ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Οι τελευταίες «πινελιές» στο ρόστερ θα κρίνουν τις προσδοκίες για τη νέα σεζόν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και όσα απομένουν για να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Οι τελευταίες «πινελιές» στο ρόστερ θα κρίνουν τις προσδοκίες για τη νέα σεζόν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και όσα απομένουν για να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Με την απόκτηση του Γκάι, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 9 συνολικά μεταγραφές κατά το φετινό καλοκαίρι και ακόμα δεν… τελειώσαμε. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» κινούνται για να προσθέσουν τις τελευταίες «πινελιές» στο ρόστερ, οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται. Οι «πράσινοι» στοχεύουν σε 3 τουλάχιστον προσθήκες, που θα ολοκληρώσουν το παζλ και θα μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για να κάνουμε τις εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της ομάδας την επόμενη περίοδο.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις… αγαπημένες αναλύσεις μας για το που μπορεί να φτάσει ο «εξάστερος», αλλά και ποια είναι τα προτερήματα ή τα μειονεκτήματα του έμψυχου δυναμικού. Όλες αυτές οι ωραίες θεωρητικές συζητήσεις που λατρεύουμε καλοκαιριάτικα. Η αλήθεια είναι ότι το φετινό μεταγραφικό παζάρι έχει μπόλικες ανατροπές και σκαμπανεβάσματα. Οι δυσκολίες για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ήταν (και είναι) πολλές, διότι η αγορά είναι σχετικά περιορισμένη και ο «οργανισμός» προέρχεται από μια σκοτεινή τριετία, η οποία προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο πρεστίζ του.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 483 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν και πολλοί διαθέσιμοι παίκτες για να σου αλλάξουν τη μοίρα και να σε ανεβάσουν επίπεδο. Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι από το ρόστερ της περιόδου 2022-23, μόνο ο Μαντζούκας θα έχει θέση στη δωδεκάδα της επόμενης σεζόν. Κατά πάσα πιθανότητα δηλαδή. Άρα όλοι αντιλαμβανόμαστε πως οφείλουμε να επιδείξουμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στις κρίσεις μας. Θα χρειαστεί στήριξη και υπομονή μέχρι να φτάσει η ομάδα του Αταμάν στο επίπεδο που επιθυμεί ο προπονητής της. Από ‘δω και πέρα, τα βλέμματα στρέφονται στις κινήσεις που απομένουν για ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να γίνουν 3 ακόμα μεταγραφές, εκτός αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση. Λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι ο Ντόρσεϊ δεν το… κουνάει από τη Φενέρμπαχτσε, αφού οι Τούρκοι δείχνουν αποφασισμένοι να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους ελλείψει άλλων λύσεων στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ποιοτικότατου γκαρντ, που θα έχει βασικό ρόλο και θα δημιουργήσει μια «καυτή» τριάδα με Σλούκα και Βιλντόσα. Βασικός στόχος των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι επίσης ενός δυναμικού σέντερ για να κλείσει η τριάδα των «πενταριών», ενώ θα γίνει και μια μεταγραφή φόργουορντ με κύριο χαρακτηριστικό του το καλό σουτ.

Υ. Γ. Θεωρητικά το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας είναι… λουκουμάκι, αν εξαιρέσουμε τη δύσκολη πρεμιέρα. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με 7 εντός έδρας στις 10 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βρει χρόνο για να στρώσει και να δέσει ως ομάδα. Μάλιστα, τα περισσότερα ματς εξ αυτών είναι στα μέτρα του. Βέβαια, όλοι παίζουν με όλους και τα σχετικά.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.