηκε. Κάπως undersized για σέντερ (2.06μ.), αλλά το «μακιγιάρει» με την αθλητικότητά του και τη δύναμη που βάζει στο παιχνίδι του. Προ ημερών έφτασε κοντά στην Παρτίζαν, αλλά δεν έχει προχωρήσει.

Ντέβιν Μπούκερ

Χρήσιμο εργαλείο ο 32χρονος Αμερικανός, που μπορεί να βοηθήσει και στη θέση «4». Αποχώρησε από τη Φενέρμπαχτσε, όπου αγωνιζόταν την τελευταία διετία. Καλός σκόρερ, ειδικά αν πάρει σωστά την μπάλα στα 4-5 μέτρα. Βέβαια, βρίσκεται μια ανάσα από τη μετακίνησή του στην Μπάγερν Μονάχου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.